Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Varach

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Varach »

Diky za odpoved. Jde mi o to nastaveni efektu ne jejih poradi. Vim ze na to asi neni recept a kazdej musi podle sebe.. ja jen ze jsem na to asi trohu hluchej. Neco nastavim, libi se mi to a po chvilce to predelam a porad dokola. Taky se mi nejak nechce pred kazdou druhou pisnickou kroutit knoflikama, otak jsem prave doufal v doporuceni nejakyho "univerzalniho nastaveni" :)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Obávám se, že do zábavovky je krabičkový pedalboard trochu nešťastná volba. Namísto nastavení pro každou písničku zvlášť se budeš muset spokojit s něčím "univerzálním", co prostě nemůže znít dobře úplně všude. Jenže s nastavením ti tu nikdo neporadí, to budeš muset pořešit sám podle toho, jak se ti to líbí.

Jestli ti to pomůže, na zábavách to stejně nikoho zajímat nebude. Najdi si pár svých oblíbených zvuků a nech to tak.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bambas

Příspěvek od bambas »

Varach píše:Taky se mi nejak nechce pred kazdou druhou pisnickou kroutit knoflikama, otak jsem prave doufal v doporuceni nejakyho "univerzalniho nastaveni" :)
Na to jsou delay pedaly jako treba Flashback X4, kde si muzes ulozit 4 svoje zvuky + 3 zvuky primo na seslapavaci knofliky. Tzn. ze mas 3 k dispozici hned, jnak si musis prepnout prepinacem na pripadne jiny zvuk manualne... sice jsou to krabicky drazsi, ale ta pridana hodnota tam je. Dalsim resenim je napriklad midi kontroler ve spojeni s PC, nebo nejakym multiefekt boardem.

Ale jinak samozrejme jak pise Bummer.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Pokud chceš nějaké univerzální nastavení, tak začni se všemi čudlíky uprostřed, tj. ekvalizér všechno rovně, delay - nějaká střední ozvěna, chorus - nějaká střední modulace. Když pak během hraní budeš chtít něco vylepšit, tak budeš lépe vědět, s čím točit a jakým směrem. Když se budeš dobře slyšet, tak skončení zábavy to zaručeně budeš mít vyladěné na optimální zvuk. :-)
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Placka

Příspěvek od Placka »

Levnější řešení než Flasback je třeba DelayLab od VOXe - ten má všechny myslitelný delaye, pamětí asi 50:-). Sám jsem ho dlouho používal, teď jsem ho vyměnil za NovaDelay od T.C., pač jsem potřeboval ušetřit místo v pedalboardu - novej majitel si výměnu hrozně pochvaluje, že právě měl Flashbacka a že tohle hraje ještě líp. Škoda, že je to poměrně velká krabice

Nova Delay je taky možnost, zvukově super, ale bohužel maj hrozně blbě vyřešený přepínání presetů:-)

No a uplně nejlepší možnost? Na zábavy bych koupil NUX Time force - zvuk dobrej, za 55 dolarů (cca 1400:-) naprosto v pohodě krabka, která má různý druhy delayů, devět pamětí, true nebo buffered bypass, nastavení v bpm nebo ms a přepínání presetů má vyřešení líp než T.C. Electronic.

Když k tomu koupíš NUX MOD force (taky za 55 dolarů), tak rovnou vyřešíš i modulace (chorusy, tremola, vibráta...). Ten jsem přímo měl, hrál dobře, ale prodal jsem ho a koupil Modulator od T.C. Přiznám se, že hlavně kvůli značce:-)
Jenže pak je potřeba si položit otázku, jestli by to všechno nevyřešil nějakej multiefekt, třeba glorifikovanej Zoom G1on - z bazaru kolem tisícovky a vyřešíe všechny delay, ekvalizéry a modulační efekty najednou - v podstatě celou efektovou smyčku máš vyřešenou...

takže buď hledat jeden univerzální delay a chorus a krabičce a mít to hodně jednoduchý (ale ne věrný vzhledem k origo písničkám) nebo složitý (připravovat spešl zvuky na konkrétní songy mi dá hrozně moc práce:-)).
Varach

Příspěvek od Varach »

Diky vsem za vycerpavajici odpovedi. Nevim proc, ale mam nejak zazity odpor k multiefektum. Dela to na me dojem veci ktera umi vsechno a nic... Kdyz uz jsem ted nakoupil ty krabky tak se s nima pokusim trochu poprat a neco z nich snad vyleze... Jeste bych chtel vedet jestli si myslite ze bude lepsi zkreslenejsi veci hrat pres beta aivin heavy metal (presny typ ted nevim) nebo jen pres overdrive zw-44 a nakopnout to equalizerem.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hrej to přes to, co ti bude znít líp. Jako fakt nevím, co ti na to mám říct :).
Neber to nijak osobně, ale kupovat krabičky, aniž bych dopředu věděl co od nich čekat a na jaký zvuk je potřebuji je trochu rozmar.
Prostě ti nezbude nic než si k tomu sednout, věnovat tomu odpoledne a najít si vyhovující zvuky. Zvuk, který ty máš v hlavě, a který na krabkách potřebuješ nastavit, stejně znáš jen ty.
bambas

Příspěvek od bambas »

