Lexicon Alpha - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
LorD_OniX

Kytara - sluchátka

Příspěvek od LorD_OniX »

Ahoj,
píšu toto téma sem, nevím kam jej přesně zařadit. Potřeboval bych poradit ohledně následující věci:
- mám kytaru, sluchátka, efekty a jako nahrávací studio Lexicon Alpha
- potřeboval bych: vstup z počítače do zvukové karty mixovat s elektrickou kytarou a výstup aby šel do sluchátek
- vím že pomocí Lexicon Alpha jsem tohoto schopný, proto se spíš ptám jestli má někdo s tímto zkušenosti, popřípadě co jiného se dá použít ?
Jedná se mně o to, abych si pustil hudbu na pozadí a výstup kytary přes efekty se smíchal se zvukem z počítače a výstup byl do sluchátek. Je to kvůli tomu, abych na bytě nerušil sousedy hlasitým kombem.
Díky moc
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 1.11.2013 10:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce, sloučeno s existujícím threadem.
Kytara: B.C.RICH - BC WARLOCK MM SILVER
Kombo: KUSTOM - DUAL 30RC
Efekty: Digitech: Metal Master, Screaming Blues, RP 350
Trsátko: George Dennis Sharp 1.30
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukovka Lexicon Alpha

Příspěvek od Hendrek »

Achjo, achjo, achjo. Proč nám tohle děláte, naši milí uživatelé, toto téma rozhodně nepatří do sekce elektrických kytar. Přesouvám, slučuji.

K tématu:
Jak píšeš, jde to pomocí Alphy a dělal jsem to také tak. Alphu připojíš k PC, ve Windowsech ji nastavíš jako výchozí zvukové zařízení pro přehrávání. Připojíš kytaru s efekty do nástrojového vstupu Alphy. Sluchátka rovněž do Alphy.
Pustíš si jakýkoliv program, kde budeš přehrávat zvukový podklad (třeba Windows media player). Pustíš píseň, na Lexiconu nastavíš pomocí ovladače Monitor/Mix vhodný poměr hlasitosti mezi podkladem a kytarou. Pak už jen hraješ.

Jiná možnost závisí na tom, zda má kombo sluchátkový výstup a vstup AUX. Dalo by se pak použít místo zvukovky tak, že by sis do vstupu AUX posílal podklad a sluchátka měl zapojená do komba. Dalších možností je např. VOX amPlug, který strčíš do kytary, do něj zapojíš sluchátka a empétrojku s podkladem. Tuto možnost teď využívám já, jelikož je to praktičtější než varianta s Alphou.
Více informací o variantách pro domácí cvičení hledej zde: komba-zesilovace-reproboxy/co-na-domaci ... t7327.html
dawe

Guitar Rig 5 + Lexicon Alpha + asio4all

Příspěvek od dawe »

Ahoj, prosím o radu. Mám externí zvukovou kartu Lexicon Alpha. Nainstaloval jsem si Guitar Rig 5, do externí zvukovky jsem připojil kytaru, vše bylo v pořádku, hrálo to, jen byla trošku větší latence, než by se mi líbilo. Stáhnul a nainstaloval jsem ASIO4ALL, zapnul Guitar Rig, v Audio a Midi settings jsem jako Driver dal ASIO, Device: Asio4All v2, Sample rate: 44100, dal OK. Následně jsem si vvybral jeden z presetů a nic. Tak jsem nahoře vypnul "turn on/bypass audio" a hned zapnul a jak jsem to zapnul, tak to začlo strašně chrčet a chytat jakoby zpětnou vazbu. Zkusil jsem jiné presety a to samé, někde to chrčelo, jinde pískalo, zkrátka stejně jako když chytáte zpětnou vazbu. A dál jsem se nedostal, už nevím čím by to mohlo být. Můžete mi někdo poradit? Díky moc.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.12.2013 10:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
zaza_3121

Re: Guitar Rig 5 + Lexocon Alpha + aso4all

Příspěvek od zaza_3121 »

