FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Pawlik

Re: FUZZ ?

Příspěvek od Pawlik »

Tak jsem si zatím pořídil Super Fuzz od Behra. Bordel to dělá ultimátní :D ale abych to využil, budu muset ještě moc moc cvičit. Zatím používám třetí mód (fuzz1, fuzz 2 a boost), tedy booster, který je skvělý a už tím se krabka zaplatila. Booster s korekcema totiž pěkně krmí klon TS.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Nemáte někdo zkušenost s Nano Big Muff Pi?
Obrázek
Hledám něco na sóla - dlouhý sustain, zvuk ála Comfortably numb, tedy žádný prasoidní fuzz, spíš něco uhlazenějšího. Podle recenzí by to mohlo vyhovovat. Navíc ta cena je hodně přátelská, pokud v tom teda není nějaký zakopaný šumící pes, ale snad ne.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Já nenechám již dlouho dopustit na svůj ELECTRO-HARMONIX Germanium 4 Big Muff PI (odkaz), kterým krmím svůj Orange. OR15H si s krabičkama rozumí tak napůl. Některé jo, některé moc ne - bráno z hlediska kreslidel a boostrů. Ale tenhle muff dokáže můj gear pěkně rozohnit. Možnosti kombinace těch dvou nezávislých částí jsou fajn a umožňují rovnou dvoustupňové prasení. Pravá část umí fuzz tlustý jako noha, což nedokáže každé kreslidlo s mojím Orangem, vyzkoušeno. Poťák voltage dokáže divy. Levou část používám jako boost při lehkém crunchi aparátu, abych z něj na hutné pasáže vytáhl větší hlasitost a gain.
Celkově se stal mojim hlavním kreslidlem v momentální kapele a dost na něj spoléhám.
Doporučuju.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Too big for me :). Hledám něco ve velikosti nano, resp. TCE Dark Matter, pedal board už víc nepojme. Asi koupím Nano Big Muff Pi na zkoušku až bude příležitost, pokud mi to někdo do té doby nerozmluví :).
Zajímavě vypadá i Octavix, ale to už bude asi moc "prasit" zvuk, pro mou potřebu až příliš, to bych musel hrát jiný styl. Do toho našeho folk-rock-crossoveru potřebuji spíš něco hodného.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Řešit to já, tak se vrhnu do tohoto...
http://hudebnibazar.cz/chicago-stompwor ... /ID911298/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Stají za těch sedm stovek navíc? Nebo je to příplatek za boutique.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Záleží na tom co je uvnitř, a jak je to zpracováno (humpolácky vs. řádně a úhledně). Foto napoví.
Jiný kus na Reverbu:
https://reverb.com/item/23145-chicago-s ... muff-clone
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Humpolácky znamená toto?
Obrázek
V boutique verzi vidím, odpory, kondíky, diody a tranzistory, v EHX verzi jsou operáky a miniaturní rezistory, kondíky, diody. Jinak jaký je rozdíl?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ne, ve smyslu, že při jemné běžné manipulaci se uvnitř něco uvolní. Popř. něco nebude dostatečně dobře propojeno, spájeno atd..

Edit:
Jinak můj favorit je P19 od Skreddyho. 8)
https://skreddypedals.com/skreddy_pedals_P19.htm
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Proč nějaké butikové klony? BM Pi přímo od EHX bude hrát určitě dost autenticky jako větší (současné) verze.
Ale otázka je, zda je pro tvé účely BM Pi vůbec vhodný. On bez ostatních částí Gilmourova řetězce totiž tak medově na sóla znít nemusí, spíš hodně "scooped", bez středů, může se ztrácet v mixu. Gilmour jej kombinuje elektronkovým OD, s kompresorem, taky kytary a aparát a další věci hrají dost velkou roli. Možná bych se radši poohlídnul po nějakém OD nebo distortionu ...
Když už EHX, tak já jsem byl velmi spokojený s Double Muffem v nano verzi. Ale nerozumí si s předřazeným bufferem, musí tedy být většinou na začátku řetězce.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

OD i Dist mám, ten zvuk tam nenakroutím (včetně kompresoru, delaye, atd. - no, zkusím ještě experimentovat, je pravda, že při vhodném nastavení a použití OD + Dist současně se to na sóla použít dá). Netvrdím, že chci znít stejně jako Gilmour, chci znít primárně jako já, ale aspoň v základu ten podobný zvuk musím na něčem fuzzoidním vytvořit (ten dlouhý sustain...já vím, já vím, je to v rukách :) ).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Dlouhý sustain se dá udělat i jinak. Kromě dostatečné hlasitosti ampu (na hranici zpětné vazby) funguje skvěle řazení více zkreslení za sebou ("gain stacking"). Takže kromě nakresleného ampu (nemusí to být moc) ještě např. OD + Dist, OD + OD, Boost + OD. Dá se tak dosáhnout i fuzzoidních zvuků ("uprděné" basy). Jinak líp funguje (pro kulatý medový zvuk á la Gilmour) podle mě kombinace Dist (Fuzz)>> OD, než opačně.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, právě Fuzz -> OD jsem měl v plánu vyzkoušet, teď mi také více vyhovuje dokrmovat OD distortionem (Dark Matter -> MojoMojo).
Vybuzení aparátu nehrozí, nehraji přes aparát, musím na to jít krabičkama. MojoMojo naštěstí v tomto ohledu dostatečně kvalitně nahrazuje lampový aparát (není to sice lampa, ale aspoň to není tak středový OD jako TS a jeho klony, čili plně zachová charakter zvuku, jen jej zkreslí).
Asi budu potřebovat mít vedle sebe všechny ty krabky (OD, Dist, Booster, Fuzz) a zvolit po zvukovém testu dvě, které dám do boardu (více místa není a nový PB nechci řešit). A k tomu mi chybí už jen Fuzz, tak si říkám, proč na zkoušku nekoupit za 13 stovek ten Nano BMP.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Prozradíš prosím, kde ho vidíš za oněch 13 stovek?
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Thomann. Poštovné bych měl zdarma, přidal bych jej k dalším objednávkám.
Trochu OT: před týdnem jsem tam koupil Soundcraft EPM8 za 6tis., který byl všude jinde v ČR za 8 - 8,5 tis. Dnes je cena EPM8 v čr již za 6,5tis. Zajímavé, škoda, že ČR obchody nereagují pružněji, nepřicházeli by o zákazníky.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Díky moc - na Thomanna se sice dívám pro reference cen jako na první místo, ale teď mě to nevím proč nenapadlo... Ono je vlastně to takových "špinavých" 13 stovek + doprava :) Ale pořád OK oproti jiným...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak říkám, dopravu bych měl zdarma.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Já jsem si skoro jistý, že se o tom zde už psalo, ale nemůžu to najít... uveďte mě do problematiky, prosím.

Je v pořádku, když fuzz zapojím před bufferovanou krabku (Boss)?
A jak je to s wahem? Vzpomínám si na nějaký problém s TB vs. bufferem.
Prostě je nějaký případ, ve které se pan Vokurka chová řekněme - nedobře? :| :)
Děkuji.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Některé fuzzy si nerozumí s buffer krabkama, které jsou před nima, o opačném případě (buffer za fuzzem) jsem nic nenašel.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“