Kytary Gilmour
Pravidla fóra
Re: Kytary Gilmour
Co si budeme povídat... Většina kytar "počítá" s dvanáctkami. A to,že na ni natáhnu třináctky by ji neměło popravít,ne?
To není tak jisté, žádný výrobce neudává max. tloušťku strun. Z toho důvodu, že tenze u stejné tloušťky strun bude u různých výrobců jiná. A mimoto, u kytar v cenové kategorii do výše průměrného platu je to vždy kus od kusu, i jakéhokoliv nástroje.Tengli píše:Co si budeme povídat... Většina kytar "počítá" s dvanáctkami. A to,že na ni natáhnu třináctky by ji neměło popravít,ne?
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Derek Frank
No já bych osobně nenechával třináctky na žádné kytaře delší dobu, myslím že už je to moc velký tah a hlavně se mi na to dost blbě hraje
A také musím souhlasit s martina72 v téhle cenové je třeba vždy dobře vybírat, což se mi doufám povedlo 
- jeleniste
Hm, dost lidí hraje na třináctky. Když potřebujou bejt slyšet... Dá se na to zvyknout docela rychle. Navíc se pak dá snížit dohmat trochu.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Momentálně je ten černej Robust u mě doma už nějakou chvíli. Jsou na něm čtrnáctky - potřebuju v jedný věci ladění B-D-D-D-D-D a přelazovat Ovationa narychlo do takovýho zvěrstva by bylo na tejden.
Ladí, hraje jako z praku, boule nikde nevidím (a to jsem byl nucen před 14 dny začít nosit na čtení brejle).
Hyeniku - prosím tě pěkně kamaráde můj, mohl bys mi ukázat libovolnej nástroj do 6K co by byl na celej život?
Mno tak.
Za ty prachy fakt nejni o čem se bavit.
Pa pa kluci, jdu cvičit na balkón
Ladí, hraje jako z praku, boule nikde nevidím (a to jsem byl nucen před 14 dny začít nosit na čtení brejle).
Hyeniku - prosím tě pěkně kamaráde můj, mohl bys mi ukázat libovolnej nástroj do 6K co by byl na celej život?
Mno tak.
Za ty prachy fakt nejni o čem se bavit.
Pa pa kluci, jdu cvičit na balkón
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
myslim, ze napriklad taky triangel za 6 tisic by uz mohol nieco vydrzat 
Nechce se mi to teď hledat,ale v "návodu" k mé kytaře (Furch) je to myslím uvedeno. Něco ve smyslu "kytara je stavěná pro použití strun 12". Pokud je to třeba,tak dohledám...martina72 píše:To není tak jisté, žádný výrobce neudává max. tloušťku strun. Z toho důvodu, že tenze u stejné tloušťky strun bude u různých výrobců jiná. A mimoto, u kytar v cenové kategorii do výše průměrného platu je to vždy kus od kusu, i jakéhokoliv nástroje.Tengli píše:Co si budeme povídat... Většina kytar "počítá" s dvanáctkami. A to,že na ni natáhnu třináctky by ji neměło popravít,ne?
Tak určitě ! (Džegr copy)myslim, ze napriklad taky triangel za 6 tisic by uz mohol nieco vydrzat
Pokud by se na něj hrálo jednou za měsíc a 3x za celou symfonii, vydržel by až do rakve
Kua lidi, přestaňte blbnout ! Je prostě nadvýroba kterou ovládla Čajna a spousta věcí je zkrátka navoněná bída (napříč spektrem). Tak to prostě je. Já sice chápu (bo jsem starší kus) že zelená stovka je furt zelená stovka (copy srará Šafránková z Básníků), otázkou ovšem je, co šlo za ni pořídit dřívávějc (překrásné Pilsen slůvko) a co za ni lze pořídit teď. Vyrábí se auta tak, aby nepřežila 250K km a cokoli tak, aby přesně přežilo o chvilku záruku.
Ale jen o kousek.
Mi nějak přijde, že by každej jednotlivec chtěl za šestku zázrak, co ho přežije. Že má jakože právo sedět (copy ta kráva z metra). Ono vybrat za ty drobný něco, co bude stát za to je sakra oříšek. A koukat do kejtry za šestku dovnitř zrcátkem ... hele ... tolik odvahy jsem ještě nesebral.
Martin to prostě nikdy nebude, už z logiky věci.
Mi to stačí, zahraje to přesně to, co na tom zmáčknu a stačí mi to. Za ty drobný si subjektivně myslím, že dobrý, to je celý.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- jeleniste
No tak jako šestka neni zase tak málo. Jako nečekáš super dokonalej zvuk, ale to, že to bude nějakou dobu držet pokupě, to neni nějakej přehnanej požadavek si myslim. Takže pokud je fakt životnost půl roku, tak mi to za šestku teda nepřijde jako dobrej kup. Podotýkám, že jsem přesvědčenej, že mezi kytarama kolem pěti litrů se dají vybírat pěkný a hratelný kytary, který klíďo můžou na celej život vydržet.
-
Derek Frank
Jak si přišel na to, že je životnost půl roku?? Psal jsem, že kamarád ji má víc jak dva roky a já jsem půl roku taky pokořil a žádný problém. Ty tu kytaru máš doma??
