el. souprava 10-15k
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: el. souprava 10-15k
Záleží to na návrhu zvukového modulu. Obecně platí, že z vylučující se skupiny zvuků (zde tedy kombinace HH-open, HH-closed, HH-pedal_opened) může hrát vždy jen jeden, takže pokud přijde MIDI informace nová, je původní zvuk "utnut" a generátor spustí zvuk dle nové MIDI zprávy.
P.
P.
- necibici
- Moderátor
- Bandzone: bandzone.cz/attacus
Tak na tom bych cvičit nemohl..
Předpokládám,ale že dynamiku úhozu to má..?
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No počkej - ale tak, jak jsme to popsal, je to přeci správně - však je to reálné chování HH, nebo kde mi co uniká? 
P.
P.
- necibici
- Moderátor
V principu ano,ale za předpokladu že šlapeš hajtku,která se otvírá min. na vzdálenost,kdy plechy přestávají o sebe drnčet,jenže já tak nehraju..Mám hajtku dotaženou v normální klidové poloze,takže jí vlastně jenom šlapáním tlumím,takže výsledný zvuk není šlapání hajtky,ale škála zvuků od volné(rozuměj na sobě volně ležící) až po sešlápnutou.Tak nějak,když jsem měl možnost zahrát si na el.bicí,vždy to měl dotyčný v kombinaci s živýma činalama,tedy i hajtkou,protože nemá jenom 2-4 zvuky,ale stovky a těžko cvičit s něčím tak ochuzujícím.. 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to jo. Pak platí ta moje první věta; tenhle typ zvuku + chování tónového generátoru tak musí být naprogramován (což se obávám, že nebude dost obvyklé).
P.
P.
Souhlasím, živou hihatku to nemůže nahradit, problém je v tom že digitální simulace hihatky je asi nejnáročnější úkol z hlediska různorodosti zvuků, nedokážu si představit kolik snímačů a kde by to muselo mít, vždyť pokročilí hráči ji dokážou ovládat i nohou, šlapou včetně přírazů a syčivých efektů...kde je různé napětí stlačení, kde je pupek, pumpovat se dá několika způsoby.....
Je to trenažér a tak je k tomu potřeba přistupovat, i trenažér se někdy hodí ale ne na všechno.
Je to trenažér a tak je k tomu potřeba přistupovat, i trenažér se někdy hodí ale ne na všechno.
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
jen k tomu zvuku hajtky jak se tu rozebírá...... v elektrikách se nevyznám, no vlastnila jsem jako trenažér doma už mnohokrát zmiňované levné MEDELI DD 502J...... a tam byla ve funkci hajtky (jednozonové) úplně běžně možno využít zvuk otevřené hajtky, zavřené hajtky a polootevřené hajtky!!
když to bylo u téhle levné, 7mi tisícikorunové řady nástroje, tak to nejspíše bude běžně i u jiných..... ale to fakt jen předpokládám..... najisto to nevím
když to bylo u téhle levné, 7mi tisícikorunové řady nástroje, tak to nejspíše bude běžně i u jiných..... ale to fakt jen předpokládám..... najisto to nevím
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- necibici
- Moderátor
Fakt jo?pehve píše:...vždyť pokročilí hráči ji dokážou ovládat i nohou, šlapou včetně přírazů a syčivých efektů...
Já myslim,že v týhle kategorii je to ale jedno,nedovedu si představit,že by s tim někdo vystupoval před lidma,takže do paneláku,nebo řadovky to chápu jako "levnější" alternativu na cvičení a je to v podstatě lepší hračka.
jo,to jsou ty rytmy kdy slyšíš ruce na činelech a soupravě a h.h. jede svůj rytmus s přírazy a sykoty a máš pocit že to hrají dva, potom seženeš noty nebo video a koukáš co ta noha dovede, včetně dvojek
a ještě klidně přikopává na dvojpedálu kopáku.
Je to, pravda,vyšší level, jiná kategorie, na tohle trenažéry nejsou.
a ještě klidně přikopává na dvojpedálu kopáku.
Je to, pravda,vyšší level, jiná kategorie, na tohle trenažéry nejsou.
- necibici
- Moderátor
Já vim,že se ochuzuju o hru nohou na hh,ale z důvodu hry na hh a dvojšlap současně jsem tohle nastavení shledal jako nejjednodušší řešení a pro mě zvukově přijatelný.Používám to jenom v naší muzice,když si chci zacvičit,tak si dám top výš. 
Lidi jsem už zoufalej, chvilku to vidím na KAT 3, pak se vyspím a zase Medeli DD508, no a pak zase jdu spát a...

Co zavítat do musiccity? Sice mají jen KT2, ale hlavní změna vypadá v tom, že mají KT3 o dva pady více a větší rozměry + vylepšený softík. KT2 jsem chvíli měl.
Možná se tam nakonec rozhodneš pro něco jíneho až si to proběhneš vše co mají vystaveno..
Možná se tam nakonec rozhodneš pro něco jíneho až si to proběhneš vše co mají vystaveno..
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
KT2 jsem zkousel... spis bych potreboval vyzkouset ty medelky jestli jsou udelany tak forove jak se tvrdi...
Tak na kyrary.cz uz Kt3 meli a uz jsou pryc... neni mezi vami nejaky novy vlastnik? Dalsi budou az v zari...
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Na nějaký tahání to někam každý víkend a častě sborky a rozborky to asi moc není, ale zase tak moc forový, aby to nemohlo někde déle stát a neuneslo to zátěž cvičícího hráče, to zase není. Chvíli jsem je vlastnilapufik píše:KT2 jsem zkousel... spis bych potreboval vyzkouset ty medelky jestli jsou udelany tak forove jak se tvrdi...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- necibici
- Moderátor
Čau,tak se nestyď a poděl se s náma o zážitky z nový hračky.. 
náhodou jsem to našel,tady Benny Greb od 1:30 syčí na h.h. jen nohoupehve píše:...vždyť pokročilí hráči ji dokážou ovládat i nohou, šlapou včetně přírazů a syčivých efektů...
https://www.youtube.com/watch?v=wIoKrG64Gsk#t=91
Tak co se KAT3 tyce tak jsem spokojeny. Na takove to moje domaci mlaceni je to idealni... zvukove ale nemam moznost porovnani jelikoz jsem na jine el. poradne nehral. Uvidim jaka bude mechanicka odolnost resp zivotnost. Pokud by nekoho zajimalo neco konkretniho nebo pokud by si chtel nekdo vyzkouset neni problem...