EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
Pravidla fóra
Re: EL KYTARA - Jsem začátečník, do 5000,-
Za kolik by jste to odhadly?Díky za info.Jirka
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... =25&order=
Do 5k to nebude.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
ja bych ze to vic ja 4000 nedal. tremolo sice dobry (drazsi nez cela kytara), vymeny snimace taky, ale dohromady bych za to fakt vic nez 4000 nevysolil.
taky se mi nezda ze by nekdo na kytaru za 3,5 ticice nacpal origo schaller tremolo, ktery stoji kolem 5000.
taky se mi nezda ze by nekdo na kytaru za 3,5 ticice nacpal origo schaller tremolo, ktery stoji kolem 5000.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Vždyť to není Schaller. Zámky jsou Schaller, tremolo je od Vebra.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
pravda. mae culpa. cili ty 4000 by IMHO odpovidaly.
@jirkatol: pro tvoje zadani: slusna kytara do 4000 bych mozna volil tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum Squier Standard za 3400 mi pripada docela fer.
@jirkatol: pro tvoje zadani: slusna kytara do 4000 bych mozna volil tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum Squier Standard za 3400 mi pripada docela fer.
Řekl bych, že Vebr tremolo jen namontoval. Floyd Rose se tady podomácku vyráběl ještě za totáče, dnes by se s tím přece nikdo za ty prachy nebastlil, taková ruční práce by byla byla k nezaplacení. Navíc je na něm myslím viditelné logo Schaller.Bummer píše:Vždyť to není Schaller. Zámky jsou Schaller, tremolo je od Vebra.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
ja tento SX mám , ale púvodní stav , je to model 57 , možem zodpovedne povedat , že je to jedna z mojich najoblubenejšich gitiek , tento konkrétny som chcel dokonca kúpit , ale kúpil som origo SX s hambakrom , 3T sunburst , no a tá bílá má taký zelenkavý nádych jak muchomurka zelená , nádhera , tá gitka má dost tlstý krk , je to javor s javorovým hmatníkem , telo jelša , mechaniky sú dost divné ale dá sa zvyknút a hlavne drží ! no a origo snímače mi velmi pripomínajú zvuk ala D. Gilmour , bez srandy , ja som tento konkrétny z bazaru nekoupil , lebo mi bol ponúknutý ten 3T za 60 E , úplne nový , ten bílí na bazaru mal aj s cenou vtedy tuším za nejakých 270 ? už si nepametám ale mal tam aj cenu , podla mna je to fakt perfekná gitka a už som to tu aj niekde psal , toto je on , len už majú na stránke model s nefendrácku hlavou , to čo mám ja a čo predáva ten chalan má straťácku http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... -ST-57-VWH a fakt mi asi na staré kolená zadrbáva , ale ešte som kúpil presne tento http://www.muziker.sk/gitary/elektricke ... e-Sunburst má fládrovaný krkjirkatol píše:Za kolik by jste to odhadly?Díky za info.Jirka
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
SX ST57, 2t sunburst, 3x SC, strat hlava mám taky, před lety novou z Muzikeru a musim potvrdit výše napsané, je to naprosto perfektní Stratocaster. Přineste mi Relica z Custom Shopu a schválně, jestli uslyšíme rozdíl ....
Původní snímače jsem vyměnil za alnico vintage mt-poor, ale změna byla sotva postřehnutelná. Ty tovární jsou naprosto v pořádku.
Původní snímače jsem vyměnil za alnico vintage mt-poor, ale změna byla sotva postřehnutelná. Ty tovární jsou naprosto v pořádku.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hola, já mám tuto kajtru: http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... ratocaster
za ty prachy - paráda. I pan PJ za Radlíku-Jílového, co mi ji šteloval, byl překvapen, jak dobrý nástroj to je.
Tehdy stávala přes 7 a já ji pořídil tady na bazošu za 4500. Spolehlivá, skvělý zvuk, ladění drží.
za ty prachy - paráda. I pan PJ za Radlíku-Jílového, co mi ji šteloval, byl překvapen, jak dobrý nástroj to je.
Tehdy stávala přes 7 a já ji pořídil tady na bazošu za 4500. Spolehlivá, skvělý zvuk, ladění drží.
jo, ty Vintage jsou asi ještě o něco lepší než SX. Hlavně uměji Les Pauly ! Petr Jurkovič to už psal v nějakém článku, že nás ta Čína převálcuje. Musim se smát když občas čtu, jak jsou ty východní kopie odfláklý a jedině US Fender hraje správně...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ten můj strat je ještě Korea. Od Vintage jsem zažil jedinou zfušovanou kytaru - V62 tele. To bylo hodně do-do (do dělej doma). Pražce trhaly ruku, přešponovanej krk, pickguard o 1mm delší, takže tlačil do krku a bránil jeho plnému dotažení!!! Bylo na tom aspoň hodinu a půl práce. Potom to ale hrálo pěkně. Mohl jsem tomu předejít - zajet na prodejnu osobně a tam si ji vybrat. Měl jsem ale nějakej švic v práci, tak jsem si ji výjimečně nechal poslat. Jejich Les Pauly hrají fakt pěkně.
no já na Stratu SX taky pilníčkem začišťoval ostré hrany pražců. Z toho se nestřílí.
