Marshall Valvestate VS 100

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
bery.rad.rum

Marshall Valvestate VS 100

Příspěvek od bery.rad.rum »

Zdravim kolegovci,

mam takovej blbej dotaz ohledne Marshall Valvestate VS 100.
Zvuk tohodle aparatu se mi hodne libi, jen mam problem s vykonem. 100w je proste malo na ten bordel co hrajem. Nevedel by jste nekdo, jak tuhle starou masinu pokopnout? Slo by to predelat treba na 200w? Nevyznam se, tak me snad neposlete do pr.... :-).

Diky
B.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall Valvestate VS 100

Příspěvek od hyenik »

Vymenit za neco normalniho. Klidne levny valveking, bugera atd.
Neprosazuje se prave proto ze nema dobry zvuk.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
bery.rad.rum

Me se ten prasackej zvuk prave libi, na to co hrajem idealni! :-)
Slo me o to, jestli je to technicky proveditelny.

Jinak mam jeste 5150, to je samozrejme jina kava, pouzivam v druhy bande hehe
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Technicky je proveditelné všechno. Jen asi u tohodle případu by to provedení bylo tak složité a nákladné, že by se to pro konečnou výhodu stoprocentně nevyplatilo = kašli na to. Maximálně si pořiď druhý stejný, a budeš mít dvakrát tolik wattů :D Vzhledem k ceně si myslím, že je to vcelku dobrá reálná rada.

Jinak zkus polaborovat s pozicí toho zesíku, jestli se neslyšíš. Změň jeho místo, výšku, natoč na sebe, stůj blíž... Na akcích ti to nazvučí, takže tam problém nemáš.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Co k tomu používáš za bednu? Můžeš zkusit citlivější repro. A při nastavení ekvalizéru dát co nejvíc středů, a možná co nejvíc ubrat gain (tak, aby nešla dolů hlasitost, ale jen zkreslení).
Stát blíž ... Ono někdy je to naopak, když jsi moc blízko, zvuk jde "kolem" nebo "přes" tebe, ne na tebe. Hledej optimální polohu - vzdálenost a výšku, příp. úhel.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ono to bude spis v samotnem zvuku Valvestatu, sam o sobe hraje dobre, ale v kapele se lehko ztrati. Osobne bych tomu VS 100W netipoval, 20W lampa ho s prehledem prevalcuje. Pokud mas moznost, ozkousej ho s jinymi boxy, treba to pomuze.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

100w je proste malo na ten bordel co hrajem
Pokud je to na bordel, je to neschůdný, ten zes má strop u metly 88er a má jí pouze napodobit. Fořt má recht s citlivejším reprem a stačila by ti 2*12. Líp se uslyšíš, ale stejně to na moderní bordel nebude. Dělej bordel na 5150 alternativy, čili na ty Bugery (6260, 333XL) se dá nakroutit bordelu až za roh.
Problémeček ale je, že nám se líbí zvuk Valva, žáno :wink: Mám stejnej problém - 100DFX :lol:
A teď postupně.
Neprosazuje se prave proto ze nema dobry zvuk.
Nesmysl, se slušnou 2*12 MÁ velmi slušnej zvuk, ale nemá dostatečný výkon. Potažmo cituji "na ten bordel co hrajem". Valvekink je proti němu mrtvý něco. Něco co maj všichni, a nehraje to pořádně nikomu. Ale výkon to má, votom nic. K ničemu.
A při nastavení ekvalizéru dát co nejvíc středů
Fořte, když von tenhle zes je na ty středy takovej teplej cíťa. Imho fičura co mu chybí, jsou Presence ala 800. Tady se to blbě kroutí ... a furt je to tranďák, žáno :wink: víc středů rovná se násobně písku - člověku to přijde pořád dost pevný a nosný, ale jen do chvíle, kdy strčí květák do repra a zahraje kilo. Není to onen starej Mosfet - ten řval jak píchlý prase i v 50W (nebo snad 30W? už vím koko a nebudu to gůglit) s 1*12". To se 95% místních ale motalo na houbách.
sam o sobe hraje dobre, ale v kapele se lehko ztrati.
Hoši, nevydávejte tyhle blekoty za univerzální. První jantar, co sem zavítá si přečte, že Valvouš se ztratí v kapele a je k prdu. Leda h***o, a ještě jednou h***o.
Vždy záleží na stylu a počtu ve smečce.

