Kytara nejde naladit
Pravidla fóra
Kytara nejde naladit
Zdravím, dostal jsem do ruky starší kytaru s krásným zvukem ale má dost v háji ladění. Moje všchny pokusy dát to dohromady byly marné. Poraďte mi prosím co s tím mám udělat. Na oktávě se tón sníží o 40centů. Je to strašný.
Re: Kytara nejde naladit
Jak to myslis?Hanz456 píše:Na oktávě se tón sníží o 40centů. Je to strašný.
Jsou dve naprosto odlisny veci:
- kytara nedrzi ladeni = naladis ji a po chvili je zase rozladena
- spatne nastavena kobyla / nenaladene oktavy = prazdna struna ladi, ale pri mackani vyssich prazcu uz tony ujizdi
prvni problem se moc resit neda (maximalne zamkama a/nebo pridanim pruzin do tremola, pokud mas), pokud nechces vymenit ladici mechaniky, druhej problem je relativne trivialni a psalo se tu o nem dost. Dulezity je v podstate jen to, jakej typ kobylky mas.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
co je to za blbost ? stačí poštelovat kameny ! jak Wohma psal tak je to tady někde popsanýkuba182 píše:tak to zkus vyměnit ty kameny :/ nebo kobylkuco je to přesně za kytaru ?
prostě de vo to abys ty kameny nastavil tak že 12 pražec je přesně střed od kamene k nultýmu pražci a to zjstíš podle ladičky atd. atd. .... je tu někde
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
a kde to psal ?kuba182 píše:ale on psal že to nastaví a zase se mu to rozhodí :S tak to bude problém jinde
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Pomoc při dolaďování kytary.
Zdravím pardi.
Mám pěknýho fokuse strata a jelikož jsem takovej domácí seřizovač a mám ohledně toho dotaz.
Kytara mi ladí v oktávách jenže u pár tónů za 12 pražcem lehce ujíždí ladění.
Něco jsem si tu přečet že by tu mohla pomoct výměna za kvalitní nultý pražec(což taky hodlám udělat) ale zda může i ladění ovlivnovat tremolo...resp ty kameny...
Mě samotnýmu to přijde že to tremolo je z papíru,páka se tam vyklá jak párek v rohlíku a kameny se mi zdají občas tak trochu zaseklý.I když jsem zkoušel lehce přeseřizovat stále mi to utíkalo tak jen 1/4 půltonu na ladičce.Myslíte že by tomu pomohlo i nové tremolo?
Mám pěknýho fokuse strata a jelikož jsem takovej domácí seřizovač a mám ohledně toho dotaz.
Kytara mi ladí v oktávách jenže u pár tónů za 12 pražcem lehce ujíždí ladění.
Něco jsem si tu přečet že by tu mohla pomoct výměna za kvalitní nultý pražec(což taky hodlám udělat) ale zda může i ladění ovlivnovat tremolo...resp ty kameny...
Mě samotnýmu to přijde že to tremolo je z papíru,páka se tam vyklá jak párek v rohlíku a kameny se mi zdají občas tak trochu zaseklý.I když jsem zkoušel lehce přeseřizovat stále mi to utíkalo tak jen 1/4 půltonu na ladičce.Myslíte že by tomu pomohlo i nové tremolo?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 14.02.2014 10:58, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem.
Dobrý dotaz...už jsme dva čekající na odpověď 
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
viz. worův článek o seřizování tremola...
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
hezké, nicméně já nemám stratovské tremolo...a když to podle postupu naladit nelze, tak ani sebelepší článek nepomůže...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
No tak on al.cap0ne psal jen o tremolu na stratovi a to se tak nějak to stratovské tremolo nabízí.
Kdyby člověk (já) nebyl líný, tak by jistě šlo vydedukovat z jeho příspěvků, co má přesně za tremolo.
Nicméně ani od anmeldena jsme se nedozvěděli, cožeto je za tremolo.
Další otázkou je to, že když nepomůže článek s postupem seřízení (protože to prostě podle postupu nejde), tak co potom pomůže? Nepsat si o rady (a články) na fóru a dát to někomu, kdo to umí i bez článků?
Navíc termín "vyklá jak párek v rohlíku" je pro mě nepochopitelný.
Nicméně ani od anmeldena jsme se nedozvěděli, cožeto je za tremolo.
Další otázkou je to, že když nepomůže článek s postupem seřízení (protože to prostě podle postupu nejde), tak co potom pomůže? Nepsat si o rady (a články) na fóru a dát to někomu, kdo to umí i bez článků?
Navíc termín "vyklá jak párek v rohlíku" je pro mě nepochopitelný.
když to tady tak čtu, tak mi to nedá, abych vám neporadil kytaru donést k nějakému kytaráři na seřízení. I přesto, že se v tom taky rád vrtám, tak se mi mojí starou kytaru stále nedařilo přesně seřídit. začal jsem přemyšlet i o výměně některých součástí HW. Nakonec jsem si ale na internetu našel nějakého kytaraře v mém okolí a donesl jsem mu kytaru. Samozřejmě to nebylo zadarmo a nějakou korunku to stálo, ale kytaru mi seřídil, že už ladila bez problému a pokud je to v pohodě člověk, tak vám většinou i poradí jak seřizovat to a to, jak se o to starat, na co si dát pozor,... 
Samozřejmě že to odnesu ke kytaráři, jen mě napadlo proč si nekoupit rovnou novou kobylu, pokud by to mohlo pomoci ještě když to vyjde dráž, to se vyplatí ne? 
Sorráč, já mám Tune-o-matic...
tak pokud chceš mermomocí utratit nějaké peníze, tak se určitě najde lepší investice než nová kobylka, která kolikrát z důvodu špatného seřízení nástroje není potřeba měnitanmelden píše:Samozřejmě že to odnesu ke kytaráři, jen mě napadlo proč si nekoupit rovnou novou kobylu, pokud by to mohlo pomoci ještě když to vyjde dráž, to se vyplatí ne?
jasně, to měl být jen vtípek...uvidime no co mi na to řekne že je tam pokaděného...
Nejde naladit e a B struna.
Zdravím,
mám Stratocastera od Jay Tursera s HB ( JT-301BK) a po dlouhé době jsme vyměnil struny.
Koupil sem D´Adaria EXL110. Problém je v tom, že jsem asi málo navinul strunu a vydržela nejvíce do 190Hz a pak jakoby rupla (ovšem struna neporušená) a byla uplně rozladěná. Tak jsem koupil nové struny a B sem naladil tentokrát v pohodě, ale e zase to stejné, akorát to dělá až při 260 Hz. Už mě to celkem s*ere, protože už sem během týdne koupil dvoje sady strun. Myslíte, že to je chyba namotávání? díky za pomoc
mám Stratocastera od Jay Tursera s HB ( JT-301BK) a po dlouhé době jsme vyměnil struny.
Koupil sem D´Adaria EXL110. Problém je v tom, že jsem asi málo navinul strunu a vydržela nejvíce do 190Hz a pak jakoby rupla (ovšem struna neporušená) a byla uplně rozladěná. Tak jsem koupil nové struny a B sem naladil tentokrát v pohodě, ale e zase to stejné, akorát to dělá až při 260 Hz. Už mě to celkem s*ere, protože už sem během týdne koupil dvoje sady strun. Myslíte, že to je chyba namotávání? díky za pomoc
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.10.2014 14:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště prosím hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.