Staré housle
Pravidla fóra
Re: Ohodnocení houslí
Jsou to normální tovární housle, nic zvláštního. 180E bych za ně nedal...
Pokud máte dotaz ohledně houslí nebo hry na housle, pošlete klidně SZ. Ohledně smyčcce samozřejmě taky :O)
tak kdyby měly peknej zvuk a byly v super stavu, tak copa člověk koupí za 5000,-? Myslim, že i tovární housle můžou mít zajímavej zvuk. Kdyby k tomu byl pěknej smyčec?
Stando, určitě máš pravdu, že za 5000kč se nedá čarovat, ale z toho mála informací (fotek) usuzuju, že aby byl tento nástroj vybavený podle mého gusta, potřeboval by ještě nějaké investice. Všimnul jsem si několika detailů:
1) Lak není moc kvalitní, na exponovaných místech se loupe. "Tovární" housle vyjížděly v Lubech z "továrny" v různé kvalitě a to se týkalo i laku, ten by měl být spíše ohmataný, ne oloupaný až na dřevo. Je to samozřejmě jen kosmetická záležitost, ale prostě ten lak je z méně kvalitních a nechal bych odkrytá místa určitě zapravit. Určitě bych taky nechal housle očistit od nánosů kalafuny před kobylkou.
2) Kolíky G, D, E jsou pravděpodobně ebenové, kolík A struny k nim nepatří a je z obyčejného nalakovaného dřeva. Takže bych ho nechal vyměnit za kolík podobný ostatním, nebo bych rovnou nechal přiřezat nové kolíky, časem vysychají a jde s nimi špatně otáčet, už nepomáhá ani křída/jádrové mýdlo.
3) Mám pocit, že na první fotce vidím dole na levé straně, kde se setkává horní deska a luby, zbytky nějakého lepidla, je otázka, jestli to je opravdu vytečené lepidlo a proč tam je. Třeba se mi to jenom zdá.
4) Kobylka bude asi stát za prd, už na fotce shora vidím, že je moc vysoká.
5) Plastový podbradek bych dal pryč, starý struník taky. Plus nové struny.
Takže podle mého gusta až po těchto investicích... Píšu jen o tom, co vidím na fotkách, samozřejmě se můžu plést, ale za 180E se dají sehnat nástroje v lepším stavu - jen na ně někde narazit
A ještě poznámka pod čarou: možná jsem nejvíce ovlivněn tou barvou houslí, je to ta nejklasičtější/nejtuctovější barva, která se na levných houslích vyskytuje, a já ji nemám rád
navíc na ní vyleze každý škrábaneček. Naopak zadní deska jakoby k houslím ani nepatřila, má takový medově průhledný lak, narozdíl od horní desky. Lak na horní desce je taky uměle "zestařený" u rohů, hmatníku a v záhybech (to dělá každý houslař podle svého vkusu), na spodní desce ale zestaření není - ty housle klidně můžou být bastl (slepenina) ze dvou nebo více houslí, dělá se to běžně. Opravdu bych ty housle musel držet v ruce, abych řekl kloudný názor, všechno co jsem napsal je jen orientační letmé info založené na 4 fotografiích.
1) Lak není moc kvalitní, na exponovaných místech se loupe. "Tovární" housle vyjížděly v Lubech z "továrny" v různé kvalitě a to se týkalo i laku, ten by měl být spíše ohmataný, ne oloupaný až na dřevo. Je to samozřejmě jen kosmetická záležitost, ale prostě ten lak je z méně kvalitních a nechal bych odkrytá místa určitě zapravit. Určitě bych taky nechal housle očistit od nánosů kalafuny před kobylkou.
2) Kolíky G, D, E jsou pravděpodobně ebenové, kolík A struny k nim nepatří a je z obyčejného nalakovaného dřeva. Takže bych ho nechal vyměnit za kolík podobný ostatním, nebo bych rovnou nechal přiřezat nové kolíky, časem vysychají a jde s nimi špatně otáčet, už nepomáhá ani křída/jádrové mýdlo.
3) Mám pocit, že na první fotce vidím dole na levé straně, kde se setkává horní deska a luby, zbytky nějakého lepidla, je otázka, jestli to je opravdu vytečené lepidlo a proč tam je. Třeba se mi to jenom zdá.
4) Kobylka bude asi stát za prd, už na fotce shora vidím, že je moc vysoká.
5) Plastový podbradek bych dal pryč, starý struník taky. Plus nové struny.
