Kytary P.R.S.

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

myslím tohle, ale v tom e-shopu to fakt není...nicméně v kamený prodejně měli najednou 4 PRS SE kytary, tak nevím
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

na PRS hraje jeden kytarista z Craddle of filth (black metal)

a pak samozřejmě Chad Kroeger z Nickelback...myslím, že PRS jsou hodně univerzální

Maplesi, jaké jsou ty stock snímače? jak je hodnotíš jak na SE, tak na originálu
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

do všeho dávaj něco jinýho, v Customech 22 je továrně dávaná řada PRS Dragon II Treble a Bass, ty tam mam já - chromovaný, rozepínací, zvuk nádhernej, neměnil bych je za nic jinýho, myslím, že je to něco, co k tý kytaře prostě patří...ale u SE Custom si nejsem jistej, hrál jsem na to jen dvakrát v obchodu, neměl jsem možnost vzít domů a porovnat s originálem na stejným aparátu...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

mas Maplesi moznost porovnani PRS SE s levnyma Gibsonama? kdo vede?
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

huf to je docela těžký:) Levný nový Gibsony bych určitě nebral, ale třeba takovej použitej originál SG za 20, to bych si koupil radši než nový SE...taky je to přece jen trochu neporovnatelný, jsou to dost rozdílný kytary...ale co jsem se koukal, zpracování se mi zdá i lepší u PRS SE než u nejlevnějších nových Gibsonů...ne, přesně neporadím, zahrát si na to a každej by se rozhodl jinak:)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

jasne, me slo o to zpracovani. vim, ze se to neda presne porovnat. ani v blizke dobe takovy kauf neplanuju, ale jen me to tak napadlo.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

každopádně stojí za to si na nějákou PRS zahrát:) já jsem byl tenkrát uplně hotovej i z tý SE a co teprv z origoše!
Ivan

Re: Kytary P.R.S.

Příspěvek od Ivan »

Zdravim PRS-akov a rad by som sa na vas obratil s jednym dotazom, nakolko som nenasiel lepsi thread. Po dlhsej dobe sa na obzore objavila nie priamo PRS, ale "PRS" model gitary s atributmi a v cenovej kategorii, ktore uz dlhsiu dobu hladam - Vintage VRS130GT (mahagon+javor, pevna kobylka, HH, 1xclonovy potak, hmatnik bez lemovania atd.), ktora sa zatial nezda byt velmi dostupna ani v SR ani CR, ale tak ked sa chce, tak sa da...
Horsie je, ze asi nebude moznost si ju nejak odskusat, ked spravim rozhodnutie, ze by som kupil, preto by som potreboval aspon nejake dojmy zo zvukovych charakteristik PRS gitar, ktore urcite iste typicke znaky spajaju.

Davam dotaz sem, lebo je viac nez pravdepodobne, ze tu Vintage VRS130GT vela ludi u nas nema a tato gitara prakticky dost kopiruje PRS, takze ocakavam, ze budu zniet velmi podobne. Konkretne ma zaujima vlastnosti PRS modelov mahagon (telo)+javor (vrchna doska). Gitaru chcem hlavne na stredne az silne skresleny zvuk, s dobrym sustainom, eventualne taky plnsi zagulateny clean a lá LP, proste vhodnu na take alternativne tvrdsie styly...

Admina prosim, ak sa to sem nehodi, premiestnit (ale vo vlakne Vintage gitary ostal kedysi podobny dotaz bez odozvy a nejake vlakno v zmysle "PRS kopie" som nenasiel :wink: )

Vdaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ajdam píše:V téhle cenové relaci bych spíš uvažoval o PRS SE z bazáče.

třeba: http://hudebnibazar.cz/prs-se-custom-24-ts/ID921374/
http://hudebnibazar.cz/prodam-prs-singl ... /ID899482/

Ale nejsem prsák...
nooo neviem, osobne nejak velmi neholdujem hranym gitaram (vyhrane prazce, mozne poskodenia atd...), ale mozno niekde v SR alebo blizko v CR sa objavi nieco a prekonam predsudky :)
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
torst

