Výměna Yamaha Motif XS8 za Nord (doporučte)

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Olihen

Výměna Yamaha Motif XS8 za Nord (doporučte)

Příspěvek od Olihen »

Je tu někdo kdo se vyzná v cenách kláves? Mam doma 5 let stary Yamaha Motif XS8 s par drobnymy škrábanci, technicky 100% + na zakazku dělany kufr za několik tisíc + starší stojan (ty klavesy před 5 lety staly 80 tisíc) a chtel bych ho vymenit za nějaky Nord. Duvody jsou, že jsem v praze na koleji už nekolik let a tudíž na nej nehraju, protože je špatne přenosnej a na koleji mam MOX6 kterej mi pro ty potřeby stačí a chci klavesy s jinym zvukem a trochu přenosnejší. Hlavní duvod je ale ten že to ma spoustu funkcí ktery já nikdy nevyužiju a jelikož mam ještě jedny yamaha klavesy tak ani ty zvuky nejak nepotřebuju. Chci určite nějaky Nordy a určite kladivkovou mechaniku a 70+ klaves.
Za kterej Nord stroj je to dle vás realny vymenit čili cenu jakyho nejlepšího Norda maj. Připadne koho byste mi doporučili na konzultaci ohledne cen kláves
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna Yamaha Motif XS8 za Nord (doporučte)

Příspěvek od Scorpi.03 »

Cena by mohla být okolo 40000Kč, jinak třeba Nord Stage 2, ale ten bývá ještě dražší
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
petermikuláš

Příspěvek od petermikuláš »

dle mne toto: https://www.youtube.com/watch?v=hHyDtYs ... Xo&index=8

ale cena je vyšší: http://kytary.cz/nord-stage-2-76/HN116583/

ale nordy jsou všeobecne dost drahé, ale když ty chceš nord
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Však prave proto bych hledal vymenu z druhe ruky, je mi jasny že za tolik abych si za to koupil novyho norda to neprodam ani náhodou. Jako imho sam bych si to ocenil na víc než na 40k vzhledem k tomu že ač je to stary 5 let tak ten novej motif XF je prakticky skoro to samy a na ruznejch serverech typu e bay to XS8 vždy prodavali okolo 60. Ono totiž ta 88 klavesova verze neni jen o tom že je tam navíc delší klaviatura ale já k tomu mel ještě nějaky rozšíření jako hardware na používání s firewire atd ktery tma normal nebejvalo (byla to jedna z posledních serii tech motifu xs), nicmene to neni podstany.
Snesl bych i nejakou starší serii nordu, jelikož mi přijde že rozdil tam zas takovej neni, akorát me třeba štve že na nord electru ktery bych jinak chtel neni pitchbend, kterej je i u yamaha klaves za 2000....fakt nechápu
Stage je asi idealni ale je to overkill a pochybuju že to za to někdo vymění. I když by to bylo super ono přecejenom ten motif je spíš na studiovou práci a aranžování a nord je na živy hrani o ktery mi jde tak.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

No bohužel ty ceny jdou dolů.. Teď je na midi.cz Motif XS61 za 27,5k, což by pro 88kl. verzi okolo těch 40k odpovídalo.. Nord Stage 2 se pohybuje okolo 60k myslím, ale vše je to subjektivní.. Jinak bys mohl ještě Nord Stage 1EX.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
petermikuláš

Příspěvek od petermikuláš »

jo, to co píše Scorpi.03 je pravda, bohužel ceny jdou prudce dolu a bohužel nedá se moc stavět na tom co stál kdysi nástroj nový

nedávno se prodával na midi.cz Kurzweil K2600 v plný palbě včetne rozšírených boardu a včetne sampler modulu za 20 000 KCZ koupen pŕed pěti lety, fakticky nehraný, vizuálne neskutečne krásny, nový stál kolen 120 000 !!!
Kurzweil PC3 K7, Kurzweil Kore 64, Kurzweil PC2 Super Ribbon Controller, Korg N364
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Scorpi.03 píše:No bohužel ty ceny jdou dolů.. Teď je na midi.cz Motif XS61 za 27,5k, což by pro 88kl. verzi okolo těch 40k odpovídalo.. Nord Stage 2 se pohybuje okolo 60k myslím, ale vše je to subjektivní.. Jinak bys mohl ještě Nord Stage 1EX.
Jo koukam že ten stage EX vypadá celkem good.
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Problém je prostě v samé podstatě. MOTIF řada prostě není nijak "ceněná" - stačí projít pár diskusí a brát malinko s nadhledem vyjadřování některých "guru", kteří sice mají mega přehled, ale i mě osobně přijde, že by se mohli občas vyjadřovat jaksi kultivovaněji 8) ale bludy rozhodně nepíší. Bráno kolem a kolem je v zásadě hodnotnější třeba můj ES8 - právě proto, že to je ES řada.

Obecně vzato je to ale trend prakticky všech firem, takže Yamaha není žádná výjimka. Jen upřímně řečeno mega stagnuje, protože na ROMplery bez nějaké invence opravdu nejsou ti, co chtějí nějakou originalitu, nijak zvědaví a ten zbytek má zase hluboko do kapsy a sakra bude argumentovat vším možným, aby srazil cenu co nejníž.

Hlavně ale neklesat na duchu :-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“