Blackstar efekty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
=GM=Junker
Kontaktovat uživatele:

Re: Blackstar efekty

Příspěvek od =GM=Junker »

Nazdarek-mam LT metal a je fakt dobrej(teda mal :D ) Ted mam Blackstar HT Metal pedal a je hodne dobrej a hutnej -uplna spokojnost. :twisted:
Alternátor

Blackstar HT

Příspěvek od Alternátor »

Ahoj,
začínám opět zvažovat nákup zkreslovací krabičky. Několik analog overdrivů na nakopnutí zvuku už jsem zkusil, ale ve výsledku jsem nebyl moc spokojen a zase jsem skončil u zapojení kytara -> lampáč. Sice jsem nikdy neměl možnost vyzkoušet se svojí výbavou clean boost, ale přesto se zeptám, má někdo zkušenost s použitím efektu Blackstar HT boost u lampového aparátu vs obyč boost? Tenhle efekt už mě roky láká, ale nerad bych zjistil, že tranzistorem dosáhnu podobného, případně lepšího efektu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Já bych začal spíše něčím mnohem jednodušším než s HT Boost od Blackstaru. Jeden ovladač by stačil, např. MXR Micro amp je prověřený a docela dobrý, z levnějších určitě od EHX linear power booster atd. Klasický nelampový booster, resp. ten clean, pracuje mnohem čistěji.
Má zkušenost s lampovým boostrováním (I. kanál na 2-tone od Bad Catu) je taková, že zvuk "zhoustne" a lehce (někdy i těžce v závislosti na celkovém nastavení v cestě mezi kytarou počínaje a zesilovačem konče) se nasaturuje až "nafuzzuje". Do toho ještě se přidá nějaký znásobený "elektronkový" ruch (preampovka[-y] v pedálu a preampovky v zesilovači), plus další "hovadiny" v signálové cestě.
Koudelnik

Re: Blackstar HT

Příspěvek od Koudelnik »

Alternátor píše:Ahoj,
... má někdo zkušenost s použitím efektu Blackstar HT boost u lampového aparátu vs obyč boost? Tenhle efekt už mě roky láká, ale nerad bych zjistil, že tranzistorem dosáhnu podobného, případně lepšího efektu.
No, já mám už přes čtyři roky HT dual a nemůžu si ho vynachválit, je to přesně to co jsem hledal (black, thrash, občas požívám i čistý kanál na vybrnkávky) - ostrej higain, který je čitelný i při max. zkreslení, občas hraji přes více než tři struny :) Je to ale určitě dost subjektivní pocit, který záleží i na ostatním aparátu. Je to bytelný kus železa a ještě nikdy mě ten efekt nevypekl, ani na zkoušce, ani na živo, ani když jsem měl aparát půjčený.
S vlastním aparátem ho používám ve spojení s lampovým Valveking 112, který jsem uříznul a předělal na hlavu (s dvoureprákovou bednou), v efektové smyčce mám ještě supresor Boss NS-2 a exciter od Aphexu, kterým tam ještě dokrmím vysoké a nízké frekvence podle potřeby ... jsem zkrátka spokojen.

Edit ... samozřejmě asi záleží i na snímačích a kytaře. Já hraju na Jolanu Diamantku, do které jsem ke kobyle vmontoval snímač Seymour Duncan Invader ... na druhé kytaře mám EMG 85, ale ty pasivní mi přijdou lepší.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Díky za tip wikxzen, trochu jsem tušil, že v lampě bude háček. Potřebuju čistě nakopnout bez modifikací zvuku, takže to nebude přesně ono. Ostatně už na těch OD efektech mi vadilo, že zvuk měnily. Na EHX už jsem taky nějakou dobu koukal a ovládání skrze jeden knob by mi vyhovovalo.

Co se týče HT Dualu, nad ním jsem taky uvažoval, ale trochu mě odradila Nerova recenze skrze emulaci repra, protože když už bych koupil lampovej preamp, rád bych ho využíval i samostatně do sluchátek či pc bedniček ke zkoušení. K obyč nakopnutí mi zase připadá až moc vybavenej, základní zkreslení aparátu mi stačí, ale občas potřebuju přidat na sólo.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“