Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...

Chcete se živit kytarou?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Dariel
last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dariel »

Stadion vyprodat nemusím, klub bych chtěl :)
sice ještě není s čím ani s kým, ale to přijde :twisted:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Kdyz je vule a stesti tak to realne je...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
romcx75
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romcx75 »

Martin656 píše:Kdyz je vule a stesti tak to realne je...
taky myslím, že je to reálné. Nebude to lehké, ale pujde to 8)

http://www.bandzone.cz/beastart

kytara: Schecter Damien 6
AMP: Rockwell Red trip Duo 120w
Box: 412 , 2xV30, 2xG12T-75
Mooer Reecho
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Štěstí je hodně nutný...
Nejnutnější je mít štěstí v tom bejt v cajku a nezmrzačit se, já už dva tejdny na kejtru nehrál, protože mam zmršený zápěstí, ve finále už to ale stejně bez kejtry nemůžu vydržet, tak si na to třeba zvykne, vyzvednu nástroj z dílny...
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Když ti je kolik ti ted je a když hraješ tak dlouho jak hraješ, tak ti přijdou třeba 2 nebo 3 měsíce bez kytary jako konec. Až za 5 let budeš mít ruku v hajzlu a nebudeš schopnej vůbec hrát, protože sis před 4,5 roky oddělal ruku, tak si uvědomíš, že je dobré tomu dát prostor na regeneraci.

Tohle není nereálný, naštěstí to není můj případ, ale je to pravda, jednomu známému se tohle stalo. A to že to byl a stále by byl hodně nadějný kytarista.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Ne, já to vidim tak, že s tim stejně příští tejden odkráčim k doktorovi, ať mi dá 6 tejdnů klídek a dvakrát tejdně magnety, co jsem slyšel, tak y magnetky jsou fakt užitečný...
Die Hard or Die Home
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To bude nejlepší. Jinak co jsem slyšel, tak u těhle kytarovejch předloktí je většinou problém v tom, že na každého funguje něco jiného, takže někdy to chce dlouho hledat než se najde efektivní léčebná metoda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Varach

Re: Kdo se chce stát profesionálnim kytaristou?

Příspěvek od Varach »

Chtěl bych navázat na tuhle debatu a oživit tohle téma.. Každý si pod výrazem ''živit se kytarou'' představí založit kapelu, vyprodávat koncerty atd.. Ale nejde to nějak jinak?
1) Na YT jsou různá videa třeba od kytary.cz, kde chlapi ukazují co umí tahle kytara, co se dá dělat s tímhle efektem, atd., atd. Zajímalo by mě, jestli to dělají z čisté dobrovolnosti nebo jsou za to placení. Nevíte někdo o někom, kdo by si tímhle vydělával? Kdo by byl něco jako testovací jezdec nových aut?
2) Dá se vydělávat na YT? Když si vezmete kolik shlédnutí mají někteří uživatelé, tak jim z nějaké reklamy musí něco kápnout. Máte přehled o jakých částkách se tak dá bavit?
Díky za odpovědi :)
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Čau.

Dle mého názoru na těch videích kytar.cz jsou většinou právě zaměstnanci kytar.cz, music-city atd. Jestli přímo z těch videí mají nějaký honorář navíc, to nevím, ale pokud, tak hlavní část výplaty to podle mě rozhodně nebude.

Hodně zajímavý je na youtube tímto třeba Rob Chapman, řekl bych, že ten se z youtube opravdu živí - na videích testuje všemožné pedály, kytary i aparáty. Je nějakým způsobem provázán s obchodem Andertons, takže má zajištěné půjčování hraček na testy. Nicméně snad každý měsíc dává na facebook nějakou novou kytaru, kterou koupil, a co víc dokonce má vlastní značku kytar nebo aparát na míru od anglické firmy. Koneckonců, když se podíváš na nějaké jeho video, tak uvidíš v pozadí všemožné špičkové vybavení(jestli to je všechno jeho, netuším). Podle mých výpočtů si mohl youtubem vydělat asi něco přes 30,000$. Což by podle mě mohlo alespoň jeho výdaje pokrýt. 8)
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Varach

Příspěvek od Varach »

Díky.

Tohle jméno mi nic neříkalo, ale už jsem to napravil... Můžu se tě zeptat podle jakých kritérií jsi prováděl výpočty? Nojo, když už se to rozjede a člověk se dostane do podvědomí lidí, tak jsou podle mě nějaký smlouvy s firmama celkem reálný... ''Ty nám uděláš reklamu na novou krabičku, my ti zapalatíme...'' Ale jak začít? Aby si tě vůbec všimli? Bez angličtiny a jen v ČR počítám že to bude několikanásobně těžší se dostat na takovou úroveň aby to člověka uživilo, ale ve světě je zase větší konkurence....
kunec

Příspěvek od kunec »

Řekl bych, že ČR je na tento způsob obživy moc malý trh
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Mně třeba u dem efektů naskočí jako první Brett Kingman. Ale netuším, jestli je za to nějak placenej. Podle poliček v jeho domě tipuju, že si spíš může krabičku po demu nechat.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Varach

Příspěvek od Varach »

A za shlednutí videa člověk nezíská nějakou provizi? Když tam dá nějak reklamu?
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Já nemám tucha, jak to funguje. Ale nebude umístění reklamy spíš na provozovateli serveru?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Varach píše:C
1) Na YT jsou různá videa třeba od kytary.cz, kde chlapi ukazují co umí tahle kytara, co se dá dělat s tímhle efektem, atd., atd. Zajímalo by mě, jestli to dělají z čisté dobrovolnosti nebo jsou za to placení. Nevíte někdo o někom, kdo by si tímhle vydělával?
Zkus se zeptat Kinxe.
Radagabi

Příspěvek od Radagabi »

Varach píše:Díky.