1) Nepamatuju si, že bych musel stahovat ASIO4ALL.. pokud jsi nainstaloval externí zvukovou kartu, tak by tam drivery měly už být.
2) Guitar Rig mi taky nehrál. Ani Amplitube. Problém byl v nastavení vstupu - v racku (kam se dávají efekty atd.) je úplně nahoře Input. Pod nápisem Channel je na výběr L - R - Both. Zkus přepnout z L na R.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon Alpha - Problém

Příspěvek od Hendrek »

Je nějaký důvod, proč nepoužíváš drivery od Lexiconu Alpha? Asio4all nebudou s tou zvukovkou IMHO fungovat lépe než vlastní (aktualizované) drivery Alphy.
papaakva

Re: Lexicon Alpha - problém

Příspěvek od papaakva »

Dobrý den,
přemyšlím o koupení této zvukovky ( http://kytary.cz/lexicon-alpha/HN089202/ ).
Bylo by teoreticky možné, připojit k ní mikrofon (na zpěv) a z té karty předzesílený signál poslat (redukcí) do nějakých (kvalitnějších) reproduktorům k počítači ? Vím, že zvuk asi nebude nic extra, ale zase nato přeřvání kytarovýho komba by to mohlo stačit. :lol:
Děkuji
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Myslim, ze mozne to je. Akorat ta karta bude muset byt pritom pripojena k pocitaci (kvuli napajeni).

A asi bych se zkusil podivat po jine karte, alpha uz ma sva leta trochu za sebou... jake jsou jine moznosti?
papaakva

Příspěvek od papaakva »

děkuji za odpověd´ , s tím počítám, že to bude muset být v připojeno k počítači..... občas něco nahrávám přes multiefekt Digitech s USB (kytaru,basu), jenomže ted´ se mi...tak nějak rozbil a hledám náhradu a říkal jsme si, že bych si koupil nějakou levnější zvukovku ... protože se dá oproti mulťáku nahrávat i zpěv ......no a že bych to právě ještě použil na to zesílení zpěvu do bedýnek..... no a ta firma Lexicon mi připadá jako docela solidním ,někdo ji má na bazaru 1250,-, i když jsem četl konkrétně s touto kartou o těch problémech.....
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak jsem natočil video, kde mám uvedený problém. Vidím to v tom, že v těch ovladačích nemůžu nastavit latenci.

Stejný problém mám jak v Guitar Rigu 5, tak Amplitube. Včera mi to ještě hrálo, ale s latencí a ještě to šumělo jakoby když jsem hrábl silně do strun.

Ovladače jsou nainstalovány z CD, co bylo ke zvukovce. Dneska jsem stáhl ještě ty aktuální ze stránek Lexicon, ale potom se zvukovka objevovala v Guitar Rigu jako STOPPED. Ano, mám ji nastavenou jako výchozí.

Díky za rady.

PS: Kua telefon mi nahrává ve full HD tak nevím, proč je tam tak mizerná kvalita.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

speed8 píše:Ovladače jsou nainstalovány z CD, co bylo ke zvukovce. Dneska jsem stáhl ještě ty aktuální ze stránek Lexicon, ale potom se zvukovka objevovala v Guitar Rigu jako STOPPED. Ano, mám ji nastavenou jako výchozí.
Jestli není ten problém tady. Odinstalovat ovladače. Nainstalovat znovu pouze aktuální. Nepoužívat jako výchozí zvukovku pro Win. Už to tu někde myslím bylo zmíněno, že to pak může dělat problémy. Moudřejší nechť mě opraví či doplní.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Tak teď mi to funguje, ale pořád mi tam něco skřípe nebo šumí - musím dát Noise Gate skoro na full, aby mi to jelo jakš takš.

Heh tak nakonec už hledám zvuk. Díky za rady. Nevím, proč mi to ráno nejelo po nainstalování nových ovladačů.

Teď už jen zprovoznit Winamp/youtube do toho a budu spokojené.

