Tvoje otázka nejspíš zní, zda nebude znít divně, pokud máme v efektu navolené efekty + simulaci aparátu a pouštíme ji do dalšího aparátu - odpověď je, že toto může znít divně. Clean na Rolandu je v podstatě běžný preamp, který má svoji "čistou" charakteristiku, ale není zvukově neutrální - pokud do něj přiteče zvuk z efektu, který už je jednou takto upravený nějakým preampem v Zoomovi, "čistota" a dynamika se malinko ztratí, protože jde zvuk jakoby přes dva filtry.Ivan píše:Z prispevkov sa mi javi,ze teda asi najlepsie riesenie je to pohnat to cez return. Ale na take to domace zvejkani mam doma Rolanda Cube 30,ale - bez returnu. Vrta mi teda hlavou,ze ako Clean kanal vlastne ovplyvnuje zvuk multaku ked je to clean bez skreslenia... Nefunguje teda input do Cleanu cisto iba ako koncak s EQ? Ake atributy pridava clean kanal simulacii ampu v tom Zoome oproti zapojeniu do slucky? Ide mi o to mat tie iste presety pouzitelne na obe komba (kde do Rolanda je mozne ist iba cez Clean kanal).
Pokud chceš hrát doma přes Clean sekci Rolanda, řešení jsou v podstatě dvě:
1) Vypnout simulaci aparátu v Zoomovi (tj. zesilovače + bedny) - v Zoomovi pak v podstatě zůstanou jen efekty.
2) V nastavení zvolit jako výstup COMBO FRONT - částečně se tam kompenzuje fakt, že jde zvuk přes dva preampy.
Pokud chceš použít Zoom jenom na efekty (bez simulace aparátu někde v řetězci), ignoruj výše popsané a hraj s klidem do Cleanu od Rolanda...