Nahrávám na kameru JVC PRO GYHM100E. Mám zde tři vstupy pro externí mikrofony. Používám směrový kondenzátorový mikrofon JVC MVP615U. Je zapojen přímo do XLR vstupu v kameře a mám zapnuté napájení 48V. Nyní potřebuji do druhé stopy nahrát současně zvuk i zblízka. Chtěl jsem dát kondenzátorový mikrofon AKG C 4000 B na stativ a píchnout do druhého Canonu na kameře. Jenže ejhle - když zapnu na kameře i pro tento vstup napájení +48V, tak se line z ákáčka velký brum.
Sehnal jsem schéma jen pro AKG mikrofon (mohu poslat), jak jde z kamery napájení ne. Jen vím, že kond. mikrofon, který běžně používám a funguje na napájení z kamery má tyto parametry:
Transducer - Back-electret Condenser
Polar Pattern - Unidirectional
Signal-to-Noise Ratio more than 50dB
Maximum Input Sound Level 120dB SPL or more (1 kHz, 1% distortion, microphone itself)
Power Requirements - 48V (2.5mA); Supplied from camera
Output Impedance Approx. 240-ohm
Output Connectors 3-pin XLR
Pad No
Low Frequency Roll-Off No
Nedá se napájení nějak změřit na XLR vstupu? Nepomůže přepájet mikrofonní kabel?
Nebo musím koupit napájení na baterky a dát na stativ? Můžete mi nějaké doporučit?
Díky.
Kondenzátorový mikrofon do JVC kamery
Pravidla fóra
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kondenzátorový mikrofon do JVC kamery
Nejdriv je treba zjistit, kde je pricina problemu. Prohod kabely, prohod mikrofony v jednotlivych vstupech. Vyzkousej mikrofon v jinem zarizeni (zvukovka, mixak).
Pak budes vedet, jestli je potreba opravit kabel, mikrofon, nebo kameru
Pak budes vedet, jestli je potreba opravit kabel, mikrofon, nebo kameru
Hodně budem někde...
Jasně. To už jsem udělal.
Mikrofonní kabely jsem zkusil dva a také je zkontroloval. Jsou zapojené správně 2 žíly + stínění, číslo spojeno s číslem v konektoru a 1 je stínění. Piny, ani plášť konektoru s pinem 1 propojené nejsou.
Nefunguje (=je tam brum) ani na vstupu 1, ani na vstupu 2 kamery.
Kondenzační mikofon JVC, který je v kameře a je také z kamery napájený, funguje jak na vstupu 1, tak i na vstupu 2.
AKG mikrák přes mixpult funguje.
Tak jsem si myslel, že JVC má nějak jinak zapojené Phantom napájení a chtěl poradit, jak změřit. Nejsem schopen z JVC Professional dostat info.
Vyřeším asi bezdrátem RODELink Filmmaker Kit. Aspoň mám důvod si koupit a vyzkoušet.
Pak si pohraji s AKG.
Na netu jsem našel, že tato kamera má problémy s některými kond. mikrofony. Kdyby někoho něco napadlo, budu rád. A také, jestli se dá to napájení v kameře nějak změřit. Díky. Zvuku zdar.
Mikrofonní kabely jsem zkusil dva a také je zkontroloval. Jsou zapojené správně 2 žíly + stínění, číslo spojeno s číslem v konektoru a 1 je stínění. Piny, ani plášť konektoru s pinem 1 propojené nejsou.
Nefunguje (=je tam brum) ani na vstupu 1, ani na vstupu 2 kamery.
Kondenzační mikofon JVC, který je v kameře a je také z kamery napájený, funguje jak na vstupu 1, tak i na vstupu 2.
AKG mikrák přes mixpult funguje.
Tak jsem si myslel, že JVC má nějak jinak zapojené Phantom napájení a chtěl poradit, jak změřit. Nejsem schopen z JVC Professional dostat info.
Vyřeším asi bezdrátem RODELink Filmmaker Kit. Aspoň mám důvod si koupit a vyzkoušet.
Pak si pohraji s AKG.
Na netu jsem našel, že tato kamera má problémy s některými kond. mikrofony. Kdyby někoho něco napadlo, budu rád. A také, jestli se dá to napájení v kameře nějak změřit. Díky. Zvuku zdar.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Neni to kondenzacni (i kdyz uznavam, ze po presunu ze zimy do tepla na nejakou chvili bude) ale kondenzatorovy mikrofon
Jestli ma JVC jinak zapojene napajeni, honem rychle vratit, jestli to je v zaruce (v manualu se o tom neco pise?).
Pokud mas nejaky merak, muzes zkusit zmerit, jestli to dava vubec tech 48V - nejaky velky sum muze z kond. mikrofonu lezt z duvodu nizkyho napajeciho napeti. Coz bych ale rozhodne necekal od elektretu!
Taky muzes zkusit zmerit proud naprazdno, cimz ale muzes i neco znicit, takze radsi s nejakym potenciometrem, kdyby byl vnitrni odpor zdroje prilis maly. C4000B by mel podle googlu zrat 2mA a to by mel std. phantom umet. Takze leda uz brumici zdroj a to by zase brumel i druhy mic.
Mozna tu kecam blbosti, ale to me kdyztak opravi nejaky vetsi odbornik.
Btw, zkus z JVC dostat info pres facebook. Spousta firem na facebooku reaguje lip, nez jinde, protoze jsou tam vic videt
Jestli ma JVC jinak zapojene napajeni, honem rychle vratit, jestli to je v zaruce (v manualu se o tom neco pise?).
Pokud mas nejaky merak, muzes zkusit zmerit, jestli to dava vubec tech 48V - nejaky velky sum muze z kond. mikrofonu lezt z duvodu nizkyho napajeciho napeti. Coz bych ale rozhodne necekal od elektretu!
Taky muzes zkusit zmerit proud naprazdno, cimz ale muzes i neco znicit, takze radsi s nejakym potenciometrem, kdyby byl vnitrni odpor zdroje prilis maly. C4000B by mel podle googlu zrat 2mA a to by mel std. phantom umet. Takze leda uz brumici zdroj a to by zase brumel i druhy mic.
Mozna tu kecam blbosti, ale to me kdyztak opravi nejaky vetsi odbornik.
Btw, zkus z JVC dostat info pres facebook. Spousta firem na facebooku reaguje lip, nez jinde, protoze jsou tam vic videt
Hodně budem někde...