Nero: ano, jednou jsem to zkousel a fakt to prehnal (dal snimace tesne ke strunam), rozdil tam byl slysitelny uchem (ton hned chcipl
Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun
Pravidla fóra
U neodymu by byl prave asi problem jednak se snizenim sustainu (prave proto, ze je to o tolik silnejsi) a myslim, ze i vyroba je drazsi. Podle me je lepsi si koupit aktiva, kdyz chce fakt silnej vystup
Nero: ano, jednou jsem to zkousel a fakt to prehnal (dal snimace tesne ke strunam), rozdil tam byl slysitelny uchem (ton hned chcipl
)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Něco proti R.M.? Myslim že některý jeho snímače se mužou rovnat s daleko věčíma značkama,a ve svý cenový relaci rozhodně nemaj konkurenci.kennedys píše:reaguju na to, co jsem tady četl. Pokud se tady řeší r.m.ka a podobný ... , tak tam to platíWohma píše:Ale vzdyt se prodavajikennedys píše:Proč se teda prodávaj snímače s různou sílou signálu?
A kdo rikal, ze zalezi JEN na vzdalenosti?kennedys píše:Kdyby záležela síla a barva tónu jen na vzdálenosti struny od snímače, mohl by na světe teoreticky existovat jen jeden singl a jeden humbucker
Jinak co se toho sustainu týče,to se týká hlavně krkovýho,případně toho prostředního snímače,ale kobylkovej nijak významně moc sustainu nesežere :/ Teda podle mě no
Taky si to myslim, ale ozkouseno nemam a moc dobrej fyzik nejsemMrDuck píše:Jinak co se toho sustainu týče,to se týká hlavně krkovýho,případně toho prostředního snímače,ale kobylkovej nijak významně moc sustainu nesežere :/ Teda podle mě no
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Vsak my to nezobecnujem, kdyz mas snimace dal od strun, je ten zvuk kulatejsi, coz je zpravidla u sol zadany. Naopak pri hrani kil se ti vic hodi silnejsi signal a rezavejsi zvuk -> snimac bliz.qwer píše:ja naopak cim dal mam snimace od strun tak se mi zvuk vic libi, takze bych to nezobecnoval... proste pichni kejtru do komba, vem do ruky sroubovak a testuj... az se ti to bude zdat ok, tak to tak nechej...
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Já mám teda na kejtře dva extrémy, tak si taky přihodim... nebudu řešit názor na kulatost tónu do sól a doprovodu, to je na vkusu, takže jdu do objektivity...
Mám u krku snímač prakticky nejníž jak to jde (kvůli hraní prsty i kvůli trsátku), naopak u kobyly je od strun jen o tolik, aby o něj nedrnčely a nevazbilo to...
V obou těhle extrémech je sustain stejnej (jen připomenu, kejtra je Ibanez GRG270B pro případný dotazy), zvuk u krku je kulatější, ale dost se mu slévají jednotlivé struny a melodické ozdoby nemají tu správnou razanci...
Oproti tomu ten kobylkovej má o dvě čáry na kombu silnější signál, zvuk je někdy až křečovitě ostrej, napískávání a melodický ozdoby se ozývají i ve chvílích, kdy to nečekáte a pokud si chcete dát dlouhej, táhlej tón, tak je dost rychle uťaflej, při použití vibrapáky na víc jak sekundu je to k ničemu...
Mám u krku snímač prakticky nejníž jak to jde (kvůli hraní prsty i kvůli trsátku), naopak u kobyly je od strun jen o tolik, aby o něj nedrnčely a nevazbilo to...
V obou těhle extrémech je sustain stejnej (jen připomenu, kejtra je Ibanez GRG270B pro případný dotazy), zvuk u krku je kulatější, ale dost se mu slévají jednotlivé struny a melodické ozdoby nemají tu správnou razanci...
Oproti tomu ten kobylkovej má o dvě čáry na kombu silnější signál, zvuk je někdy až křečovitě ostrej, napískávání a melodický ozdoby se ozývají i ve chvílích, kdy to nečekáte a pokud si chcete dát dlouhej, táhlej tón, tak je dost rychle uťaflej, při použití vibrapáky na víc jak sekundu je to k ničemu...
Die Hard or Die Home
- Nero
- Rádce
Mno to já ho mám třeba u krku schválně aby měl menší signál,že když chcu hrát čistej,tak nemusim tolik kroutit volantem hlasitosti a přehodim snímač...myslim když mám na aparátě ouvrdrajv a chci z toho dostat čistej zvukNero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu...![]()
No já mam jenom kobylkovej snímač, takže neřešim stejnej výstup, ale snímač tam zároveň s rámečkem. Neboucham do něj trsátkem a to je pro mě hlavní, sustain mě moc nebere, když potřebuju dlouhej zvuk, tak se otočim k aparátu a můžu vazbit třeba ccelej den.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- Nero
- Rádce
Mám separátní volumeMrDuck píše:Mno to já ho mám třeba u krku schválně aby měl menší signál,že když chcu hrát čistej,tak nemusim tolik kroutit volantem hlasitosti a přehodim snímač...myslim když mám na aparátě ouvrdrajv a chci z toho dostat čistej zvukNero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu...![]()
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To pak jó no...já to beztak ale přepnul za celej život asi 2xNero píše:Mám separátní volumeMrDuck píše:Mno to já ho mám třeba u krku schválně aby měl menší signál,že když chcu hrát čistej,tak nemusim tolik kroutit volantem hlasitosti a přehodim snímač...myslim když mám na aparátě ouvrdrajv a chci z toho dostat čistej zvukNero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu...![]()
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
tak to jsme dvaNero píše:Ach jo... Já jsem asi fakt zpátečník, když mám snímače nastavený na takovou vzdálenost, aby se mi líbil zvuk a hlavně aby měly oba stejnou sílu výstupu...![]()
kobylkové EMG mám možná milimetr nad rámečkem (konečně není zvuk moc agresivní, tak akorát) a krkový trochu níž než kobylkový. hlasitost srovnatelná
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- Nero
- Rádce
Řešily se tady ty neodymový snímače... Bohužel musím Wohmu zklamat, ale právě jsem prolezl stránky Ibaneze a ti začali vyrábět tovární snímače z neodymovejma magnetama (zatím jsem si jich všiml na SZR520). Takže to evidentně půjde...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
blackwhite81
výška strun nad snímačem
nevite někdo jaká je správná vzdálenost(výška) mezi struny a snímačem ??? díky
Naposledy upravil(a) Dark Axel dne 23.05.2009 18:30, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesunuto do správné sekce
Důvod: Přesunuto do správné sekce
- Regular John
Re: výška strun nad snímačem
Někde jsem četl, že ideální je 3mm a nemělo by to být míň
Tuším, že to psali v manuálu Fender
Ale zase jak od kterého, já mám třeba krkovej utopenej, pač se ten zvuk takovej líbí.Regular John píše:Někde jsem četl, že ideální je 3mm a nemělo by to být míňTuším, že to psali v manuálu Fender
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně je to individuální záležitost. člověk si musí nastavit snímače podle zvuku, ale rozumně je vzájemně nastavit, aby mezi nimi nebyl příliš velký hlasitostní rozdíl
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"