Kytara nejde naladit

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Hanz456

Kytara nejde naladit

Příspěvek od Hanz456 »

Zdravím, dostal jsem do ruky starší kytaru s krásným zvukem ale má dost v háji ladění. Moje všchny pokusy dát to dohromady byly marné. Poraďte mi prosím co s tím mám udělat. Na oktávě se tón sníží o 40centů. Je to strašný.
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

co takhle nový ladící mechaniky?koukni třeba na bach tam něco myslim mají :)

ale spíš napiš co je to za kytaru jestli to nedělá tremolo nebo něco :/
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara nejde naladit

Příspěvek od Wohma »

Hanz456 píše:Na oktávě se tón sníží o 40centů. Je to strašný.
Jak to myslis?
Jsou dve naprosto odlisny veci:
- kytara nedrzi ladeni = naladis ji a po chvili je zase rozladena
- spatne nastavena kobyla / nenaladene oktavy = prazdna struna ladi, ale pri mackani vyssich prazcu uz tony ujizdi

prvni problem se moc resit neda (maximalne zamkama a/nebo pridanim pruzin do tremola, pokud mas), pokud nechces vymenit ladici mechaniky, druhej problem je relativne trivialni a psalo se tu o nem dost. Dulezity je v podstate jen to, jakej typ kobylky mas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

Ta kytara má Style Tremolo a myslím tu "druhou" variantu. Prostě vůbec neladí na oktávě.
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

tak to zkus vyměnit ty kameny :/ nebo kobylku :roll: co je to přesně za kytaru ?
Hanz456

Příspěvek od Hanz456 »

je to Fender strat.
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

kuba182 píše:tak to zkus vyměnit ty kameny :/ nebo kobylku :roll: co je to přesně za kytaru ?
co je to za blbost ? stačí poštelovat kameny ! jak Wohma psal tak je to tady někde popsaný

prostě de vo to abys ty kameny nastavil tak že 12 pražec je přesně střed od kamene k nultýmu pražci a to zjstíš podle ladičky atd. atd. .... je tu někde
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

ale on psal že to nastaví a zase se mu to rozhodí :S tak to bude problém jinde
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

kuba182 píše:ale on psal že to nastaví a zase se mu to rozhodí :S tak to bude problém jinde
a kde to psal ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
kuba182
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba182 »

"Moje všchny pokusy dát to dohromady byly marné"

tak s tim už se počítá že tady pohledal ;)
al.cap0ne

Pomoc při dolaďování kytary.

Příspěvek od al.cap0ne »

Zdravím pardi.
Mám pěknýho fokuse strata a jelikož jsem takovej domácí seřizovač a mám ohledně toho dotaz.
Kytara mi ladí v oktávách jenže u pár tónů za 12 pražcem lehce ujíždí ladění.
Něco jsem si tu přečet že by tu mohla pomoct výměna za kvalitní nultý pražec(což taky hodlám udělat) ale zda může i ladění ovlivnovat tremolo...resp ty kameny...
Mě samotnýmu to přijde že to tremolo je z papíru,páka se tam vyklá jak párek v rohlíku a kameny se mi zdají občas tak trochu zaseklý.I když jsem zkoušel lehce přeseřizovat stále mi to utíkalo tak jen 1/4 půltonu na ladičce.Myslíte že by tomu pomohlo i nové tremolo?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 14.02.2014 10:58, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Dobrý dotaz...už jsme dva čekající na odpověď :(
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
jastud

Příspěvek od jastud »

viz. worův článek o seřizování tremola...
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

hezké, nicméně já nemám stratovské tremolo...a když to podle postupu naladit nelze, tak ani sebelepší článek nepomůže...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

No tak on al.cap0ne psal jen o tremolu na stratovi a to se tak nějak to stratovské tremolo nabízí. :) Kdyby člověk (já) nebyl líný, tak by jistě šlo vydedukovat z jeho příspěvků, co má přesně za tremolo.
Nicméně ani od anmeldena jsme se nedozvěděli, cožeto je za tremolo.

Další otázkou je to, že když nepomůže článek s postupem seřízení (protože to prostě podle postupu nejde), tak co potom pomůže? Nepsat si o rady (a články) na fóru a dát to někomu, kdo to umí i bez článků?

Navíc termín "vyklá jak párek v rohlíku" je pro mě nepochopitelný.
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

když to tady tak čtu, tak mi to nedá, abych vám neporadil kytaru donést k nějakému kytaráři na seřízení. I přesto, že se v tom taky rád vrtám, tak se mi mojí starou kytaru stále nedařilo přesně seřídit. začal jsem přemyšlet i o výměně některých součástí HW. Nakonec jsem si ale na internetu našel nějakého kytaraře v mém okolí a donesl jsem mu kytaru. Samozřejmě to nebylo zadarmo a nějakou korunku to stálo, ale kytaru mi seřídil, že už ladila bez problému a pokud je to v pohodě člověk, tak vám většinou i poradí jak seřizovat to a to, jak se o to starat, na co si dát pozor,... :)
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Samozřejmě že to odnesu ke kytaráři, jen mě napadlo proč si nekoupit rovnou novou kobylu, pokud by to mohlo pomoci ještě když to vyjde dráž, to se vyplatí ne? :D

Sorráč, já mám Tune-o-matic...
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

anmelden píše:Samozřejmě že to odnesu ke kytaráři, jen mě napadlo proč si nekoupit rovnou novou kobylu, pokud by to mohlo pomoci ještě když to vyjde dráž, to se vyplatí ne? :D

Sorráč, já mám Tune-o-matic...
tak pokud chceš mermomocí utratit nějaké peníze, tak se určitě najde lepší investice než nová kobylka, která kolikrát z důvodu špatného seřízení nástroje není potřeba měnit
anmelden

Příspěvek od anmelden »

jasně, to měl být jen vtípek...uvidime no co mi na to řekne že je tam pokaděného...
Herpes

Nejde naladit e a B struna.

Příspěvek od Herpes »

Zdravím,
mám Stratocastera od Jay Tursera s HB ( JT-301BK) a po dlouhé době jsme vyměnil struny.
Koupil sem D´Adaria EXL110. Problém je v tom, že jsem asi málo navinul strunu a vydržela nejvíce do 190Hz a pak jakoby rupla (ovšem struna neporušená) a byla uplně rozladěná. Tak jsem koupil nové struny a B sem naladil tentokrát v pohodě, ale e zase to stejné, akorát to dělá až při 260 Hz. Už mě to celkem s*ere, protože už sem během týdne koupil dvoje sady strun. Myslíte, že to je chyba namotávání? díky za pomoc :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.10.2014 14:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“