Rytmus u písniček

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

ja to neumim tady ty rytmy nebo co. proste hobluju, tak nejak prirozene co mi na to sedi.
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

jinak :-P dovolim si postnout takový rozhovor mezi mnou a naším bubeníkem :-D psal mi to včera, po hodině bicích. a tady je vidět že každý se po čase naučí rytmus slyšet (cítit), pak stačí jen mít pro kytaru uvolněnou ruku a jde to samo.

Chozze (20:48:34 5/11/2008)
bože ja v tech pisnickach slysim neco co sem nikdy neslysel :-O

Chozze (20:48:43 5/11/2008)
myslim ze tomu rikate rytmus ;)

287242801 (20:48:44 5/11/2008)
tomu se rika mozna rytmus :-)

vsimnete si ze sme to napsali sekundu po sobě :-D
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Zuzullka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zuzullka »

Drobák píše:No právě že je to vyučovací metoda,když ti řeknou 2x dolu a 3x nahoru tak je to o něčm jinym než když na to musíš přijít sám odposloucháním a zkoušet jestli to sedí,to je i když něco hraješ jen našprtaně z tabu a když se něco snažíš taky odposlouchat a mít na tom svuj podíl,improvizovat atd...rozvíjí to iniciativu což se ti pak hodí třeba ve skládání atd...to je ve všem... 8) :wink:

No právě a já už jsem si na to zvykla na ty dva nebo tři rytmy co mě v tom kroužku naučily a teď mi nejdou hrát ostatní písničky :( .Možná by bylo lepší kdybych do toho kroužku vůbec nechodila a učila se hrát všechno sama, protože teď je to děs.A je pravda že tohle mnohem líp zvládaj ti kteří se všechno učí samy.
Drobák

Příspěvek od Drobák »

samotnej kroužek je k ničemu,musíš hrát i doma... :wink: rozhodnutí je na tobě :wink:
Pudink28

Příspěvek od Pudink28 »

To mi jako chcete říct že do toho kroužku radši nemám chodit ?! Já nevim já hudební sluch nemám :-((
Ale doma hraju a řekla bych že aš moc :-))
Podle vašich rad to skouším odposlouchat páč v hudebce se to učíme strašně pomalu :cry:
Drobák

Příspěvek od Drobák »

No to musíš odposlouchat,protože učit se furt rytmus a necejtit ho imho nikam nevede,musíš se rozvíjet,jak bys pak chtěla třeba skládat,když nemáš rytmus....dá se to vypilovat,ale ne tak technicky ale tim že budeš hrát a třeba songy který už dobře znáš,sama uvidíš kde děláš chybu,nebo zkus song odposlouchat a zkoušet ho hrát sama bez tabu atd....
Štěpík

Rytmus u písniček

Příspěvek od Štěpík »

Ahoj chci poradit rytmu u písni civilní obrana - Černá vrána, Pravda holá a Jaksi taksi - O nás a Dýchám. Prostě jen napište nahoru a dolu... ja už se tomu pak přizpůsobím :) Děkuji moc
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Rytmus u písniček

Příspěvek od Nero »

O tom, jak na rytmus, se zde již několikrát psalo - hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html

Doporučuju sledovat nějaká videa, jsou-li k dispozici, a pořádně poslouchat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Štěpík

Příspěvek od Štěpík »

Právě že u těchto písniček jsem nikdy neviděl acustickou verzi... ;) proto jsem chtěl jenom přesně na tydle písničky rytmy... Ale děkuji podívám se na to ;)
Sxmanek

Rytmus - Nao me toca

Příspěvek od Sxmanek »

Zdravím, chtěl bych se naučit tuhle písničku
https://www.youtube.com/watch?v=P9Z7DZUQGcA
ale za boha nemůžu odposlouchat rytmus. Ta předehra ještě jde, ale potom jak začne s těmi příklepy/tlumením, tak už jsem ztracenej. Našel by se někdo prosím.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

A co ti není jasné? Vždyť na tom videu to máš jak na stříbrném podnose pod nosem :). Když to nejde odposlouchat, tak to odkoukej.
wawelin

Příspěvek od wawelin »

:-) když tak si to třeba rozpočítej na doby (když hraje) a dostaň to do ucha v rytmu, pak si pusť metronom a uvidíš, že už ti hlava bude říkat teď teď teď.
Zuzka_Guit
Nový uživatel

Passenger - Let Her Go / rytmus

Příspěvek od Zuzka_Guit »

Ahoj,
neporadí mi někdo, prosím, rytmus na písničku Let Her Go od Passenger?
Předem moc děkuji. :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“