Tohle jméno mi nic neříkalo, ale už jsem to napravil... Můžu se tě zeptat podle jakých kritérií jsi prováděl výpočty? Nojo, když už se to rozjede a člověk se dostane do podvědomí lidí, tak jsou podle mě nějaký smlouvy s firmama celkem reálný... ''Ty nám uděláš reklamu na novou krabičku, my ti zapalatíme...'' Ale jak začít? Aby si tě vůbec všimli? Bez angličtiny a jen v ČR počítám že to bude několikanásobně těžší se dostat na takovou úroveň aby to člověka uživilo, ale ve světě je zase větší konkurence....
No, jestli to je opravdu "Ty nám uděláš reklamu a my zaplatíme" to nevím. Spíš pochybuji. Většinou si o reklamu řekne konkrétní obchod,v případě Roba Chapmana Andertons. Aby lidé zkrátka o tom produktu věděli, zalíbil se jim v tom videu a šli ho koupit. Celkem totiž pochybuju, že třeba přijde Ibanez, strčí nějakému youtuberovi něco do kapsy a řekne "Vychval to do nebes" :) , nebo tak podobně - myslím si, že tak daleko se nedostal ani Chapman. I když na některých jeho videích jsou lidé z tc Electronic, Mesa Boogie atp., jestli se nepletu, ale něco mi říká, že to opět bude mít co do činění s tím obchodem Andertons.

Myslím si, že vzhledem k tomu, kolik dneska všechno stojí se těžko začíná(zvlášt v ČR, kde dělá třeba JamStage velmi dobré recenze a že by měli třeba hodně shlédnutí se říct nedá), že když opravdu nevlastníš nějaký obchod s nástroji, kde si můžeš jednotlivé produkty vypůjčit (nebo nejsi čistě náhodou milionář) máš těžko šanci se nějak uchytit. Samozřejmě za předpokladu, že nenabídneš něco, na co ti před tebou nepřišli. Tohle se třeba podle mě povedlo youtuberovi - jAMMAN798 , který srovnává zvuky různých kytar a aparatur hned vedle sebe, velmi pěkně hraje a videa má ve skvělé kvalitě a prvotřídně sestříhané - doporučuji podívat.
Ale mám pocit, že většina z jeho vybavení je jeho vlastní nebo občas půjčená od kamarádů a známých.

Moje výpočty jsou více méně čistý odhad :D . Milionové kanály na youtube mají většinou (podle průzkumu z roku 2013) cca 0,0068 - 0,007 centu za zhlédnutí.

PS: Jinak to opravdu funguje na bázi reklam. Velmi zjednodušeně - youtuber od určitého počtu liků a zhlédnutí dostane nabídku, zda chce do svých videí vkládat reklamy (ať ty, co vyskakují před videem nebo dole v průběhu videa) a nejspíš lze nějak nastavit i intenzita těch reklam a další věci. Ve výsledku z toho jdou peníze provozovateli serveru (youtube.com) a on za to nějak náležitě odmění i toho youtubera.

PS2: Kdo používá adblock, tak toho svým zhlédnutím youtuberům moc nevydělá :D .
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Varach

Příspěvek od Varach »

Takže se dá říct, že je celkem nereálný se tímhle uživit a zajistit si pravidelný příjem...
Holt nezbyde nic jinýho než začít hrát moderní rock, kterej už se blíží discu, viz. https://www.youtube.com/watch?v=g9z4DWB7Iy8 nebo nasládlej popík... :cry:
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

a pokud chceš bejt zvanej a známej nezbyde, než hrát moderní disko na blackových základech :mrgreen:
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Pěkně mládenci zpíváte. O životě.
Studiový kytarista jistě, to je prostě práce, řemeslo, prodávám čas, jako instalatér. Je dobře.
Podiový kytarista, kapela, sláva?
Vyžereš si vše pro i proti.
Budeš nahoře i dole, bude ti k oslavě i na blití.
Nelze míti slávu a peníze a zároveň ty davy v srdci.
Jak býti s tisícovkami či miliony lidí, kteří tě milují?
Na chvíli, možná ... ani to ne.
Jsi jim u prdele.
Jen tě na něco použili.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Pěkně mládenci zpíváte. O životě.
Studiový kytarista jistě, to je prostě práce, řemeslo, prodávám čas, jako instalatér. Je dobře.
Podiový kytarista, kapela, sláva?
Vyžereš si vše pro i proti.
Budeš nahoře i dole, bude ti k oslavě i na blití.
Nelze míti slávu a peníze a zároveň ty davy v srdci.
Jak býti s tisícovkami či miliony lidí, kteří tě milují?
Na chvíli, možná ... ani to ne.
Jsi jim u prdele.
Jen tě na něco použili.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“