Varach píše:Jeste bych chtel vedet jestli si myslite ze bude lepsi zkreslenejsi veci hrat pres beta aivin heavy metal (presny typ ted nevim) nebo jen pres overdrive zw-44 a nakopnout to equalizerem.
Opet - to zalezi jen na tobe. Ja osobne bych se priklanel ke kombinaci nejaky efekt + ekvalizer - budes mit sirsi paletu zvuku. Kazdopadne jestli tam mas efektovou smycku, tak ekvalizer az do smycky, overdrive pred vstup do aparatu.
Varach

Příspěvek od Varach »

Tzn kytara - wah - overdrive - distortion - kombo. A ve smyčce chorus - delay - equalizer ?
Placka

Příspěvek od Placka »

Menší předělávka pedalboardu:

Původní varianta:

Vox DelayLab jsem vyměnil za Nova Delay.
Nux MOD Factory jsem vyměnil za Nova Modulator
Carl Martin Hot´n´drive jsem vyměnil za kombinaci MojoDrive a U.S.Dream - tady tuším, že změna není definitivní:-)
Truebypass lištu vlastní výroby jsem vyměnil za Joyo PXL-PRO - čínskou programovatelnou lištu, která je docela dost vychytaná - má dva okruhy, jeden před aparát, druhej do smyčky, 8x4 pamětí, separátní výstup na ladičku. Umí ovládat 4 parametry aparátu (u mě channel, jump, reverb, fx loop). Ještě jsem ji pořádně neotestoval ve zkušebně s aparátem, zatím jenom doma, tak jsem zvědavý, jestli bude nějak slyšitelně ovlivňovat signál atd...

Neumí sice live mód, ale není problém se přepnout do editace konkrétního presetu a pak se tlačítky bank- a bank+ člověk přepíná mezi funkcí footswitche pro apec, lišty pro první smyčku a lišty pro druhou smyčku. takže i vypínání/zapínání efektů při jamu atd. je docela svižný...

Ještě mě čeká dodělávka rohraní - zatím mám vyvedený ovládání komba (hliníková krabička v levém horním rohu) a musím dodělat propojení signálu (ta druhá krabička:-))
...a časem výměna kvákadla a kompresoru - moc je nepoužívám, tak to zatím nehoří:-)

další fotky:
http://placicka.rajce.idnes.cz/Pedalboard_novy/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

upravena krasa
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
kunec

Příspěvek od kunec »

Kde máš nějaký zdroj?

Sent from my iPad using Tapatalk
Placka

Příspěvek od Placka »

Zdroj je Harley benton powerplant junior - 5 galvanicky oddělených výstupů v kompaktním balení za cca 700-800...je schovanej pod Polytunou.
Nova delay a modulator potřebují 12V, takže je napájím jedním trafem přes rozbocku - zatím to bordel nedělá, ale kdyztak nám ty trafa dvě.
Joyo lišta sice potřebuje jen 9V,ale zato 0,25A, což HB zdroj nedává (jen 5x12V, 120mA). Takže ji napájím zvlášť trafem. Ty externí trafa v boardu nejsou... Budu to ještě předělávat
V současnosti mám rozdělanej diy multizdroj, mám dvě varianty, "těžkotonážní" je ze zakázkového trafa od místního diskuznika Microdesignum a druhá je ze sestavy třech trafiček z GESu :). Zatím ladím stabilizátory... T.C. Efekty z řady Nova maj tak vysokej odběr, že už to chce chladič, tak to vymyslím, jak to udělat a nakombinovat...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Konečně někdo další s Nova Modulatorem. :) To jsou zde furt samé Corony a Vortexy a přitom v NM jsou ty TC modulace komplet a ještě dvojmo, zvláštně opomíjená krabička.
Placka

Příspěvek od Placka »

jojo, modulator je boží...přitom z druhý ruky stojí dá pořídit něco přes 3000 a samostatný modulační krabky od T.C. jsou na bazaru za 2500 - 3000
Možná za to může příliš technokratickej vzhled, samostatný barevný krabičky se mi taky líbí víc:-).

Každopádně zvukově je super, modulace zní perfektně...co je horší je přepínání presetů, na to jsem si zatím moc nezvykl. Předtím jsem měl NUX MOD factory, v podstatě čínani dost zkopírovali Modulator. Tam se člověk mohl dostat do módu, kdy pravej switch sloužil k cyklickému přepínání presetů. U modulatoru je potřeba ťuknout na pravej switch a pak začít rychle levým switchem listovat v presetech...děs:-)
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

Snad nebudu moc OT. Je lepší dávat v efektové smyčce delay za phaser nebo opačně?
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Delay za phaser. I když to samozřejmě závisí na tom, jaký zvuk chceš vykouzlit. Jinak IMHO patří spíš před aparát. Tam je to naprosto suprová věc na lehce a středně zkreslená sóla.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

J, mi se také více líbí phaser před zkreslením.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Určitě to většina z vás již viděla, ale pro jistotu sdílím. Např. poslední série "That Pedal Show", každý cca. půlhodinový díl se věnuje konkrétnímu tématu, ale vše se pohybuje okolo "krabek" a "bórdů". Vše v podání borce jménem Daniel Steinhardt. Tedy zakladatelem TheGigRig. I ostatní videa z dřívějška stojí za rychlé shlédnutí. Svěží a vtipné. TheGigRig Daniel Videos 8)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pracovní verze pedalboardu, fotka jenom z levného telefonu. Highenďákům, fajnšmekrům a značkařům se omlouvám, kytara není můj hlavní nástroj, takže vše je lowend Behr a Razzor. Krabky v první řadě jdou do vstupu, v druhé řadě jsou v loopu comba.
Přílohy
IMG0020A.jpg
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“