Prasklina na tele pri spoji s krkom

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Broko

Prasklina na tele pri spoji s krkom

Příspěvek od Broko »

Dobrý deň, kamarát kúpil nedávno gitaru Cort EVL K4 a na tele pri krku je malá prasklina (viz. obrazok). Myslíte, že je to v len v laku alebo prasklo drevo? Môže to mať vplyv na stabilitu krku gitary?
Přílohy
Snapshot_20140202.JPG
carver

Re: Prasklina na tele pri spoji s krkom

Příspěvek od carver »

to musí tvoj kamoš vidieť či je to len v laku alebo aj v dreve, z tejto fotky sa to vidieť nedá . . . ale môže kľudne spávať, nieje to nič strašné
mathys

Příspěvek od mathys »

téměř na stejným místě mám prasklinu na stratovi.. zhruba stejně velká a už je tam pěkně dlouho, žádný problémy s tím nebyli. Řekl bych, že to je jen kosmetická vada.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Steve Vai to má na kytarách snad už od výroby a ještě mnohem brutálnější a taky žije (hraje).
Steve-Vai-Performing-on-His-Story-of-Light-Tour-at-Royal-Oak-Music-Theatre-Royal-Oak-MI-September-22nd-2012-Photo-by-Marc-Nader-4935.jpg
Prasklinky v tomto místě jsou naprosto běžná záležitost.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tohle má většina stratů. Dá se to určitě nějak zdůvodnit. Každopádně mě to připadá, že je to vždycky jenom lak. Aby takhle prasklo dřevo přes léta se mi nezdá. To by už musela být slušná síla a asi by to prasklo víc a trochu jinak. :)

jinak třeba
:arrow: http://www.strat-talk.com/forum/stratoc ... racks.html
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
grock

Příspěvek od grock »

Podle mě je to právě u stratovské konstrukce a to v laku, když lak na hraně paty je stlačen přitaženým krkem...Na funkci to nemá vliv.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

no když člověk chvilku googlí tak najde i docela nehezký fotky prasklin dřeva táhnoucích se hodně daleko. Prý na to má vliv dotažení resp. přetažení šroubů krku.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Máme to doma na Precissionu, Ibanez base a placko LP. Na obou basách je to z obou stran, na LP jen zespoda.
Preclíka jsem dokonce předloni přelakovával a je to tam znova.
Telecaster zatím nic, ale to bude spíš tím, že je to dost humpolácky lakované a není to jakoby souvislá vrstvička.

Řekl bych, že je to tím, že struny táhnout krk a ten "ohýbá" patku, takže tam ten lak praskne.
Ve dřevě by to ale asi být nemělo.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
jezek159

Prasklinka

Příspěvek od jezek159 »

Zdravím, dneska jsem na mé kytaře našel prasklinku u krku :cry: (obrázek níže). Myslíte si že by bylo lepší to nechat opravit? Nebo tu kytaru mám rovnou spálit? Vůbec netuším, jak se to mohlo stát, protože s krkem hýbu co nejméně. V tuto chvíli jsem vděčný, za jakoukoliv radu. :(
Přílohy
IMG_0598[1].JPG
Ježour159
Sajmon

Re: Prasklinka

Příspěvek od Sajmon »

Pálit ne. :) Z té fotky nejde nic moc poznat, ale spíš bych řekl, že to bude jen prasklej lak ve spoji. Stratům se to občas stává. Zkus odšroubovat krk a aspoň vevnitř spoje se pokus zjistit, jestli je tam někde naprasklé i dřevo.

Když po tom přejedeš prstem, tak je tam přímo dírka nebo je to hladké?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jezek159

Příspěvek od jezek159 »

Sajmon píše:Pálit ne. :) Z té fotky nejde nic moc poznat, ale spíš bych řekl, že to bude jen prasklej lak ve spoji. Stratům se to občas stává. Zkus odšroubovat krk a aspoň vevnitř spoje se pokus zjistit, jestli je tam někde naprasklé i dřevo.

Když po tom přejedeš prstem, tak je tam přímo dírka nebo je to hladké?

Hladké to není. Já jsem samouk, který se pokouší hrát sám doma bez jakékoliv pomoci a mám rozomontovat svůj nástroj? To by mě prasklo vejpůl :D :D . A kdyby byla prasklinka i ve dřevě, měl bych s tím něco dělat? A ta prasklina vede i do tomo spoje mezi krkem a tělem.
Ježour159
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Ježku, to je ta basová kytara, co máš v profilu?
:arrow: baskytarovy-hardware-prislusenstvi-udrz ... 23734.html
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nevím teda,co máš za instrument ( možná jsem strata předpokládal špatně), ale pokud máš krk uchycen neckplatem na čtyři šrouby, tak není problém to rozebrat. Na to si troufnu i já, a to mi věř, že já si sám na moc věcí netroufnu. :D

Prasklina může vést ke spoji, ale neznamená to nutně, že je to dřevo a že to někam dál pokračuje.

Těžko radit z jedné fotky. A z fotek celkově. Třeba ti někdo poradí líp, přinejhorším můžeš pohledat kytaráře ve svém okolí, který ti na to mrkne. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Neřešit. Žádná tragedie se nekoná. Jinak příště lépe hledat, řešilo se to už několikrát. Nedávno tady post649979.html?hilit=prasklina#p649979
Ani Steve nevypadá, že by mu to nějak trhalo žíly nebo se chystal kytaru pálit.
Jo a to, že jsi samouk neznamená, že bys neměl rozumět svýmu nástroji a umět ho v rámci možností seřídit a případně si sám udělat nějakou jednodušší údržbu a opravy. Myslím, že většina z nás, co sem lezem, jsme víceméně samouci.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

J.J. díky za odkaz, ušetřil jsi mi hledání.
Slučuji.
RychlejBen

Prasklina Jackson DK2 Dinky

Příspěvek od RychlejBen »

Zdravím a přeji pěkný den,
na kytaře Jackson DK2 Dinky se mi objevila prasklina na těle v oblasti, kde je přišroubovaný krk. Kytaru nikam nenosím a chovám se k ní docela pěkně, takže zacházením to nebude.

Viz následující fotky:
https://www.dropbox.com/s/cc5s4hxp5q9x3 ... 6.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/4fblmbjyy3wl7 ... 1.jpg?dl=0
(pokud je náhled malý, měly by jít fotky stáhnout)

Přijde mi že má vliv na ladění, resp se při hře snadno rozlaďuje taháním za krk. (snáze než by to mělo jít)
Je reálná šance to vyreklamovat?
Dá se taková věc opravit?

Děkuji za radu/názor
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 8.12.2014 17:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není. Díky.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Je to v pořádku, musíš se s tím smířit. Tato prasklina se objeví na většině kytar se šroubovaným krkem a ničemu to neva. Ta tvoje prasklina je jen malinká a v laku, časem se asi zvětší. Na ladění to vliv nemá, to je jen tvoje zjitřená představivost.
RychlejBen

Příspěvek od RychlejBen »

OK, dík za info :) Už jsem taky zjistil, že zdaleka nejsem vyjímka..
To je tak, když k něčemu člověk přistupuje s horkou hlavou :)
torst

Příspěvek od torst »

neřeš, kosmetická vada. Mám to jak na superstratu se šroub. krkem, tak na LP a SG. Myslím, že je to jen v laku, jinak bych poznal pohyb v ladění a nic neregistruji.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Ještě jsem neměl v ruce kytaru s šroubovanym krkem, která by po pár letech používání tuhle praskliu neměla ;-)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“