Dobrý večer.
Chcel by som sa vás opýtať na túto gitaru ako je natom v kvalite spracovania a zvukovej variabilite. Ešte by som vás chcel opýtať na váš názor na firmu cort , ci hľadať niečo dalej alebo je značka cort to pravé pre mňa
Budem natom hrať heavy metal (hlavne s kapelou) ale samozrejme aj niečo iné čiže od tej gitary by som chcel aby bola co možno najflexibilnejšia . Gitara bude zapojená do Peavey valekinga 112.
Já si myslím, že tahle poslouží hodně dobře, hrál jsem na několik z nich a líbilo se mi to.
Kamarád jí má také a nemůže si jí vynachválit, hraje metalcore a takové "prasárny" .
Celkově si myslím, že cort v poměru cena/kvalita je pěkná značna, zatím jsem nenašel úplně sh*tskej kus, ikdyž mi teda rukou neprošly všechny jejich série.
ved toto ze nemam velmi kde .. nedavno u nas v meste otvorili aupark a v nom bol aj muziker ale tam ju nemaju vystavenu cize velmi to asi nepojde .. ja si tiez myslim ze ten cort bude lepsi ... aj tak sa gitary v tejto cenovej relacii vyrabaju vsetky v Cine .. len som si povedal ze mozno motyka vystreli
Když je tu vlákno o KX1Q, tak se zeptám tu. Mám tuhle kytaru vyhlídnutou a peníze už na ni jsou, každopádně když jsem obcházel obchody a hledal nějakej, kde by ji měli, narazil jsem v Kytarách.cz na prodavače, kterej říkal, že ji skladem nemají a už dlouho neměli, ale doporučil mi Cort KX5 s následným upgradem snímačů - podle něj se z KX5 takovou úpravou stane nástroj o jednu dvě třídy vyšší než KX1Q (akorát připomenu, že Cort už do KX1Q neosazuje EMG HZ, ale licencovaný Duncany). KX5 má krk šroubovaný, KX1Q lepený, oba mají struny tažené skrz tělo a umožňují humbuckery rozepnout. Dále se liší použitým materiálem těla - KX1Q má tělo mahagonové s javorovým topem, KX5 lipové. V dalším obchodě KX1Q měli a taky jsem si na něj zahrál, přičemž s uvážením toho, v jakým aparátu to bylo zapojený, se mi to celkem zamlouvalo, i do ruky mi padla poměrně dobře. Ten kousek tam měli trochu dýl a proto měl ještě originál EMG snímače, bohužel je zrovna v jiné barvě, než jakou si chci pořídit, a pokud se kousek v té "mé" barvě objedná, bude mít už jen ty licencované Duncany. Nemám s různými druhy dřeva příliš velké zkušenosti, ale podle slov prodvače dává lípa hodně zabasovaný zvuk a je třeba kvalitních snímačů, které to kompenzují, pokud má být zvuk čitelný, přičemž u levných nástrojů bývá kvalita lipového dřeva nevalná a jde vpodstatě o levnou "náhražku" narozdíl od dražších modelů (např. signature model Joea Satrianiho od Ibanez) vyrobených z lípy. Říkal, že ve výsledku by mi spíš doporučil KX1Q než KX5 s upgradem. Nevýhoda je, že si nemůžu nikde vyzkoušet KX5 s kvalitními snímači a tím pádem s KX1Q přímo porovnat. Chtěl jsem se proto zeptat, jestli tu někdo má s těmahle modelama zkušenosti a co by mi doporučil spíš, i stran toho dřeva a jeho zvukových vlastností. V případě KX5 by byl upgrade snímačů naprostá samozřejmost, u KX1Q by k němu došlo asi postupně časem. Pokud jde o zvuk, můj cíl je hutný hi-gain, avšak zachovávající si dravost a ostrost. Používám kombo Peavey Bandit. Předem díky za jakoukoli radu nebo tip!
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
Mám tu mahagonové LPčko s javorovým topem a Včko z americké lípy (žádná překližka, ale pořádná flákota). Na oboch jsou zatím sériové snímače.
Když tyto kytary srovnám, tak LPčko má takový hutnější zvuk, proto jsem ho podladil.
Včko z lípy je o dost čitelnější, dravější, prostě takový ten hard rock. Hraji teď na něm prakticky pořád.
Hrál jsem jak na KX1Q, tak KX5. Můj názor je takový, že Cort dělá tupé kytary a to všechny tyto HARDCORE typy. Proto jsem je při nedávné koupi levné kytary hned zavrhnul.
Nemyslím si, že tvoje zkušenost s LP a V by se dala zevšeobecnit na všechny mahagonové nebo lipové kytary v této cenové kategorii. Mám pochyby o tom, nakolik to je z poslechu rozpoznatelné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Zdravim nehcel som zakladat novu temu tak sa spytam tu ohladom jednej gitary Cort KX5 ci je to dobra gitara za tu cenu a ci psotaci na domace hranie popriade ako zalozna gitara na koncert vdaka.
Ono když si člověk vezme, že originální Floyd Rose tremola začínají okolo 8000,- (http://www.muzikant.cz/zbozi/floyd-rose ... -69277.php) a Cort KX5 FR stojí něco přes 6000,- , je jasný, že ten cenovej rozdíl musel někde vzniknout, i když se odečtou peníze, který člověk dává za značku. Zajímavý je taky srovnání ceny modelu bez tremola a s tremolem - nějakých 900 Kč, jestli se nepletu...
Cort KX-5 BKM + Seymour Duncan SH-6/Squier Bullet Strat Sunburst → Planet Waves Custom Pro → Peavey "Redstripe" Bandit 112
Na cvičení: Crate Flex Wave 15R
Na cesty: VOX AmPlug LEAD → SHURE SRH 240
no prave som cital dost o oboch gitarach ..... pfuu neviem sa teda rozhodnut ktoru ale asi viac ma taha k tej KX5 ( bohvie co to spravi ked ju napojim na ENGL fireball)