Já se neztratím ani s tím 100DFX a neztratil bych se na libovolnej vámi dodanej apec. Pilsen boys budou už někdy v zimě svědky. 20W lampa ho s přehledem převálcuje.
Cha cha. S bicmenem co nejni idiot a nezláme během 3 skladeb 4ks paliček (bubeník mýho syna, jinak normální kluk) a nějakém bazálním pojetí o hladině hluku to jde uhrát i na toho Valvouše. Jen člověk musí dělat muziku, a ne bordel, to je celý.
A první, kdo by se ztratil při přímý zkoušce, by byli plkátoři o "ztrácení v kapele". Někam na bar :roll:

Pazoury a nic než pazoury. Přikládáte tomu zbytku mnohem víc, než si zaslouží a pro samý recta a V30 a krabičky zapomínáte na samou podstatu. Pazoury.
Alou cvičit holoto. Jsem se odkopal :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

pavel68 píše: S bicmenem co nejni idiot a nezláme během 3 skladeb 4ks paliček (bubeník mýho syna, jinak normální kluk) a nějakém bazálním pojetí o hladině hluku to jde uhrát i na toho Valvouše. Jen člověk musí dělat muziku, a ne bordel, to je celý.
Jo a o tom to celý je. Bicmena si nevybereš. Jestli myslíš, že jo, tak žiješ v krásně růžovým světě. A zrovna na Michala mi nestačilo 100W u Bandita se zapojenou 4x12 a vytaženými středy i presence a vypnutým "thrash". Zkoušky s ním byla jediná příležitost, jak vytavit mojeho Lanýže. Jenže když to nechce dělat nikdo jinej (a on na to taky sral :D), tak se nedá nic dělat.
Mi přijde, že moc rád plaveš proti proudu obrněn neproniknutelnou bariérou slepenou z fotrovských hlášek. No offense. :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bery.rad.rum

Hraju na nej vzdycky pres 4x12 box, budto s G-12T nebo V30... nas bubenik je reznik hehe, reze do toho fakt hodne a valvik by potreboval jeste tak dva stupinky na master volume a bylo by to ono :-). Samozrejme sem zkousel ruzny nastaveni ekvalizeru, ruzny umisteni aparatu atd... na zkusebne je to jakz takz v pohode, ale na koncertech uz to tak ruzovy neni. Me se ten trandakovej zvuk proste libi haha, ale samozrejme se neprosadi jako lampa. Ve studiu sem nahraval na 5150 + v30 a valvestate + G-12T a byla to parada, ale tahat tohle duo po koncertech je dost nemozny... no kdyby jste prece jen nekdo vedel, jak technicky pomoct s volume u vs100 dejte vedet :-), nechci si kupovat dalsi apec, o to me vubec nejde :-)

"Jen člověk musí dělat muziku, a ne bordel, to je celý." a s timhle nesouhlasim haha! :-D

PLAY LOUD!

www.bandzone.cz/brunnertodesmarsch
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

Tak jsem si tu vasi polku poslechl,na to potrebujes opravdu jen to nezbytne množství gainu,jeste s tou prasackou basou,netocis ho nejak moc?Vice méně takovy nasrany vrcak ted potrebuji i ja,a poohlizim se po mnohem mensich vykonech :D Valvouse jsem mival také,to jsem ještě hral zabavy,takze zadny takovyhle hnoje,maximalne něco od maidenu a acceptovskou metal heart,tam to nastaveni muselo byt pochopitelne jiné,ale v zivote se mi nestalo ze bych se neslyšel,a to jsem se s volume nikdy nedostal ani na pulku :D A bubenik potichu rozhodne nehral,i ta spotřeba palicek tomu odpovidala :mrgreen: Ale ted uz ho nemam,nemuzu zkouset jak z toho dostat tenhle zvuk,tudiz bych asi nemel delat chytreho :|
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ještě jedna věc mě napadla když čtu co píše tazatel.
Vyrozuměl jsem tedy, že ten Valvestate je 100 Watt hlava, je tak? Asi jo. Sorry, já se tím úplně plně nezaobíral :) A že to pálíš do 4x12'' boxu.
Já měl totiž kdysi, než jsem si koupil Peavey 6505+ podobný problém. Měl jsem kombo Crate FW120, které mělo dva repráky dvanáctipalcové. Pak jsem koupil Orange PPC412, který má 4x12 Celestion V30, žejo. Mým plánem bylo přesně to, čeho se nejspíše snažíš docílit ty = aby tě bylo lépe slyšet a cítit. Člověk by si jasně řekl, že když to připojí na další super bednu a bude mít více kvalitních repráků, musí to být nutně lepší. Ha! Omyl! :) Víš jaký byl výsledek po několikadenním laborování a zkoušení s bandou? Takový, že Orange box dělal jen předražený podstavec pod toho trandového sralbotku. Přišel jsem totiž na to, že ten zesík, ačkoli 120 watt, prostě neměl dostatečnou sílu rozpumpovat 6 dvanáctipalcových repráků na takový výsledek, jaký byl schopen nalít do svých vlastních dvou. Jednoduše řečeno - zapojeno na 6 repráků to hrálo na plné volume (ne, neshořelo to, hahh) ve výsledku s bandou o dost potišeji, než přes své nekvalitní dva!

