Homemade kytara

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
pain2

Re: Homemade kytara

Příspěvek od pain2 »

jjj. Já to beru :) Taky je spousta tvarů kytar, co se mi třeba vůbec nelíbí. Jinak odkaz na profil ti pošlu do PM, ale budeš si mě muset hodit do friendlistu (pokud máš profil na FB) mám bloklé, aby někdo viděl mé příspěvky, kdo není ve friendlistu :D
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Ten mořidlovej sunburst mě taky zajímá. Držim palce.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Nechci být kritický, ale mořidlový sunburst se ti nepovede. Bavil jsem se o tom s malířem. Jak chceš jednotlivé barvy nanášet? Houbou to neuděláš, ale teoreticky by to šlo udělat fixírkou. Bohužel mořidlo je mořidlo. Myslím, že se to nepovede. Teď jsem mořil LPčko a už nikdy to nechci dělat. Takové nervy jsem neměl dlouho...
pain2

Příspěvek od pain2 »

Už jsem to zkoušel... normálně bavlnou ;) a jde to. Prostě to jen roztíráš.

Celé to namořím černě, vybrousím tak, aby tam zůstaly černé pouze léta. Potom to namořím celé modře, následně černě pouze kraje a roztahuji to směrem dostředu. Pak to celé přejedu zase modrou. Na konec se prostě veme hodně jemný smirek a dotváří se to broušením.

Člověk si musí umět poradit a vyhrát si s tím :)

Že to nejde tobě, neznamená, že to nejde vůbec :D
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Ja jsem to nezkoušel. Jde také o to, jaké mořidla používáš?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Speed8: Ten krk zezadu se mi strašně líbí. :) Jsem zvědavej, jak se to nakonec vyvrbí.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Co teda ten sunburst? Jde to nebo ne? Budou fotky?
Ralan

Příspěvek od Ralan »

No a ty co, nedáš sem případně někde nějaké fotky z postupu? Jsem docela zvědavý.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Nedám, protože jsem nikam nepostoupil. Teď jenom zkouším a brousím.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Jo... dnes ráno jsem domořil a celé odpoledne stříkal, ale zítra budu pokračovat, páč to ještě není úplně ono. Jen mám dotaz na kohokoliv, tak rozleštit se to mám pokoušet až tak po týdnu, co to vytvrdne nebo můžu prakticky, co to bude suché? :D já jen, abych věděl a neudělal nějakou blbost. Díky

První fotka po laku... cca 20 vrstev, nějak jsem to pak přestal počítat :D ale ještě tam budu tak 5 vrstev dávat. Druhá fotka je po moření.
Přílohy
WP_20140330_21_48_41_Pro.jpg
WP_20140330_10_56_57_Pro.jpg
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Kytara jako taková se mi moc nelíbí (mimo můj vkus), ale provedené to máš podle mě slušně. Napoprvé to určitě není špatné :)
pain2

Příspěvek od pain2 »

Jasný díky :) Každý má jiný vkus, co se tvaru těla týče. Já jsem hodně na ty křívkovější a ostřejší tvary. Ale udělal jsem jednu blbost :D pak jsem si nadával... horko těžko jsem sehnal transparentní plnič poru a trochu jsem dodrbal postup přípravy, tak to teď musím dobře zalit ten povrch lakem, ale už to skoro je :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

pain2 píše:Jasný díky :) Každý má jiný vkus, co se tvaru těla týče. Já jsem hodně na ty křívkovější a ostřejší tvary. Ale udělal jsem jednu blbost :D pak jsem si nadával... horko těžko jsem sehnal transparentní plnič poru a trochu jsem dodrbal postup přípravy, tak to teď musím dobře zalit ten povrch lakem, ale už to skoro je :D
Myslíš ty póry pod poťákama? To se mi líbí náhodou. Ale je pravda, že tomu tvaru by možná sedl fakt hladký lak
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
lathur

Příspěvek od lathur »

Hellou, jak jsem avizoval, tak stavím takový divný tele. Tělo olše a krk jasan - v kuse s neseřiditelnou výztuhou, jeden snímač u krku, kobylka made in doma a lá John Page a nejspíš stratová díra na jacka. A tady jsou nějaké obrázky:
polotovar v kuse od hlavy
Obrázek
polotovar od těla
Obrázek
hardware zblízka
Obrázek
krk
Obrázek
hlava
Obrázek
a krk - to neštěstí zespoda, ještě, že to půjde přebarvit
Obrázek
tož tak. JleT
Naposledy upravil(a) lathur dne 30.03.2014 23:07, celkem upraveno 1 x.
proč to kupovat, když se to dá postavit
pain2

Příspěvek od pain2 »

