JCM 900 SL-X nebo Laney GH50L
Pravidla fóra
- sparta-kus
JCM 900 SL-X nebo Laney GH50L
Ahoj, přemýšlím nad koupí jednoho z těchto zesilovačů (starší). Chtěl bych to na muziku ala Kilswitch Engage, Volbeat, Arakain apod. Jaká je Vaše zkušenost? 
Hlavní výbava: Laney GH50L, Headway 212B, Tesla 412 Anniversary series, Schecter Tommy Victor Sig., Fender H1 + SH4 u kobyly, Hardwire CM-2
Cvičítka: Epiphone Triggerman 60 DSP, Roland Cube 60 + další křápy...
Re: JCM 900 SL-X nebo Laney GH50L
Oba jsem chvíli měl a dal bych prednost GH50, případně JCM 900 MK III, která mi přišla lepší než slx.
Naposledy upravil(a) Latam dne 24.01.2015 15:07, celkem upraveno 1 x.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si dovolil oponovat, že pokud si SL-X vyladíš dle sebe, tak přijdeš, že se na to dá zahrát víc věcí, jde o ucho, nejlepší bude vyzkoušet si oba aparáty, ať víš po čem jít. 
Myslím, že na Arakainy bude lepší Marshall, ale zase na hudbu Killswitch Engage ne.
Myslím, že na Arakainy bude lepší Marshall, ale zase na hudbu Killswitch Engage ne.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
- sparta-kus
Díky moc za odpovědi, mel byste případně někdo nějaké své ukázky zmiňovaných aparátů, či písničky ve kterých na ně hrajete? Pár ukázek na netu je, ale většinou to stojí za nic co se týče kvality a nebo už tam mají přehrávané kytary, přičemž z toho už moc nevysoudím... Ve čtvrtek jsem hrál na GH100, 50 neměli a hodně se mi to líbilo, podstatně víc než IRH 120, to je katastrofa, asi 10 min jsem seděl než jsem z toho dostal něco použitelného...
(to jen že na to hrají KSE).
Hlavní výbava: Laney GH50L, Headway 212B, Tesla 412 Anniversary series, Schecter Tommy Victor Sig., Fender H1 + SH4 u kobyly, Hardwire CM-2
I Pavel Marcel mi v komentářích pod recenzí na IRT 60 na JamStage psal, že GH100L je krapet lepší. Na otázku, jak by srovnal charakter IRT a GH:
Sehnat ukázku, aby zněla tak, jak to hraje doopravdy, je těžké. Navíc se často dočteš, jak si to ukrutně nesedne s některými reproduktory. Většina z ukázek provádějící srovnání s jiným aparátem ale alespoň vystihne to, v čem je Laney jiný a sice to charakteristické posazení do středů. Někomu se to líbí, někomu ne. Kdo hledá nějakou pilu na thrash s ekvalizací do V, tak ten z toho nadšený nebude.Co se týče srovnání s GH 100L(VH100R), je to úplně jiný aparát a do Marshallu ani ne, je to takovej samorost, ono Laney ani nechce znít jako Marshall, to by byl sám proti sobě. Snese to srovnání spíš s tou tvojí hlavou, co se týče možností, ale charakterem to je levnější aparát, to už vyplývá z toho, že za podobnou cenu, co stojí hlava (GH/VH), tady koupíš celý kombo 2x12, takže samozřejmě tam nebude to samý v zesilovači a slyšet to samozřejmě je. Jestli potřebuješ něco menšího do klubu a chceš to samý, co máš, jenom menší, tak je to spíš řada komb VC, to je pro trochu větší kluky
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- sparta-kus
Asi máš pravdu, já jen kdyby náhodou..
Pilu do V rozhodně nechci, celkem se mi líbila ta úprava Laney GH50l od 4rockers, akorát mě mrzí že nemá více ukázek... :-/ Dost lidí na fórech psalo, že přechod z GH na JCM 900 ať už SL-X nebo ostatní byla chyba. Je pravda, že ta cena za kterou se prodává je oproti "velkým" Marshallům fakt hodně nízká, tak lze předpokládat i jeho oblíbenost. 
Pro hudbu KSE určitě GH50L...Adam D. na Laney hrál
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
- sparta-kus
Zdar, zatím se mi stále nepodařilo sehnat ani GH ani 900. Měl bych ještě dotaz, máte někdo zkušenosti s MARSHALL VINTAGE MODERN 2266? Nechá se na tom nakroutit nějaký metloš (i za pomocí overdrivu) ? Jinak předesílám, že chci jedině 50W, 100W je totální vražda.... 
S overdrive se dá hrát metal na daleko hodnější aparáty (viď, Bejku [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Pokud máš možnost jít do vintage modern za nějaké hezké prachy, tak do něj jdi. Je to aparát o level nad JCM 900, minimálně za mě - VM jsem taky chvíli měl 
- sparta-kus
Co jsou slušné peníze ?
Na bazaru je za 15500...
)
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
hraju na GH 100 a opravdu strašně záleží na reprákách..
navíc on ten jednoduchej ekvalizer vlastně vůbec jednoduchej není. a najít tam zvuk tvrá dlouho.. funguje to jaksi prazvláštně, kdy basy basují víc když jich je méně, středu raděj velmi ubrat a výšky a presence trochu přidat, ale nakonec z toho vyleze dobrej masakr.. přijde mi to dost citlivý na přebuzení vstupu, když tam dáte EMG 81, overdrive a to pustíte do high input - leze z toho bordel. vyhodím overdrive - přidám gain třeba na 8 a gain boostem to zkrotím na 5 .. plný metalový zvuk.. v low gain inputu to taky hraje fajn. tam se dá gainu přidat ještě víc..
ale je potřeba k tomu dobrou bednu, nejlíp ne moc středovou
navíc on ten jednoduchej ekvalizer vlastně vůbec jednoduchej není. a najít tam zvuk tvrá dlouho.. funguje to jaksi prazvláštně, kdy basy basují víc když jich je méně, středu raděj velmi ubrat a výšky a presence trochu přidat, ale nakonec z toho vyleze dobrej masakr.. přijde mi to dost citlivý na přebuzení vstupu, když tam dáte EMG 81, overdrive a to pustíte do high input - leze z toho bordel. vyhodím overdrive - přidám gain třeba na 8 a gain boostem to zkrotím na 5 .. plný metalový zvuk.. v low gain inputu to taky hraje fajn. tam se dá gainu přidat ještě víc..
ale je potřeba k tomu dobrou bednu, nejlíp ne moc středovou
To je imho relativně OK. Za 14 bych to bralsparta-kus píše:Co jsou slušné peníze ?Na bazaru je za 15500...
)
Laney ...jestly 50nebo 100 je vlastně jedno pořád je to lepší lampáč než marška a dá se snadno upravit pro lepší tah na bránu
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,