Ahoj.
Tak jsem si dneska udělal nadílku a koupil si looper a zjistil, že moje milované kombo to nějak nestíhá...
Opravdu nevím, v čem je chyba.
Problém vypadá tak, že zkrátka když do smyčky zapojím BOSS RC-3 looper a pustím v něm např. hitku, tak mi to dělá takovej hodně nepříjemnej tremolo efekt. Zkrátka ta hitka to jakoby úplně přehluší a vypne zvuk kytary.
Nastavoval jsem všemožné hlasitosti, ale vždycky, když jakmile hitka překročila hlasitost kytary, tak ji zkrátka přebila, úplně vyřadila. Prostě, že se ty dva zvuky nesmíchali, udělalo mi to ze zvuku kytary takové tremolo. Špatně se to popisuje. Stejný problém bylo i když jsem normálně loopoval zvuky přes sebe. Jakoby se zvuky harmonicky neskládaly, ale spíš rušili a přebíjely. Buďto slyším jeden a nebo druhej.... Šel z toho hnus.
Zkusil jsem dát looper před kombo, nebyl problém, jen to je zkrátka celkem nepoužitelny, vzhledem k tomu, že jsem plánoval během loopování měnit zvuky a hlasitosti. Nehledně na zvuk zkreslených bicích

.
Looper jsem zkoušel v jiném kombu(Marshall Valvestate 100W, pololampa) a fungoval úplně bez problému, přesně, jak jsem si představoval, že bude fungovat.
Řekl jsem si tedy, že to asi nestíhá Chromeback reprák (prý je to sh*t) , že ta frekvence to zkrátka přehluší. Tak jsem reprák z Valvestatu zapojil do mého VHT, ale problém přetrval.(repro z Valvestatu jsem připojil externě, defakto byli zapojeny oba repráky, ale ten svůj jsem zahlušil dekou a poslouchal jen reprák z Valvestatu)
Tak jsem si řekl : "Reprákem to tedy není. Musí být problém někde ve smyčce."
Jelikož má RC-3 dva výstupy, tak jsem jeden výstup (přes četné redukce) zapojil do věže a druhý do komba . Ve věži byl zvuk úplně v pořádku (v kombu ne). EDIT: Zpětně jsi nejsem úplně jistý, jestli byla ta věž v pořádku, jestli mě to jen nemátlo.
Problém tedy bude někde mezi smyčkou a reprákem. Někde tam se kde se to míchá... Kouknu do manuálu, ale nevím... Mám celkem staré koncové lampy (cca 3 roky), navíc stále původní. Může to být tím? Že by to zkrátka nějak nebraly?
Navíc mě udivilo, že když jsem VHT hnal přes reprák z Valvestatu, dupák v RC-3 zněl hrozně, úplně bez basů (stejně nebo podobně blbě jako v Chromebacku). Zatímco, když byl RC-3 zapojen čistě do Valvestatu, zněl dupák úplně v pohodě a krásně...
Chápu, že je to asi problém, který se na fóru těžko řeší, ale pokusil jsem se to co nejpřesněji popsat, obrátím se asi na kytaráře, jsem fakt bezradný... Zítra zkusím ještě vyměnit koncové lampy.
Nemáte prosím nějakou radu nebo zkušenost?
P.S.: Menší problém se smyčkou mám i co se mého reverbu týče a něco mi říká, že to bude souviset viz.
kytarove-efekty/aky-reverb-t21878.html? ... rb#p643456