Moleek píše:
pain2 píše:Jasný díky :) Každý má jiný vkus, co se tvaru těla týče. Já jsem hodně na ty křívkovější a ostřejší tvary. Ale udělal jsem jednu blbost :D pak jsem si nadával... horko těžko jsem sehnal transparentní plnič poru a trochu jsem dodrbal postup přípravy, tak to teď musím dobře zalit ten povrch lakem, ale už to skoro je :D
Myslíš ty póry pod poťákama? To se mi líbí náhodou. Ale je pravda, že tomu tvaru by možná sedl fakt hladký lak
To, že ty pory jdou vidět se mi taky líbí a chtěl jsem to tak udělat :) Jen v některých místech to jde ještě aji cítit na hmat (to měl eliminovat ten plnič, který ty pory měl zalepit, ale obrátil jsem postup. Vím tak pro příště no :) ), tak se to snažím pořádně zalít lakem, proto tam musím dát o něco víc vrstev, než jsem plánoval a zítra dokoupit další plechovku polyuretanu :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

No i to myslím.. Něco jako Ibanez RG 321 MH, ta má jenom tenký lak, takže to kopíruje ty póry http://img811.imageshack.us/img811/548/dsc01686aa.jpg
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

pain2 píše:Jo... dnes ráno jsem domořil a celé odpoledne stříkal, ale zítra budu pokračovat, páč to ještě není úplně ono. Jen mám dotaz na kohokoliv, tak rozleštit se to mám pokoušet až tak po týdnu, co to vytvrdne nebo můžu prakticky, co to bude suché? :D já jen, abych věděl a neudělal nějakou blbost. Díky

První fotka po laku... cca 20 vrstev, nějak jsem to pak přestal počítat :D ale ještě tam budu tak 5 vrstev dávat. Druhá fotka je po moření.
Aha, no jako sunburst mi to teda moc nepřijde. Máš to dost nedotažené. Možná je to těmi barvami (černá, modrá). Já si to představoval jinak, plynulejší přechod.
Možná právě kvůli přesně tomuto mi říkal, že to nepude. A má pravdu. Možná to zkusím na kousku dřeva pistolí.

Ještě jsi mi neodpověděl, jaké mořidla jsi použil.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Moleek: Ajoo :) tak to jsem rád, že něco takového je i u zajeté značky. Že to není tak úplně "nedomrdek"

speed8: já uváděl jen příklad. Něco na ten způsob sunburstu (ono sunburst jako takový už z překladu toho spojení evokuje ta červená a žlutá, ale to jsem tak nechtěl, páč jsem takovou kytaru měl a stejně jsem ji přebrousil a dal jiný kabát) :D chtěl jsem prostě černé kraje, kde to přejde na střed, kde bude pěkná modrá a vyšlo mi to. Měl jsem ho tam plynulejší, ale nebylo to, co jsem úplně chtěl, tak jsem tam přidal víc černé. Jinak jsem použil lihové mořidla. Schnou rychleji, jak ty na vodní bázi.

edit: něco jako toto http://guitars-australia.com.au/wp-cont ... -Large.jpg jen jsem udělal víc černé kraje
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Pain2: barvy vyšly dobře, na lesklý lak a póry bych se vykašlal. Čím lesklejší to bude, tím víc vylezou chyby ve tvaru, a těch je tam jak much, sorry. Na první stavbu bomba, přesto si myslím, že jsi měl začít s jednodušším tělem bez lemů, klenutí a burstů, a to vyprecizovat k dokonalosti. Ještě nemáš oko pro detail a na takto složitém těle se to pozná. Snad jsem to napsal dost pěkně, abych tě neznechutil. Co říká JJ?

Lathur: zajímavý projekt. Rádius hmatníku to chce. Pár hrbolků na rozích, jinak pěkný tvar těla. Povrchovka na fotkách vypadá děsivě, co to je? Kameny luxusní! Samici bych dal nějak jinak, jako JEM, to jsem zkoušel taky zapustit do těla u smrkové. Obecně se kloním k přístupu, že pokud stačí jen ta součástka a dřevo, je zbytečné tam mít kus plechu navíc, ať jde o poťáky, jack, snímače! nebo kobylku.
pain2

Příspěvek od pain2 »

Ty chyby mam akorat pod pravým loktem. Toho jsem si vědom, pac jsou tam dva důlky. Jinde nejsou a je to tak, jak má byt. A potom nemam úplně dobre zakulacenou p***l. Jinak to beru, ze jsem mel začít s něčím jednoduchým, ale u toho nebudu mít zkusenosti, které jsem hodne teď pochytal na tomto a pro příště už spoustu veci vím.... Jednoduchý tvar je akorat fly V nebo ten explorer, ale to zase dela tady skoro každý :D já vždycky začínám s vyzvou toho nejtěžšího a pak nebude moc, co mě prekvapi priste, protože už budu mít nějakou tu zkušenost :) jinak diky
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“