To s těma SX kytarama mě překvapuje. Měl jsem možnost hrát na SX tele a při stejně nastaveným aparátu byla ta kytara oproti mýmu classic vibe naprosto mrtvá. Třeba jen smůla na kus.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
asi jo. Já tu svou porovnával s kolegovým US originálem a bylo to v podstatě totéž.
Hosi zas to neprehanejte. Porad tu honite hype kolem SX kytar, to samy tu bylo nedavno kolem Vintage. Treba ty Vintage jsou taky vcelku povedeny nastroje (mam jejich tele), ale srovnavat to s US Fendrama je krapet komicky. Urcite se muze vyskytnout dobrej nastroj od SX nebo Vintage a mizernej Fender, ale v prumeru je to fakt dost jina liga. Takze radej zpatky na zem. Dve SX jsem mel v ruce - tele a strata - a obe staly za prd.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
tak ono je to dneska tak , že tie stroje sa nastavia a sekajú XY kusú , kvalita spracovania nejak nekolíše , no a mne hlavne vyhovuje to , že keď sú tieto lacáky v norme , že sa nerozladujú tak na nich bežne hrávam a neriešim , ale najpodstatnejši pre mna je to , že ked slopeme , tak v garáži by mi bolo lúto dodrbat aj nejaké mexiko + riziko vykradnutia , takto tam mám 3 obstojné gitky SX za 150 E + Squier vibe za 250 E
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
- jeleniste
Už jsem se setkal s myšlenkou (jestli mě paměť nešálí, jejím autorem je martina), která, z mýho pohledu má hlavu a patu. A to, že když starej Fender ty nástroje dizajnoval, vymejšlel je tak, aby byly vhodný pro sériovou velkovýrobu. Síla stratů i telat je, podle mýho v jednoduchosti. Jasně můžeš použít superluxusní hardware, dřevo z exotickýho superstromu hnojenýho pandíma bobkama, ale ten zvuk co znáš z historie rokenrolový je v podstatě zvuk nástroje vymyšlenýho tak, aby se dal vyrábět jako nábytek, což je asi něco, s čim ručičky šikovný čínský nemaj až takovej problém. Jako můžeme se bavit o tom, že oni tam nemaj pár století houslařský tradice, sušení dřeva, ze kterýho bude vyrábět nástroj až vnuk, kouzel s různejma lakama a co já vim. Nicméně stratokastr nejsou housle, je to prostá deska natřená barvou na auta, se snímačema a krkem, teda jasně, materiál musí bejt rozumě kvalitní a práce musí bejt přesná. To jsou ale věci, se kterejma sériová výroba v zemi, kde jídlo znamená rejže, nemusí mít potíže.
Já nejsem s to posuzovat, jestli čínský pádlo je jiná třída, než US originál, já to v ruce nedržel, rozdíl bych asi schopnej poznat nebyl. Nicméně z podstaty věci nemam problém uvěřit, že roboši v PRC jsou schopný vyrobit solidní nástroj za směšný peníze. Chci tim říct, že za tim nástrojem hratelnym je poctivá práce, ale neni to, myslim, žádná alchymie, dá se to, do detailů okopírovat.
Já nejsem s to posuzovat, jestli čínský pádlo je jiná třída, než US originál, já to v ruce nedržel, rozdíl bych asi schopnej poznat nebyl. Nicméně z podstaty věci nemam problém uvěřit, že roboši v PRC jsou schopný vyrobit solidní nástroj za směšný peníze. Chci tim říct, že za tim nástrojem hratelnym je poctivá práce, ale neni to, myslim, žádná alchymie, dá se to, do detailů okopírovat.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
For je v tech materialech a znalosti jak s nimi nakladat. Dobry us strat nasucho zni jako zvon a v aparatu dvakrat tak. Levna cinska kopie sice muze hrat slusne ale na zadek se z toho neposadis. U akustik to plati dvojnasob.
- jeleniste
Já to nerozporuju, nerozumim tomu. Nicméně mi přijde logický, že akustická kytara má podstatně víc tý alchymie, protože je po stránce konstrukce několikanásobně komplikovanější. Ale třeba se pletu.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
Nejsem expert na dřevo, ale nebude zásadní rozdíl mezi dneškem a počátkem stratů v tom, že tehdy bylo kvalitnější dřevo o mnoho levnější než dnes? Třeba teď v tom rozhovoru co tady byl s Jurkovičem bylo řečeno, že olše dřív byla velmi levné dřevo, dnes je to právě naopak.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“