Takže rada - zkus místo 4 repráků hrát do dvou. Uvidíš, že ten zesík je rozpumpuje na stejné nastavení daleko lépe a více a můžeš se paradoxně slyšet lépe ;-)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

VS je ZLO které infikovalo nasi zaostalou zemičku v temném středověku, kdy nebylo v podobné cenovce (dnešním okem skandálně předražené) NIC jiného na výběr.
Z této prehisterie pochází i mylný dojem, že to nakonec není špatnej zesík, když na něho hrálo tolik lidí.
Já ovšem nikdy nezapomenu na každovíkendové zvučení metalových kapel, kdy zoufalý kytarista pořád ukazuje na zvukaře že se neslyší, ven jde jenom neidentifikovatelné bzučení a to ještě nehraje nikdo další! Ta úleva kdy ze zkušebny VS konečně odkráčel někam nahrazen Peavey Ultra, patří k nejpozitivnějším zážitkům mojí více než třicetileté hudební kariéry.

Takže přestože nehodlám s Pavlem poměřovat velikost péra (protože se to pro staré fotry nehodí), tak nemůžu nechat jeho reakce bez reakce, protože se fatálně mýlí a snaží se zmýlit i ostatní.
V rámci objektivity, ano i na VS se dá nakroutit něco co se s velkou dávkou shovívavosti dá považovat za použitelný zvuk, ale PROBOHA PROČ? Když dnes existují desítky nesrovnatelně lepších možností???

PS: a ještě douška k bubeníkům.
Je to samozřejmě technická otrava sdílet zkušebnu s řezníkem, ale aspoň ty bubny pak hrajou. Přiteplalý hladič vykastrovaný kvůli pohodlí spoluhráčů pak na nahrávce má obrovský problém nahrát skutečné bubny. a český virbl, to byl ještě nedávno pojem ;)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

hyenik píše:Přiteplalý hladič vykastrovaný kvůli pohodlí spoluhráčů pak na nahrávce má obrovský problém nahrát skutečné bubny. a český virbl, to byl ještě nedávno pojem ;)
No ale nesmí být nutně postižený loudness war efektem. :lol:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Valvestate měl druhý kytarista u mě v kapele a musím souhlasit s tím, že se na tom dá nakroutit (na tranďák) celkem pěkný zvuk. Na zablbnutí na zkušebně s bicíma to taky stačí.

Ale jakmile se v kapele vždycky přidala basa a můj "lampáček", tak už znělo hrozně upozaděně.

Na koncertech, kde byla potřeba větší hlasitost z toho byl místo zkresleního zvuku slyšet (s trochou nadsázky) jenom šum. Čím více gainu, tím byl šum šumivější. Přidávání volume nepřidalo na slyšitelnosti druhé kytary, ale spíš na četnosti šumění na pódiu.

Co se PA týče, tak souhlasím s hyenikem . Nepomohlo zpravidla nic. Párkrát jsem dokonce zaslechl od diváků, že druhá kytara nejde slyšet a nebo že prý divně hrčí.
Naposledy upravil(a) Radagabi dne 11.10.2014 9:37, celkem upraveno 1 x.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

