Rozdílný zvuk na dvou totožných aparátech

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
pitrsnoaco

Rozdílný zvuk na dvou totožných aparátech

Příspěvek od pitrsnoaco »

Ahoj,

z jakého důvodu můžou mít 2 totožná komba (tranzistor) při stejném nastavení rozdílný zvuk?

Koupil jsem si z druhé ruky kombo Fender Frontman 212r. Sice tranzistor, ale dle mě slušné kombo. U nás ve zkušebně má někdo úplně to samé - jenom hraje trochu líp. Zkoušel jsem to porovnat při zapojení té samé kytary a při totožném nastavení. To mé kombo je takový víc ostrý, až řezavý. Zatímco to druhý je víc hutný. Napadlo mě, že může být více vyhraný (na to mé se přecijen moc nehrálo) takže by mohl být vyhranější reprák. Je to možné? Chtěl bych se té ostrosti u mého komba taky zbavit, stažení výšek na to moc nepomáhá.
anmelden

Re: Rozdílný zvuk na dvou totožných aparátech

Příspěvek od anmelden »

když je z druhé ruky, není možné aby tam minulý majitel vyměnil repro?
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
pitrsnoaco

Příspěvek od pitrsnoaco »

když je z druhé ruky, není možné aby tam minulý majitel vyměnil repro?
Měl ho asi půl roku, tak pochybuju. Když se podívám zezadu na ty repráky, tak u obou komb vypadaj jako originál s logem Fender music...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co jinej kabel?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Filas Music
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas Music »

Nezapomeň, že například skelet může být z jiného kusu dřeva, tak jako např. el. součástky mají určitou odchylku. Nesmíš taky zapomenout na vliv úhlu poslechu.

Co se týče řezavosti nejlepším řešením je, řekl bych, kompresor. Není to sice levná investice relativně, ale za to na dlouhou dobu ;-)
Obrázek
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Zvuk repráků se časem mění (alespoň se to říká). Zvuk může zásadně ovlivnit i akustika místnosti, ve které se hraje.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dva známí mají (stejně jako já) taky Engl E320 a každý z těch 3 kusů hraje trochu jinak. Ten rozdíl může způsobit spousta věcí, třeba staří komba, ale taky je možné, že výrobce použil trochu jiné součástky (třeba se stejnými hodnotami, ale jiné značky, apod.)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pokud je u repro dostatečně dlouhý kablík, zkuste je postavit vedle sebe a prohodit repro. Myslím, že to bude nejspíš tím. Nejde jen o vyhranost, což by mohl být důvod, ale Fender tam mohl dávat pod svou značkou průběžně různá repra, nebo jejich výroba nebyla dostatečně konzistentní.
kunec

Příspěvek od kunec »

Vzhledem k cenově relaci tohoto aparátu neni se čemu divit.
Ale i tak , dva stejné nástroje , ani dva totožné aparaty stejný zvuk mit nebudou. Hodne záleží na vyhranosti.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Správně vylítané repráky prostě hrajou lépe bez usyčených výšek = což je dobře :-) Sám to srovnání mám třeba s mojím roky hraným Orange reproboxem a novým z obchodu. Nový má pískové výšky, troche nepříjemné, a můj roky hraný má měkší a plnější zvuk.
Už jen toto udělá velký rozdíl. U drahých repráků tedy snad v pozitivním směru :-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“