Příspěvek od torst »

Ivan píše:nooo neviem, osobne nejak velmi neholdujem hranym gitaram (vyhrane prazce, mozne poskodenia atd...), ale mozno niekde v SR alebo blizko v CR sa objavi nieco a prekonam predsudky :)
Já zase neholduju těm novým. Nevyhraná, nezajetá, nezabydlená... Vážně.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zkus trochu posetrit a kup tohle

http://hudebnibazar.cz/prs-mccarty-od-b ... /ID921971/

je to moje byvala kytara a hraje fakt super, vsechny odkazovany kopie predci o nekolik radu. Ma delsi sustain nez muj origo PRS custom 24 a obrovskej tlustej zvuk (spis jako dobrej LP nez PRS), je to dospelej profi nastroj za legracni penize. Prodal jsem ji tehdy kvuli financni situaci, jinak bych si ji asi nechal doted - byt se mi ta barva nikdy uplne nelibila.

Trochu jsem si i pohraval s myslenkou ze bych ji koupil zas, ale mam na jejim miste (pouzival jsem ji hlavne pro podladeni do C) uz jinou kytaru ktere se nechci zbavovat :)
Ivan

Re: Kytary P.R.S. (PRS SE Standard)

Příspěvek od Ivan »

PRS SE Standard: http://frontman.cz/edice-prs-se-standar ... malo-penez, http://www.jamstage.cz/kytary/novinky-k ... a-standard

hm, sa to v nasich zemepisnych koncinach prezentuje ako nova seria ?! ale do CR/SR este nedorazili ako tak brazdim netom... vyzeraju to byt pekne jednoduche nastroje za (asi) ludove ceny, konecne nieco pre lakomych :D co chcu prsa
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Dotaz: "wide fat neck" na niektorych PRSkach - je naozaj tak "siroky" a "tlusty" ze by mohol byt teoreticky az nepohodlny? Mali ste to niekto v ruke? Su tu nejaki fanaticki PRSaci, ktori by sa vedeli vyjadrit?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Na obou svých PRS jsem měl krk wide fat. Přišel mi naprosto normální, nepozoroval jsem žádný velký rozdíl oproti jiným kytarám (Fender). Na druhou stranu jsem nikdy neměl v ruce wide thin, takže nedokážu porovnat ...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Dík, toto som potreboval pocut... :wink:
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Jinak pokud vím, tam Nero má PRS s krkem wide thin a zkoušel u mě wide fat, tak mu buď napiš, nebo počkej, až si to tady přečte. Vím že mi i k tomu něco říkal, ale už jsem zapomněl co.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Skor ma zaujimal pocit z "wide fat", tie nove SE Standard 22 ich maju. Ale vsetko to je asi len otazka zvyku. Tak ci onak, SE-cko som prave objednal. Hovorim si, ze si este spravim radost pred tym ako pride 3. svetova... :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Kytary P.R.S.

Příspěvek od Kinx »

Mel jsem doma oboje (us custom 22 a 24) a je to o zvyku, rozdil to je, ale ne extra vyrazny. Za me wide thin, ktery je hodne podobny pocitove gibson 60s krku (nemeril jsem je). V ramci koncertu jsdm ty kytary prohazoval mezi sebou a zadny problem jsem nezaznamenal.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jester píše:Jinak pokud vím, tam Nero má PRS s krkem wide thin a zkoušel u mě wide fat, tak mu buď napiš, nebo počkej, až si to tady přečte. Vím že mi i k tomu něco říkal, ale už jsem zapomněl co.
Jo, je v těch krcích trochu rozdíl, ale není to zas tak zásadní, aby si na to člověk nemohl zvyknout. Souhlasím s tím, co nade mnou píše kinx...

Nicméně si matně vybavuju, že krky na SE mi přišly (nevím, jestli byly, ale přišly mi) trochu jiné než na US modelech, což bylo divné. Thin krk na mě byl hodně thin (tenčí než můj), fat mi naopak přišel příjemnější než normální fat. Ale možná jsem byl jen zmatený :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“