Díky
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hraní do podkladu z youtube apod. přes Alphu řeší můj příspěvek viz. výše.
studio-a-recording/lexicon-alpha-proble ... ml#p634944

Ale nelze IMHO provozovat se spuštěným DAW, jak ses již přesvědčil. Pokud chceš zároveň nahrávat, je lepší si doprovod stáhnout a naimportovat jej do DAW.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Samozřejmě mi to nefunguje, ať dělám co dělám. Buď mi jede podklad nebo kytara. :D
gembec

Příspěvek od gembec »

sum mam aj ja na m-audio fast track mkII, furt je tam nejaky zbytkovy sum aj ked dam naplno noise-gate. neda sa to nejako vyladit aby bol ten sum co najmensi? alebo v com je problem? kabel tiez nemam nejaky uplne lacny (planet waves) a gitarou to takisto nebude lebo ten sum mam aj ked pripojim klavesy.
bambas

Příspěvek od bambas »

speed8 píše:Tak teď mi to funguje, ale pořád mi tam něco skřípe nebo šumí - musím dát Noise Gate skoro na full, aby mi to jelo jakš takš.

Heh tak nakonec už hledám zvuk. Díky za rady. Nevím, proč mi to ráno nejelo po nainstalování nových ovladačů.

Teď už jen zprovoznit Winamp/youtube do toho a budu spokojené.

Díky
Pozor! S externi zvukovou kartou nemuzes provozovat multiplex = pusteno vice aplikaci prehravajicich zvuk. To znamena, ze pokud pustis treba DAW studio a pak nejaky prehravac (foobar, winamp,video z YT), zvuk z toho rpehravace neuslysis, protoze vyhradni pristup uz ma to DAW studio. Stejne tak naopak - pokud mas pusteny treba foobar, kde neco prehravas a pustis do toho DAW studio, DAW ti zahlasi, ze nema pristup ke karte - musis prehravac ukoncit. Dokonce je to tak na pytel, ze pokud mas pustenej DAW, neco nahrajes, vyexportujes topu do WAV, kterou chces upravit v Audacity, musis DAW ukoncit a pak teprv pustit Audacity. Tohle vse samozrejme jen v pripade, ze mas tu externi zvukovku nastavenou jako vychozi. Stale je mozne mit vychozi napriklad interni zvukovou kartu a v DAW si vstup/vystup nastavit zvlast.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

USB zvukovku (Lexicon) mám nastavenou jako výchozí a integrovanou jako výchozí komunikační. Když pustím Guitar Rig, tak mi zvuk jde do sluchátek připojených v Lexiconu. Když pustím Winamp, začne mi hrát NTB.
Takže jak a co mám udělat? Mi neříkej, že podklad nelze spustit vůbec (vlastně jde spustit přímo v Guitar Rigu, ale je to otravné přepínat vždycky písničky). Samotné hraní bez podkladu mě nebaví.

S tím audacity máš pravdu, už jsem to zkoušel.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Chlapče chlapče, máš před sebou dlouhou cestu 8) Ano, nejde to spustit vůbec. Jsou výjimky, kdy to jde - tzv. "multiclient" ovladač. Ale to by ses musel přesunout z ligy Alpha někam jinam.

Ale nemyslím tím "vyšší ligu" - prostě jen jiný typ zvukovky. Lepší karty, než je Alpha, to také obvykle neumějí.

Takže buď se přeorientuješ na jiný HW nebo snížíš míru lenosti a budeš pracovat v rámci možností, které tvůj systém poskytuje.

Třetí varianta je, že vyměníš koníčka - taky řešení :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Pavlii: :-)

Jistým řešením by mohlo být propojení výstupu z integrované zvukovky se vstupem Alphy kabelem ...

Edit: tak asi jen v mono, aby mohl být druhý insert obsazen kytarou :-) Takže toto řešení je jen polovičaté s ohledem na počet vstupů Alphy :)
Naposledy upravil(a) Marylin dne 17.04.2014 8:07, celkem upraveno 1 x.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jde z domu...

Náhodou nevíš, jestli zvukové karty od Line6 tohle zvládají (popřípadě multiefekty Line6 XT apod.).

Díky.

Marylin: Kam mám co píchnout?! 3,5 a 3,5 kabel mám.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Vždyť to píšu: kabelem propojíš výstup z integrované zvukovky (zde stereojack 3,5) se vstupem Alphy (zde stereojack 6,3)... Nicméně to podle mě bude hrát v monu/případně jen jeden kanál... Vyzkoušej to, za to nic nedáš... Je to ale jen poloviční řešení....
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“