Homemade efekty
Re: Homemade efekty
Hele Blacku. Pokud to chceš prodávat tak se nauč pořádně pájet a přestaň šetřit na součástkách nebo nevylezeš z reklamací. Alespoň z té fb fotky vnitřku jednoho efektu mám pocit, že máš v tomhle směru ještě co dohánět. Zvenku vypadají ty škatulky hezky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
dík za názor. ten inf je třetí krabička co sem dělal - co se týče pájení tak už na tom jsem podstatně lépe. co se týče součástek tak to je těžkej problém - snažím se nedávat nikde keramiku (kondy) a žádný elyty do signálový cesty ale jinak mi přijde docela zbytečný dávat ubersoučástky co stojej hrozný prachy (ale to bysme se mohli hádat do zbláznění žejo...
). nedělám to na kšeft - prostě mě to baví a kdybych si ty krabky všechny nechával tak tu zachvíli nebude k hnutí
(a když už někomu něco dělám tak za náklady...)
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Já mám připomínku akorát k některým fotkám, zrovna na té poslední toho není moc vidět...
Není potřeba používat super součástky, jen trochu vybírat. Elyty třeba Panasonic, stojí jen o malinko víc než šmejdy a jsou o dost lepší, nepolarizovaný Wimy taky stojí pár šušňů a udělají lepší práci než to co tam máš a jackový samice se dají lepší koupit taky jen o facku dráž než to co tam máš. Na diodách, tranzistorech a operácích není nic až tak moc co vymýšlet. No a trochu líp si pohrát s drátováním (vzorem budiž core88) a bude to dobrý. Není to kritika jen předávám vlastní zkušenosti.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
beru v pohodě - rád si poslechnu cokoliv co mi pomůže se lepšitjastud píše:Není potřeba používat super součástky, jen trochu vybírat. Elyty třeba Panasonic, stojí jen o malinko víc než šmejdy a jsou o dost lepší, nepolarizovaný Wimy taky stojí pár šušňů a udělají lepší práci než to co tam máš a jackový samice se dají lepší koupit taky jen o facku dráž než to co tam máš. Na diodách, tranzistorech a operácích není nic až tak moc co vymýšlet. No a trochu líp si pohrát s drátováním (vzorem budiž core88) a bude to dobrý. Není to kritika jen předávám vlastní zkušenosti.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Úspěšně jsem zapojil Pro Co Rat dle tohohle schématu:
http://tagboardeffects.blogspot.cz/2012 ... o-rat.html , náhradu tranzistoru jsem použil BF245C.
Ze zvuku jsem naprosto nadšený. Kam se hrabe mnou dříve vyrobený Distortus Maximus....
O to více mě hřeje, že s potenciometry a 3PDT přepínačem je cena někde kolem 300kč oproti originálu za 2500,-...
Až to bude v hotové krabičce, dám sem fotky.
http://tagboardeffects.blogspot.cz/2012 ... o-rat.html , náhradu tranzistoru jsem použil BF245C.
Ze zvuku jsem naprosto nadšený. Kam se hrabe mnou dříve vyrobený Distortus Maximus....
O to více mě hřeje, že s potenciometry a 3PDT přepínačem je cena někde kolem 300kč oproti originálu za 2500,-...
Až to bude v hotové krabičce, dám sem fotky.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
No nějakej rozdíl v tom bejt musí ......
Maximus s LM 386 je v podstatě brutální přebuzenej preamp s korekcema ....
Pro Co Rat s LM 308 + FET má v signálové cestě antiparalelně dvě zkreslovací diody ...
Zkus si ještě postavit HAO Rust Driver s LM 358 , to je zase ve stylu Marshall Plexi - mě to suprově nakopnulo pětiwaťáček. https://www.youtube.com/watch?v=0BR1BTaOaMc
Maximus s LM 386 je v podstatě brutální přebuzenej preamp s korekcema ....
Pro Co Rat s LM 308 + FET má v signálové cestě antiparalelně dvě zkreslovací diody ...
Zkus si ještě postavit HAO Rust Driver s LM 358 , to je zase ve stylu Marshall Plexi - mě to suprově nakopnulo pětiwaťáček. https://www.youtube.com/watch?v=0BR1BTaOaMc
jestli máš diody v patici tak tam zkus prdnout i něco jiného třeba schotkyho diody nebo mi tam docela hezky zněl nějaký tesla germániový tranzistor (bez popisku) s unikajícím proudek kolem 350mA (ve fuzzface naprosto nepoužitelný)
www.black-audio.net
www.black-audio.net
To snad nemyslíš vážně, dát neznámý bipolární tranzistor místo zkreslovací diody ?
