GSP 1101 + monitory

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
fallon

GSP 1101 + monitory

Příspěvek od fallon »

Zdravim odbornikov,

Obraciam sa na vas s otazkou, uvazujem o kupe aktivnych monitorov. Moje predpokladane zapojenie + vyuzitie: pouzivam lampovu hlavu + DIGITECH GSP1101 + 1x12 reprobox BLACKSTAR. Chcel by som dosiahnut nasledovne: monitory zapojit pomocou XLR do digitechu + do monitorov zapojit mp3 prehravac cez aux-in, pripadne aj sluchatka. Moja otazka: ak zapojim monitory pomocou XLR, pojde zvuk gitary zaroven z bedne + z monitorov? je mozne prepojit kablom XLR - TRS? konkretne uvazujem o tomto: http://www.thomann.de/cz/presonus_eris_45.htm
Rad by som sa zmestil do 200 eur/par. Snad je to zrozumitelne. Vdaka za pripadne rady.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 12.02.2016 10:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Po čtyřiceti příspěvcích už bych čekal, že se na fóru orientuješ a umístíš dotaz do správné sekce. Tedy NE do elektrických kytar, s kterými to nemá ale lautr nic společného.
kunec

Re: GSP 1101 + monitory

Příspěvek od kunec »

moc dobře nechápu, proč to chceš takto kombinovat. pokud budeš mít monitory, nebudeš potřebovat kytarový zesilovač s bednou a naopak
dále si musíš uvědomit jednu věc. Předpokládám, že když hraješ to BlackStaru, máš na 1101 vypnutou simulaci boxu. No a tím pádem bude zvuk v monitorech, hlavně zkreslený hnusný.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Otázka je, proč potřebuješ slyšet zároveň zvuk z monitorů i bedny. To mi nedává moc smysl. V návodu k multiefektu by ses měl dozvědět jaké jsou možnosti zapojení výstupů (strana 42 a 43). Zda fungují současně line out (pro připojení k ampu) a mixer out (pro připojení k PA) se mi z toho vyčíst nepodařilo, musíš vyzkoušet. Nějaký mixpult, kam to zkusmo zapojíš, snad máš, ne? Pro výstup mixer out nastav v efektu simulaci cabinetu, aby byl zvuk z monitorů poslouchatelný.
Edit: kunec rychlejší.
fallon

Příspěvek od fallon »

vdaka za odpovede. samozrejme v GSP sa na nastavit, ze na monitory bude zapnuty simulator boxu a na box samotny bude vypnuty. v podstate mi ide o to, ci vobec tie monitory s GPS prepojim kablom, kedze nemaju XLR. a preco to tak chcem? no asi najjednoduchsia odpoved je preco nie?, ked uz planujem kupu monitorov primarne kvoli mp3 prehravaniu.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Propojíš standardním kabelm XLR-TRS. Nejlépe dvěma pro L i R kanál. So easy.
fallon

Příspěvek od fallon »

to som potreboval, nemam s tym zatial skusenosti. vdaka.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“