Takže podle mého gusta až po těchto investicích... Píšu jen o tom, co vidím na fotkách, samozřejmě se můžu plést, ale za 180E se dají sehnat nástroje v lepším stavu - jen na ně někde narazit
A ještě poznámka pod čarou: možná jsem nejvíce ovlivněn tou barvou houslí, je to ta nejklasičtější/nejtuctovější barva, která se na levných houslích vyskytuje, a já ji nemám rád
Pokud máte dotaz ohledně houslí nebo hry na housle, pošlete klidně SZ. Ohledně smyčcce samozřejmě taky :O)
áááha, to je pravda, moc jsme ty fotky neprohlížel, za ty prachy by se fakt sehnaly v lepším stavu
Prodej 3/4 houslí neznámého výrobce
Dobrý den,
od svého učitele v ZUŠ jsem se bohužel nechala přesvědčit ke koupi 3/4 houslí. Již delší dobu na ně nehraji a ráda bych si koupila 4/4 housle, což kvůli finanční situaci bez předchozího prodeje menších houslí není možné. V houslích ovšem není žádný štítek se jménem výrobce ani stářím. Chtěla bych tedy požádat o radu, zda je nějak možné výrobce zjistit, například nechat housle někde prohlédnout, a zda máte s prodejem houslí v této velikosti nějaké zkušenosti. Housle jsou naprosto v pořádku se smyčcem a futrálem a pro žáka ZUŠ jistě více než vyhovující, ovšem bez znalosti výrobce je to podstatně těžší.
Děkuji za jakoukoli radu.
od svého učitele v ZUŠ jsem se bohužel nechala přesvědčit ke koupi 3/4 houslí. Již delší dobu na ně nehraji a ráda bych si koupila 4/4 housle, což kvůli finanční situaci bez předchozího prodeje menších houslí není možné. V houslích ovšem není žádný štítek se jménem výrobce ani stářím. Chtěla bych tedy požádat o radu, zda je nějak možné výrobce zjistit, například nechat housle někde prohlédnout, a zda máte s prodejem houslí v této velikosti nějaké zkušenosti. Housle jsou naprosto v pořádku se smyčcem a futrálem a pro žáka ZUŠ jistě více než vyhovující, ovšem bez znalosti výrobce je to podstatně těžší.
Děkuji za jakoukoli radu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nahraj sem fotky. Navíc přece víš, za kolik jsi je koupila, takže není problém s určením bazarové ceny. Začni na podobné ceně ponížené o částku za ohraný nástroj a pak postupně čas od času snižuj, až to někdo koupí.
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat na housle s těmito údaji:
Secundum Forman a B.Douša, Budvici, Anno letopočet nečitelný možná 1950
Nicolaus Amati, Made in Czech Slovakia
Housle jsou poškozené.
Můžou mít nějakou hodnotu?
Děkuji za odpověď.
Marcela
chtěla jsem se zeptat na housle s těmito údaji:
Secundum Forman a B.Douša, Budvici, Anno letopočet nečitelný možná 1950
Nicolaus Amati, Made in Czech Slovakia
Housle jsou poškozené.
Můžou mít nějakou hodnotu?
Děkuji za odpověď.
Marcela
Chtěl jsem se jen zeptat - kolik centimetrů máš na výšku, když ti učitel doporučil 3/4 housle? Nebo z jakého důvodu ti je doporučil? Protože tak přibližně 13-letým dětem už dávám většinou celé housle. Tak mě to zajímá.
Trošku se rozpovídejte, chlapci, budu kupovat další housle a moc jim nerozumím, přiznávám.
to elilah: 3/4 housle jistě prodáš, ani na to nějaké kdovíjaké rady nepotřebuješ, prostě je nabídni do krámu, který vybavuje malé houslisty (hudebniny, které jsou v každém maloměstě) a domluv se s nimi. Oni housle, smyčec a futrál vyšolichají, ty jim pětikilo pustíš (slevíš ze své představy), oni si pětikilo ještě přidají k tomu a všichni budou spokojení.
to elilah: 3/4 housle jistě prodáš, ani na to nějaké kdovíjaké rady nepotřebuješ, prostě je nabídni do krámu, který vybavuje malé houslisty (hudebniny, které jsou v každém maloměstě) a domluv se s nimi. Oni housle, smyčec a futrál vyšolichají, ty jim pětikilo pustíš (slevíš ze své představy), oni si pětikilo ještě přidají k tomu a všichni budou spokojení.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ohodnocení houslí
-Trošku se rozpovídejte, chlapci, budu kupovat další housle a moc jim nerozumím, přiznávám.-
Si děláš srandu, ne?
Si děláš srandu, ne?
proč to kupovat, když se to dá postavit
Identifikace/ocenění houslí
Zdravím kolegové muzikanti,
mám z pozůstalosti housle. Rád bych, aby někomu ještě posloužily. Bohužel jsem na nich nenašel žádný název ani typ pro identifikaci. Jediný je název ve vnitřku futrálu na housle a to HEIMA.