S tím, co napsal Hyenik se nedá než souhlasit. Sám jsem si tím prošel. Člověk ani nevěděl, co to lampový aparát je a taková smršt zesilovačů, jako je v dnešní době, byla utopie. Valvestate se tvářil jako dospělý aparát (logo Marshall) tak jsem za něj jako student dal 10 tisíc a myslel jsem si co nemám. Když se tak zpětně ohlédnu, tak si ani nevybavuju nějaké výhodnější alternativy, protože do 20 tisíc byly jenom tranďáky...
Asi máme každý jiný pohled na použitelný zvuk, ale pro mě je zvuk VS otřesný a čím víc je nahlas, tím se ten včelí teror tranzistorovým koncem jenom násobí.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Bummer píše:
pavel68 píše: S bicmenem co nejni idiot a nezláme během 3 skladeb 4ks paliček (bubeník mýho syna, jinak normální kluk) a nějakém bazálním pojetí o hladině hluku to jde uhrát i na toho Valvouše. Jen člověk musí dělat muziku, a ne bordel, to je celý.
Jo a o tom to celý je. Bicmena si nevybereš. Jestli myslíš, že jo, tak žiješ v krásně růžovým světě. A zrovna na Michala mi nestačilo 100W u Bandita se zapojenou 4x12 a vytaženými středy i presence a vypnutým "thrash". Zkoušky s ním byla jediná příležitost, jak vytavit mojeho Lanýže. Jenže když to nechce dělat nikdo jinej (a on na to taky sral :D), tak se nedá nic dělat.
Mi přijde, že moc rád plaveš proti proudu obrněn neproniknutelnou bariérou slepenou z fotrovských hlášek. No offense. :lol:
Honzáre, neblbni. Mohl jsi na něj dosáhnout i ty vole, faktem je, že hraje se mnou. Sám sebe se zeptej proč to asi dělá. Mártyho jsem si vybral po půlhoďce nástřelu a pravda je, že to byla klika jako kráva. Najít na první dobrou dynamicky vyklidovanýho bicmena, co do toho umí v tu správnou chvíli praštit naplno ... a nejni to kokůtek ... měl jsem kliku, vím to. Tomu klukovi už nedám pokoj, byť si řešte v hospách hlavolamy, proč se nejlepší bubeník týhle generace zahazuje s takovou zombie, jako jsem já. My vám ukážeme proč :wink:
Nějak tudíž nepochopuju ten "krásnej růžovej svět". Michal je řezník až za roh, nic proti. Míval jsem to rád a hodně. Nad Michala Pošváře tu nebylo - leda Pepa Zedník, no more. Ale to je těžkej pravěk - najdi si někde SAPON.
Mno, zfotrovatěl jsem kua, vím to Jene. Vono když máš najednou 4 fakany je to hned. s**e mně to, chtěl bych se vrátit k bezstarostosti řešení píčovin ve 30. Sem s tím :wink: . Co ti přijde si snad řekneme u pivka, rád bych hele.
Já ovšem nikdy nezapomenu na každovíkendové zvučení metalových kapel
A ? Kolik těch metalovejch kluků pane mistr přišlo na tu stage připravenejch ? Mno ? Dle toho zmatku soudíš apec ? Že se jako ztrácí a je k ničemu, potažmo jsi rádce, modrej nick, a tvůj blekot má mít jinší váhu, žáno. Cha. VS 100 je mrdečka, šidítko.. Želbohu se vešel do "díry" na trhu coby napodobenina velkýho Jima, ale stát se jí neměl, to ti nemusím říkat.
Já nezapomenu na dva roky s Kaťákama coby předkapela (Xantipa) a na moudrost Tolji, co si spořádaně umřel 9 dní po našem osobním posledním blekotu u jedný jedinný kořky, a klidně mi nic neřek´ vo umření, což mu vyčítám velmi ... (víc mezi námi dvěma nebylo povoleno bo gentlemani nepijí před výkonem, ale trvala běžně hodinu+), na moudrost Dědka Šindeláře. A ten tam měl dva Vaňky Bassguny do série, kabinety ovšem origo. Jo + chorus tedy a na ten jsem nesměl ani kouknout. :wink:
(Tou dobou jsem mydlil tlustý dráty).

Já nemám problém s tím, že jsem zfotrovatěl.
Mám problém s hovnama, vydávanýma za univerzál. A čtu je poslední dobou ...

ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Když blahosklonně pominu že moje názory nazýváš h***a, tak pro vysvětlení dodám že jsem ten aparát měl, hrával jsem na něho na zkušebně, koncertech, nahrávacích studiích, a hlavně ho mohl srovnat s mnoha skutečnými aparáty, nemluvě o řešení zvuků s producenty a zvukaři. Navíc jsem se taky trošku věnoval i aplikovanému výzkumu, např. http://hlavy.instrumento.cz/
Právě proto, abych mohl argumentovat něčím skutečným a ne jenom zmatenými historkami za hranicí srozumitelnosti psaného textu o zasloužilých perkusivních nebožtících následovanými siláckými urážlivými výkřiky, ...sorry bejbe, ale řekl sis vo to 8)

PS: Další invektivy mi prosím posílej po SZ, ať nás staré chlapy, nemusí nějaký mládežník stavit do latě.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Právě proto, abych mohl argumentovat něčím skutečným a ne jenom zmatenými historkami za hranicí srozumitelnosti psaného textu o zasloužilých perkusivních nebožtících následovanými siláckými urážlivými výkřiky
Trefil :lol:
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

mě se to nezdá tak blbý. nebo je tak velikej rozdíl mezi 8100 a VS 100 ? jediný, co může být u té hlavy problém , je malý výkon. měl jsem koncovej zesák 8008 a zvuk super, jen málo výkonu
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

reseni je 4 ohm box...u vsech solid state koncu se wataz krati vetsi ohmazi...takze s 16 ohmovym boxem na zivo zmizis...jinak vs 100 neboli 8100/8200 bi chorus modely od zacatku drzi krok s plnelampovou konkurenci...kapely jako prong,death,meshuggah,in flames a kupa jinejch bandu je vic nez dobra reference \m/

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“