Jedině snad FET a využít u něj jen vnitřní diodu.
V original efektu Pro Co Rat mají být Si diody 1N4148 nebo spínací 1N914 ...... pokud dáš něco jinýho, tak už to není zvukově ten pravej Pro Co Rat , ale úplně jinej bastl .......
Pokud se dělá kopie efektíku, tak by se měly součástky každopádně dodržet, jinak je to pokusničení.
Třeba s Ge diodama jako : 1N270 nebo starejma GA 201 , OA5 , OA9 to bude znít úplně jináč ....
modifikace Pro Co Rat : http://www.aronnelson.com/gallery/main. ... T.png.html
V original efektu Pro Co Rat mají být Si diody 1N4148 nebo spínací 1N914 ...... pokud dáš něco jinýho, tak už to není zvukově ten pravej Pro Co Rat , ale úplně jinej bastl .......
Pokud se dělá kopie efektíku, tak by se měly součástky každopádně dodržet, jinak je to pokusničení.
Třeba s Ge diodama jako : 1N270 nebo starejma GA 201 , OA5 , OA9 to bude znít úplně jináč ....
Naposledy upravil(a) kajetan dne 31.05.2014 19:26, celkem upraveno 1 x.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jestli už tu někdo dával nějaký sustainer ? Docela rád bych si něco takového vyrobil
a nějakej Clean Boost nebo Overdrive effekt 
chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jestli už tu někdo dával nějaký sustainer ? Docela rád bych si něco takového vyrobil
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Projdi si tonepad.com. Jako sustainer jde použít Orange Squeezer, jako cleanboost třeba Fetzer Valve (runoffgroove.com) a overdrajvů jsou všude tři p*dele...
naprosto vážně - někdy to zkuskajetan píše:To snad nemyslíš vážně, dát neznámý bipolární tranzistor místo zkreslovací diody ?![]()
V original efektu Pro Co Rat mají být Si diody 1N4148 nebo spínací 1N914 ...... pokud dáš něco jinýho, tak už to není zvukově ten pravej Pro Co Rat , ale úplně jinej bastl .......![]()
citace ze jednoho zahraničního fóra:
edit: samozřejmě že to bude znít jinak - mě osobně se to třeba líbilo - co dáš za to že to zkusíš? (za předpokladu že se ti nějaký GE tranzistor válí doma tak nicHere is the tricky part of our mod, take a germanium (Ge) transistor and use the Base-Emitter junction (legs) of the device and use it in place of D6. If you use a PNP transistor, the Base will be the negative or cathode side, the Emitter will be the anode. Here is a diode drawing Cathode---|<----Anode. This increases the amount of distortion produced by the pedal, it also sound really nice. Try this! Don‘t leave it out! It‘s fun
edit2: jeste jedno nazorne video v kopirce MXR distortion plus
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Na experimentování možná dobrej nápad, ale pro kytarový vintážisty jsou takovýhle úpravy nepoužitelný.
Přecejenom jsem si ale udělal radost - vyštrachal jsem starej dobrej vintáge efektík DOD FX 53 a zjistil jsem, že je to podobný jako ProCo RAT http://www.youtube.com/watch?v=xcL8Cn2BD-E
Akorát jsem mu musel dát novej nožní spínač a jede na lampáče jako fííík
Přecejenom jsem si ale udělal radost - vyštrachal jsem starej dobrej vintáge efektík DOD FX 53 a zjistil jsem, že je to podobný jako ProCo RAT http://www.youtube.com/watch?v=xcL8Cn2BD-E
Akorát jsem mu musel dát novej nožní spínač a jede na lampáče jako fííík
Jak jsem nedávno slíbil, uploaduji fotky vyrobeného ProCo Rat. Jako krabička posloužil oblíbený filtr Tesla WN852 02, mít jich tak víc....
Povrchová úprava se mi moc nevyvedla, naštěstí na ten skvělý zvuk to nemá vliv
http://remisa.rajce.idnes.cz/ProCo_Rat
Povrchová úprava se mi moc nevyvedla, naštěstí na ten skvělý zvuk to nemá vliv
http://remisa.rajce.idnes.cz/ProCo_Rat
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
povrchovka je dobrá , když by měl někdo blbý kecy tak mu řekni že si to tak chtěl
jen trochu k tomu vnitřku . Nechytá se ti v tom bordel v těch dlouhejch drátkách ? nebylo by od věci je zkrátit na co možná nejkratší .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Na moje domácí hlasitosti tam nějakej bordel nechytám, ale máš pravdu. Chystám se dráty signálové cesty ještě pozkracovat.