Můžete poradit s identifikací případně naceněním houslí?
FOTO - https://photos.google.com/album/AF1QipP ... Z14jsGxPRE
Díky,
Ondra
mám z pozůstalosti housle. Rád bych, aby někomu ještě posloužily. Bohužel jsem na nich nenašel žádný název ani typ pro identifikaci. Jediný je název ve vnitřku futrálu na housle a to HEIMA.
Můžete poradit s identifikací případně naceněním houslí?
FOTO - https://photos.google.com/album/AF1QipP ... Z14jsGxPRE
Díky,
Ondra
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
-> ENGL 4 x 12" PRO Slanted E412VSB (V30), HB 112 V30
Exhum : uprav si práva k souborům, nejde se k nim dostat (anebo to dej jinam)
Zde by měli jít zobrazit - https://goo.gl/photos/zjN3fnyxoPwoiPXDA
Mám za ně nabídku 2.500,- Myslíte, že je to adekvátní?
Díky....
Mám za ně nabídku 2.500,- Myslíte, že je to adekvátní?
Díky....
-> IBANEZ RGA 121 Prestige, Ibanez RGAIX7U
-> KEMPER profiler rack, ENGL Powerball 2, Peavey 6505+
myslím, že je to tak akorát, na 90% je to kopie stradivarek (poznáš podle štítku uvnitř houslí),
podle fotek nejsou prasklé a jsou v ucházejícím stavu bez větších odřenin, kolíčky zdá se drží
takže budoucímu houslistovi teoreticky stačí jen přestrunit a zbytek stejně asi vyhodí (futrál, smyčec apod).
podle fotek nejsou prasklé a jsou v ucházejícím stavu bez větších odřenin, kolíčky zdá se drží
takže budoucímu houslistovi teoreticky stačí jen přestrunit a zbytek stejně asi vyhodí (futrál, smyčec apod).
Cena starých houslí
Dobrý den, mohl by mi někdo pomoct s cenou starych houslí ?? Našel jsem je na pudě po dědovi.[resize]file:///C:/Documents%20and%20Settings/vobornikmichal/Plocha/bub%C3%ADk/IMG_20150701_172136.jpg[/resize]
Díky
Díky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sloučeno s existujícím tématem. A oprav si odkaz na obrázek. Na tvůj pevný disk se těžko někdo dostane.
Cena starých huslí????
Dobrý deň,
náhodou som našla tento portál a rada by som sa dozvedela tiež niečo o husliach,
ktoré máme doma. Podľa štítku vo vnútri huslí by to mal byť rok 1743 Jakub Štajner. Budem rada,
ak sa ozve niekto, kto by mi vedel niečo viac povedať o predpokladanej hodnote huslí.
Pripájam foto. Ďakujem
náhodou som našla tento portál a rada by som sa dozvedela tiež niečo o husliach,
ktoré máme doma. Podľa štítku vo vnútri huslí by to mal byť rok 1743 Jakub Štajner. Budem rada,
ak sa ozve niekto, kto by mi vedel niečo viac povedať o predpokladanej hodnote huslí.
Pripájam foto. Ďakujem
Houslař "Štajner" byl v uvedeném roce již několik desítek let po smrti. Takže někde je chyba.
Pokud si přesto myslíte, že jsou housle fajnové, co vám brání je půjčit do ruky někomu, kdo se hrou na housle živí? Tlacháním na foru se mnoho nezjistí.
Pokud si přesto myslíte, že jsou housle fajnové, co vám brání je půjčit do ruky někomu, kdo se hrou na housle živí? Tlacháním na foru se mnoho nezjistí.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Ohodnocení houslí
Wiki :
Ještě v 18. století bylo obvyklé, že někteří houslaři v Mittelwaldu opatřovali své nástroje Stainerovými cedulkami. V této době ještě neznali přesné datum jeho úmrtí, proto se objevují i cedulky s datem výroby 1712. Na konci 19. století a na začátku 20. století vyráběly saské manufaktury desítky tisíc levných plagiátů Stainerových houslí.
Ještě v 18. století bylo obvyklé, že někteří houslaři v Mittelwaldu opatřovali své nástroje Stainerovými cedulkami. V této době ještě neznali přesné datum jeho úmrtí, proto se objevují i cedulky s datem výroby 1712. Na konci 19. století a na začátku 20. století vyráběly saské manufaktury desítky tisíc levných plagiátů Stainerových houslí.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Tak tak,a tohle je jeden z nich