Krkový snímač změnil zvuk

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
petr4321

Krkový snímač změnil zvuk

Příspěvek od petr4321 »

Ahoj kytaristi, mám tu problém. Mám levnější kytaru (Yamaha pacifica) a má dva singly, neck a bridge jako normální strat, a jeden humbucker u kobyly, vše vždycky perfektně fungovalo, akorát poslední dobou, když jsem vyměnil struny, tak se po týdnu hraní objevil problém s krkovým snímačem; on totiž najednou zní jako mezipoloha snímačů neck-bridge a to je takovej ten country zvuk, jestli zní jinak i bridge nemůžu říct jistě, protože jej skoro nepoužívám, a když přepnu na mezipolohu těchto snímačů, zní to úplně jako samotný neck, je to fakt hrozný, zkoušel jsem i hýbat snímači nahoru a dolů ale to taky nepomohlo, aparátem to myslím není (je to ampmodeling a zkoušel jsem vším kroutit, měnit presety a furt to znělo stejně), prosím poraďte :(
jenyceg

Re: Krkový snímač změnil zvuk

Příspěvek od jenyceg »

Projdi všechny pájené spoje a proletuj to znovu, vypadá to na nějaký studeňák.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak tak, snímač zvuk většinou nemění. Spíš se mohl pokazit přepínač.
petr4321

Příspěvek od petr4321 »

Díky moc za názory, je možný že by to bylo v tom přepínači, že by tam byl třeba prach nebo něco a nepřepínalo se to??
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Mě se podařilo na snímači poškodit vinutí. Pak hrál potišejc a víc výškově. Pokud by to byl tvůj případ, tak bys musel snímač buď nechat převinout, anebo vyměnit. Ale jestli jsi jen měnil struny a nijak se v kytaře výrazně nehrabal, tak to asi není moc pravděpodobný...
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Nejdřív bych se zkusil kouknout na přepínač snímačů... nějak opatrně ho vyčistit a prostříknout kontaktolem a rozhýbat ho. Pokud to nepomůže, mohl by někde v kytaře (nejpravděpodobněji na přepínači) být studeňák ;). Ještě můžeš zkusit krkáč odpájet a změřit jeho odpor ;).
petr4321

Příspěvek od petr4321 »

Tak jsem zjistil, že se to velmi často stane když na svém lampovém kombu (má dva vstupy 15W a 1W) po nějaké době hraní na 1W vytáhnu kabel ze vstupu a strčím ho do 15W tak najednou začnou všechny 4 polohy (krom humbuckeru=5.) hrát jako právě ta 2. (kombinace krkáče a bridge)... Po cca dvou dnech nehraní na kytaru (zapojenou) je všechno ok. Nějaký nápad proč je to spojeno právě s tímto přehazováním vstupu?
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, není to spojeno se změnou vstupu. To je jen Tvoje autosugesce nebo možná náhoda. Vyzkoušel sis už zahrát přes jiný zesilovač nebo kombo? Podle Tvého popisu je závada jednoznačně v kytaře, v čem konkrétně zjistí znalý technik téměř ihned po té, co si zpřístupní přepínač snímačů a potenciometry. :?
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Jestli to není přepínačem, tak je to jackem nebo kabelem. Dej to někomu opravit.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“