Nevydávej blábol za fakta prosím.Takže pokud je fakt životnost půl roku
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- jeleniste
Byly tu nějaký fotky, už jsou bohužel smazaný. Já neřikam, že nevydrží půl roku, ale jestli je pravda, že po půl roce se začne hroutit deska, tak to za ty peníze neni dobrej kup.Derek Frank píše:Jak si přišel na to, že je životnost půl roku?? Psal jsem, že kamarád ji má víc jak dva roky a já jsem půl roku taky pokořil a žádný problém. Ty tu kytaru máš doma??
Ty řikáš, že problém nebyl, dva lidi (plus další na fb) psali, že problém byl. Myslel jsem, že se k tomu vyjádří dovozce. Myslim konkrétně k tomu borcení, ne k tomu kdo kde co komu řek. Což se nestalo.
Tak jinak.Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Kolik jsi měl Gilmourů v rukou ? Já sedm.
Jak dlouho jsi měl nějakýho v rukou ? Mám tu jednoho Robusta 3 měsíce s obutýma čtrnátkama.
co o tom nástroji (mimo ty plky co sis tu přečetl) vlastně víš ?
Poprosil bych tě o přesné odpovědi.
Máš to v tom podpise značně nepřesně.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dovolím si zakročit, než tu začnou plát emoce (nebo je již pozdě?).
Bacha na to, aby se to tu nezvrhlo v osobní invektivy, nechci si přidělávat práci nějakým mazáním, zamykáním a kdoví čím vším.
Peace
.
Bacha na to, aby se to tu nezvrhlo v osobní invektivy, nechci si přidělávat práci nějakým mazáním, zamykáním a kdoví čím vším.
Peace
- jeleniste
No asi tak ti to povim, já nedržel v ruce žádnýho. O tom, že s těma deskama je, nebo byl problém se nepíše jen tady. Já konkrétně to slyšel i jinde a byly i fotky a nejednalo se o jeden nástroj. Fotky ale jejich autor stáhnul, poněvač si nepřeje aby byly sdíleny. Takže mě to můžeš věřit a taky nemusíš.
nicméně, když zapátram zpátky v tom vlákně
nicméně, když zapátram zpátky v tom vlákně
Takže tady sám píšeš, že u některejch ten problém opravdu byl a pak to tady dál označíš za kecy. Zajímavý.pavel68 píše:Včera jsem hrál na Robusta půl večera (Chmelojed ho pořídil), vybíral Míša Leichtů.
Dle něj první serie vinou prapodivným řešením žeber vrchní desky hrozila borcením, serie následující byla tedy upgradována, a je v pořádku. Sice mi nevyhovovaly 0.13 dráty, ale kejtře jako takový nebylo co vytknout.
Naopak. Za šestku nejni o čem se bavit.
...
Ano, psal jsem o první serii. Tedy cirka dvaceti kusech. A z nich byl u třech problém.
Dál tam píšu že je vyřešeno. Nebo si fakt myslíš, že celá výroba se prodá tady?
Ovšem už vedle ve vlákně prokazuješ, že nechápeš (masiv vs. překližka).
Pro mně je to ztráta času, takže odpusť, že už se ti nebudu věnovat.
Přeji hezký zbytek dne
Dál tam píšu že je vyřešeno. Nebo si fakt myslíš, že celá výroba se prodá tady?
Ovšem už vedle ve vlákně prokazuješ, že nechápeš (masiv vs. překližka).
Pro mně je to ztráta času, takže odpusť, že už se ti nebudu věnovat.
Přeji hezký zbytek dne
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- jeleniste
Chm, člověk, od kterýho o tom vim, psal, že držel v ruce čtyři vyboulený. Takže jeden z vás kecá.pavel68 píše: A z nich byl u třech problém.
Jeleniste, čoveče, tak začínám mít pocit, že chceš tu firmu koupit a zjišťuješ si reference.
To už není zájem, ale posedlost vybouleností.
Není jedno, jestli znáš 3 nebo 4 lidi s vyboulenou kytarou?
To už není zájem, ale posedlost vybouleností.
Není jedno, jestli znáš 3 nebo 4 lidi s vyboulenou kytarou?
- jeleniste
No tak to neni, jako vybouleností trochu posedlej jsem, všem známejm teď vošahávam kytary, jestli ta moje je vyboulená v normě, nebo je to už moc (neni to teda gilmour, ale RK). Co se týče těhlech gilmourů, tak tady mam dvě protichůdný informace, obě od lidí, kterejm nemam důvod nevěřit a jediný, co chci vědět je, jak to teda skutečně je. Protože pokud je to v cajku, tak je to slušná kytara za rozumný peníze. Nic víc za tim nehledej. Muj, řekněme emocionální, zájem v tom je takovej, že jsem hodně fandil dowinám, kterejm tradovaná informace o konstrukční vadě imho nemálo uškodila, takže proto to srovnávání. Tady u těhlech kytar se nabízí srovnání s o něco dražšíma LAGama, o kterejch se to řiká taky, že se boulej, přičemž LAGa jsem v ruce držel a opravdu hrál moc pěkně. Takže asi tak. Já netvrdim, že gilmoury jsou špatný, ani nemůžu, na žádnýho jsem nehrál. Další věc je teda, že sem sem dával jednu cizí fotografii (která byla stažená na žádost autora) a ten člověk tady byl zmíněnej a jeho pohled na věc bagatelizovanej, což se mi nelíbí, poněvač jsem přesvědčenej, že si to dotyčnej z prstu nevycucal. Nicméně je fakt, že to začalo bejt docela osobní a je fakt, že už je tohle ztráta času, relevantnější informace než, jedna pani povídala, už tady nedostanu.