ZOOM G7 1ut nebo BOSS GT8 (nebo něco úplně jiného)?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
nesta

ZOOM G7 1ut nebo BOSS GT8 (nebo něco úplně jiného)?

Příspěvek od nesta »

Téma, kde vás prosím o radu, zkušenosti. Rozhodl jsem se vrátit nedávno koupený BOSS ME-50, resp. vyměnit ho za jeden z uvedených v titulku. Vadí mi tam pár věcí týkajících se hlavně použití při živým hraní. Protože chci hojně využívat phaser, vadí mi, že u něj nelze volit hlasitost (když na něj přepnu, je to fakt výrazný skok, takže musím sahat na volume kytary...což je při frekvenci jeho používání fakt vopruz. Kvákadlo má jen jediný typ, auto-wah nemá vůbec.
Také prodleva při přepínání bank mě trochu děsí (ZOOM má být dle recenze superrychlý). Dále nemá bypass (což nevím, zda GT8 mít bude...v recenzi není zmíněn).
Jde mi tedy obecně o snadné využití při koncertech, čili abych si mohl nastavit hlasitost jakéhokoli použitého efektu v bance, snadno (čili bez zaměřovače na chodidle) a rychle přepnul na potřebnou banku a navíc aby těch pár efektů, co používám (phaser, delay, wah, auto-wah), mělo hodně kvalitní zvuk a širokou variabilitu.

Máte k tomu někdo něco, co by mi mohlo pomoct?
Díky
nesta

Příspěvek od nesta »

nesta

Příspěvek od nesta »

Tak už se nějakou dobu zabývám laborováním s GT osmičkou a postupně do toho pronikám. Přesto...pokud by byl někdo, kdo by stál o výměnu zkušeností (ač se obávám, že bych byl asi já tím, kdo by se víc ptal), tak můžem.
Momentálí filosofická otázka, co řeším, je: přestože GT8 nemá skutečný bypass, tak pokud vypnu možnost volby zesilovačů, lze očekávat, že zvuk půjde prakticky neměněný? (když budu mít vypnuto vše ostatní, jako efekty, ekvalizér, kompresor...)

dík

p.s. osobně jsem si mezi nabízenými preampy dodnes nevybral nic, z čeho by mi lezl milejší zvuk než je syrovej Kustom Defender (ano, pravděpodobně je to tím, že s tím neumím dostatečný kejkle, ale prostě i časový fond rozhoduje tak trochu za mě... :? )
Gibson Junior Special, Kustom Defender, Boss GT8
http://bandzone.cz/jahtecjamminjob
KaPe

Příspěvek od KaPe »

Zdar! Mám GT-8 něco málo přes půl roku a taky s ní ještě zápasím :-D Pozitivní ale je, že se mi líbí čím dál víc :) K tomu preampu...hodně mi mršilo zvuk nastavení simulace repro na výstupu a taky přebuzený signál na výstupu. Teď spíš vzácně použiji Distortion či OD, protože přebuzený preamp má stabilnější čistější zvuk ;-)
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN! ;) ), ZOOM 505II
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“