Jak vyřešit problém se špatně ladíci strunou?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
krestan
Nový uživatel

Jak vyřešit problém se špatně ladíci strunou?

Příspěvek od krestan »

Zdravím všechny,

prosím chtěl bych se zeptat a pomoct, mám španělku s nylonovými strunami, novou. Jen tak na příležitostné hraní, jsem amatér. Koupil jsem ji už s nylonovými strunami, které na ní byli originální, všechny struny jsem dobře naladil, až na poslední nejtenčí strunu E, na které nemůžu naladit E1, naladím jen E6, ale E1 nejde.

Čím to může být způsobeno? Co s tím mám dělat ?

Děkuji všem
kulatejvobdelnik

Re: Jak vyřešit problém se špatně ladíci strunou?

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

Může to být kobylou, nulťákem... ale taky se mi stalo, že jsem koupil nylonky a jedna (myslim, že taky Ečko) byla nenaladitelná... zřejmě jen vadná struna... po výměně bylo všechno v cajku .-)
krestan
Nový uživatel

Příspěvek od krestan »

kulatejvobdelnik píše:Může to být kobylou, nulťákem... ale taky se mi stalo, že jsem koupil nylonky a jedna (myslim, že taky Ečko) byla nenaladitelná... zřejmě jen vadná struna... po výměně bylo všechno v cajku .-)

Děkuji za reakci.

A dá se to nějak poznat, čím přesně z těchto možností by to mohlo být? Nebo jak bych měl postupovat, zkusit vyměnit strunu?

Děkuji
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Nové kytary v krámě nemají struny. Jen jakousi náhražku, aby to vypadalo jako kytara. Kup si novou sadu slušných strun a bude po problému. Již levnější struny za cca 400,- ti udělají dobrou službu.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Za 400Kč koupíš už profi struny (Savarez), dle mého zbytečné (jestli hraješ příležitostně) a pro tebe budou dost dobré i ty za polovinu. Aneb jak říkal Merta, nepodléhejte reklamě, že i vaše škoda 1000MB může mít v sobě stejný olej, jako je ve formuli 1.

Jinak fakt může být struna špatná, kort nylonové tenké éčko. Většinou se mi stalo, že neladila ve všech polohách (nestejný průměr struny?). Co si mám ale představit pod tvým "nejde naladit E1"? Jakože takový tón na té struně neexistuje? Nebo to neladí pro všechny tóny/polohy na struně?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nebo ladička na prázdnou strunu nereaguje? Když jde naladit E6, tak ladička asi vnímá silnější vyšší harmonický tón. Ale naladíš to podle toho.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“