Být efektový bastlič a "vintážista" zároveň je tak trochu kontraproduktivní ne? Když už něco stavím tak vyzkouším poměnit všechno možné, protože narozdíl od člověka co si to koupí to umím... a vyberu si co mi vyhovuje zvukově! A ne to co je na 93,2% shodné s originálem z roku 1983, série alfa s chipem JRC kovaným v japonsku ... skoro bych řekl že bastliči by na tyhle duchařiny moc věřit neměli, když ví jak to fungujekajetan píše:Na experimentování možná dobrej nápad, ale pro kytarový vintážisty jsou takovýhle úpravy nepoužitelný.
Zdar, simiruzi Tvá slova by se měla vytesat do kamene, ale asi by to bylo zbytečné když lidi tak rádi věří těm všelijakým pohádkám (to je to "mojo"?)
.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
taky sem si dřív myslel že vintidž součástky sou to nej ... a pak sem se na to vyflák protože když to nikomu neřekneš co v tom je tak to po zvuku stejně nikdo nepozná a jen to stojí těžký prachy .
a kupovat 40-50 let starý součástky no nevim odporům se asi nic moc stát nemůže ale kondíky a zvlášt elity musí bejt v šíleným stavu po těch letech co se váleli kdoví kde . stanley jednou postavil kopii engla , jen preamp , z těch nejlevnějších součástek co se dalo takže i lampy byly noname čína . a hrálo to jako kráva . skoro mi to připomíná nějaký hifi forum kde se řeší kraviny ve stylu stříbrný konektory steciální kabely za těžký prachy a samozřejmně součástky čim složitější a dražší technologií sou vyrobený tim líp .
a když se už kvalitnější součástky sehnat nedaní ta se sahne po mramoru , zlatu a podobným a jmenuje se to Hi end 
a kupovat 40-50 let starý součástky no nevim odporům se asi nic moc stát nemůže ale kondíky a zvlášt elity musí bejt v šíleným stavu po těch letech co se váleli kdoví kde . stanley jednou postavil kopii engla , jen preamp , z těch nejlevnějších součástek co se dalo takže i lampy byly noname čína . a hrálo to jako kráva . skoro mi to připomíná nějaký hifi forum kde se řeší kraviny ve stylu stříbrný konektory steciální kabely za těžký prachy a samozřejmně součástky čim složitější a dražší technologií sou vyrobený tim líp .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Bastlíři, prosím o pomoc/radu s následujícím problémem s mojí krysou :
Při větší hlasitosti a zkreslení zesilovače jsem si všimnul takového pískání - ale pozor, při vypnutém 3PDT na kryse. Čili signál prochází jenom ze vstupního jacku, přes přepínač na výstupní jack - přímou cestou, bez nějakých kliček na plošnák, proto je to 3PDT že jo... Jakmile efekt odpojím z napájení, pískání přestane. Jakoby nějaká součástka z mého plošňáku vysílala něco do vzduchu. Kabely signálové cesty jsem už zakracoval. Napadlo mě ještě ten signálový vodič úplně odstínit, ale přijde mi to zbytečné, nemělo by to být snad potřeba. Distortus maximus jsem stavěl úplně stejně a žádný problém...
Netuším... Vadná součástka na plošnáku? Nutnost ještě nějakého odporu na signálovou cestu? Nutnost ji zvlášťm odstínit?
No myslím že video vydá za tisíc slov :
https://www.youtube.com/watch?v=X-7e51kZqaM
Moc dík předem jestli se nad tím někdo na chvilku zamyslí
Při větší hlasitosti a zkreslení zesilovače jsem si všimnul takového pískání - ale pozor, při vypnutém 3PDT na kryse. Čili signál prochází jenom ze vstupního jacku, přes přepínač na výstupní jack - přímou cestou, bez nějakých kliček na plošnák, proto je to 3PDT že jo... Jakmile efekt odpojím z napájení, pískání přestane. Jakoby nějaká součástka z mého plošňáku vysílala něco do vzduchu. Kabely signálové cesty jsem už zakracoval. Napadlo mě ještě ten signálový vodič úplně odstínit, ale přijde mi to zbytečné, nemělo by to být snad potřeba. Distortus maximus jsem stavěl úplně stejně a žádný problém...
Netuším... Vadná součástka na plošnáku? Nutnost ještě nějakého odporu na signálovou cestu? Nutnost ji zvlášťm odstínit?
No myslím že video vydá za tisíc slov :
https://www.youtube.com/watch?v=X-7e51kZqaM
Moc dík předem jestli se nad tím někdo na chvilku zamyslí