Jak náhle utnout akord, ton ?
Pravidla fóra
Jak náhle utnout akord, ton ?
Takže jsem kytarista začátečník, učím se základní akordy, power akordy, zahraju jen pár kousku od white stripes.
Ale co mi dělá hodně veliké problémy je náhle utnout zvuk nějakého akordu, tonu a po utnutí začít vybrkávat, hrát jednotlivé tony (bez dozvuku onoho akordu, která jsem předtím zahrál)
http://www.songsterr.com/a/wsa/white-st ... b-s12081t0 Pokusím se vám to popsat na tomhle tabulátoru - od 22 je riff - 3x 000 - zahraju a poté je tam hra na jednotlivé struny. Jenže vůbec nevím jak ty ,,nuly,, utnout a přejít do toho vybrnkávání. Jak to děláte vy ? Mám si pomoci ukazovakem, jakoby udelat barre, abych ty struny utlumil ? Nebo je lepší ty struny utlumit pravou rukou tak, ze ji polozim pres struny (podobne jako pri PM), nebo snad palcem, pri obejmuti krku ?
Ale co mi dělá hodně veliké problémy je náhle utnout zvuk nějakého akordu, tonu a po utnutí začít vybrkávat, hrát jednotlivé tony (bez dozvuku onoho akordu, která jsem předtím zahrál)
http://www.songsterr.com/a/wsa/white-st ... b-s12081t0 Pokusím se vám to popsat na tomhle tabulátoru - od 22 je riff - 3x 000 - zahraju a poté je tam hra na jednotlivé struny. Jenže vůbec nevím jak ty ,,nuly,, utnout a přejít do toho vybrnkávání. Jak to děláte vy ? Mám si pomoci ukazovakem, jakoby udelat barre, abych ty struny utlumil ? Nebo je lepší ty struny utlumit pravou rukou tak, ze ji polozim pres struny (podobne jako pri PM), nebo snad palcem, pri obejmuti krku ?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Jak náhle utnout akord, ton ?
Všechno jsou možnosti. Já bych tu pracoval asi se špičkou ukazováku levé ruky a malíkovou hranou pravé ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
docela dobre se daj tlustsi struny taky tlumit palcem pri pohybu trsatkem dolu. To pouzivam dost casto, i kdyz by mi za to asi kdejakej kytarocistohernipurista utrhl kou... prsty
Hodně budem někde...
Zkus to ukazovákem levé ruky přes všechny struny zároveň s chytnutím toho jednotlivého tónu, a pak se nauč průběžně tlumit malíkovou hranou pravačky. Já víc tlumím pravou.
Tak to si nedokazu predstavit, jak mam palcem tlumit ty struny. Palec mam pochopitelne podel strun a z neho vycniva trsatko spickou kolmo ke strunam.SUK píše:docela dobre se daj tlustsi struny taky tlumit palcem pri pohybu trsatkem dolu. To pouzivam dost casto, i kdyz by mi za to asi kdejakej kytarocistohernipurista utrhl kou... prsty
SUK: to je trochu cesta k nechtěným flažoletům
Nevím, tam používám prsty, když to nemůžu sjet v celku..
Nevím, tam používám prsty, když to nemůžu sjet v celku..
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Někdy se taky používá zápěstí. Nevím, jak by to znělo ve skutečnosti s aparátem, ale tady zrovna mi připadá, že ty dvě spodní struny by tam klidně mohly znít.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Tlumit basove struny (aby nehraly, kdyz nemaji hrat) lze palcem leve ruky, ktery presahuje hmatnik. Za tohle by se uz lamaly ruce, ale ucel sveti prostredky 
Jinak asi vse bylo receno
Jinak asi vse bylo receno
Struny se tlumí vším, co je po ruce, palcem a ukazováčkem levačky, zápěstím, hranou dlaně pravačky, v detailech jakýmkoliv prstem obou rukou, pokud je to nutné. Je to úplně fuk a účel světí prostředky. Každý to dělá tak, jak má narostlé ruce ... a také ... jak je zvyklý mít pověšenou (či o stehno opřenou) kytaru. Je mnoho perverzí v této oblasti, někdy to je až nefysiologické ... ale když to dotyčnému vyhovuje
.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.