Reaper a MT Power Drumkit 2

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
honza.bassman

Reaper a MT Power Drumkit 2

Příspěvek od honza.bassman »

Začínám s programem Reaper a moc se mi líbí, jen jsem narazil na jeden oříšek.
Stáhl jsem a podle návodu nainstaloval MT Power Drumkit 2 (velmi vychvalovaný plugin na tvorbu bicích), plugin se v programu zobrazuje, ale po kliknutí Reaper vždy padá (s hláškou (Reaper přestal pracovat). Ostatní pluginy běží naprosto bezchybně....

Podle jiných uživatelů i stránek MT Power Drumkit je tento plugin s Reaperem kompatibilní, někomu běží bez problémů... V čem by mohla být chyba? Nějaké tipy, rady?

Předem díky!
Moleek

Re: Reaper a MT Power Drumkit 2

Příspěvek od Moleek »

Chvíli jsem neaktualizoval,takže mám verzi 4.591 a funguje úplně krásně.
Díky za tip na free náhradu EZDrummera
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
honza.bassman

A funguje krásně i s tím MT power drumkit? Mě funguje krásně se vším, jen tenhle plugin Reaper vždycky shodí...
torst

Příspěvek od torst »

MT Power mi v Reaperu pod Win 7 funguje normálně. Ale mám jen demo, tedy vytáhnu jen 2 patterny na jedno nastartování a plugina mi pravidelné povídá "demo version".
Víc se mi líbí Drumcore3 , používám ho a to je takřka "plná verze". Navíc umožňuje výběr mezi MIDI zvukem a real samplem.
http://www.sonomawireworks.com/drumcore/downloads/
Skutečná svoboda je vždy svobodou pro jinak smýšlejícího. (Rosa Luxemburgová)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

honza.bassman píše:A funguje krásně i s tím MT power drumkit? Mě funguje krásně se vším, jen tenhle plugin Reaper vždycky shodí...
jop... Tak jsem to myslel....
Ale teda nezkouším z něj tahat žádný patterny.. Prostě jsem to hodil na hotovou midi stopu.
Dělá ti to i když to nahodíš na úplně čité spuštění projektu, kde není nic jiného? Jestli to třeba nemůže být v nějakém jiném pluginu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
honza.bassman

Tak nejspíš si MT power drumkit nerozumí s něčím v počítači, možná nějakej firewall. Zkusil jsem to na jiném počítači, a jede to naprosto bezchybně. Pěknej je i ten Drumcore 3 free, ten jede bez problémů, jen škoda, že free verze neumí 6/8...
honza.bassman

torst píše:MT Power mi v Reaperu pod Win 7 funguje normálně. Ale mám jen demo, tedy vytáhnu jen 2 patterny na jedno nastartování a plugina mi pravidelné povídá "demo version".
Víc se mi líbí Drumcore3 , používám ho a to je takřka "plná verze". Navíc umožňuje výběr mezi MIDI zvukem a real samplem.
http://www.sonomawireworks.com/drumcore/downloads/
MT Power se dá zdarma zaregistrovat a pak je to normálně plná verze...
torst

Příspěvek od torst »

honza :
Pouč prosím prosťáčka. Máš na mysli tenhle dialog ? :
http://www.powerdrumkit.com/download76187.php
... jo, je to ono, už jsem to rozchodil. Takže MT power je free soft ??
honza.bassman

Ano, někde jsem pochopil, že býval placenej, ale teď už ho nechali jako free... jen je tím pádem bez podpory..
Mě bohužel na jednom počítači nefunguje (asi nějak drsně nastavenej firewal) doma v pohodě. Ale proti Dumcore3 free má MT Power větší výběr rytmů, a hlavně i třeba 6/8, který občas taky používám...
torst

Příspěvek od torst »

mě se MT taky líbí, teď jako full-bezva. Ale DC má zas možnost samplů, což je přeci jen živější zvuk.
honza.bassman

jj, nejlepší mít asi oba... dokonce myslím jde, že nastavíš rytmy v MT Power drumkitu, že na to namapuješ samply z jiného programu, právě třeba z Drumcore, něco jako midi in / out.. (ale neptej se mě jak, myslím, že jsem tuhle možnost viděl v manuálu k jednomu z těch programů, ale přesně kde nevím)
torst

Příspěvek od torst »

no, dělám to asi neprakticky - prostě si ty puntíky do key editoru vytáhnu z jednoho softu a pak je přehrávám libovolným drummerem, kterej na dané stopě zapnu. Je to asi komplikovanější, ale vyjde to nastejno.
honza.bassman

To asi jo.... ohledně MIDI jsem poměrně na začátku, budu to muset vyzkoušet :)
honza.bassman

Nevíte ještě někdo, jak odstranit latenci při nahrávání patternů (např. Z Drumcore, ale problém je to i u jiných VSTi). Když zkouším nahrát bicí přes MIDI masterkeyboard, je to takřka nemožné, neboť zpoždění je hodně citelný a nejde se trefit do kliku (masterkeyboard napřímo do USB).
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Latence je probíraná asi miliónkrát tady a stejně tak (ne-li víckrát) jinde. Je to problém velikosti audio bufferu a celkového výkonu počítače. Takže hledej kluku, je to jen otázka času ;-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

nahraj se zpožděním, pak mužeš celek posunout na osu (klik) popř ještě kvantizovat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nemůže takhle nahrávat, to je nonsense (potřebuje zvukovou zpětnou vazbu; byť by možná stačilo ject jen na "pocit" při mačkání - byl by to ale dost opruz. Krom toho nahrává se to přesně, nejde tady vůbec o zpoždění záznamu!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“