Kombo do zkušebny či na menší pódia do 5000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nameless

Kombo do zkušebny či na menší pódia do 5000

Příspěvek od Nameless »

Dobrý den.

V kombech a podobné problematice jsem začátečník, tak bych měl pár otázek.
Takže. S kamarádem pomaličku, ale jistě, rozjíždíme kapelu (black/death) a vzhledem k tomu, že vlastním jen Behringer GM 108 V-TONE, který je prostě k bicím málo (ale na domácí hraní parádní, přestože už je to značně opotřebované kombo), uvažuji o koupi něčeho většího. Kombo bych používal ve zkušebně a pokud by se někdy povedlo, tak bych si ho převedl i na pódia. Vůbec netuším, jak silné kombo se na pódium hodí, vím, že se před kombo dává mikrofon a zvuk jde tak do reproduktorů a je hlasitější, ale jsem v této oblasti zajíček, takže netuším, co a jak (a chtěl bych vědět!). Jak říkám, hrajeme black/death, takže zvuk by tomu měl tak nějak odpovídat (uvažuji i o koupi nějaké krabičky na zkreslení, viz http://kytary.cz/razzor-distortion/HN159430/ nebo http://kytary.cz/razzor-metal-distortion/HN159434/, kdyby někdo poradil i v tomto, nejsem proti, ale to bych byl ve špatném vlákně). Finance mám jako student též omezené, investoval bych do toho tak 5000 s tím, že čím méně, tím lépe. Nevadí mi nic z bazaru, pokud to hraje, tak není problém.

Takže předem děkuji za každou rozumnou odpověď, radu a tip!

PS: Kdyby stejné vlákno už existovalo, tak mě odkažte, děkuji.

edit: Nejsem ani proti hlavně a bedně, pokud by se dalo z bazaru pořídit něco slušného, jen prostě potřebuji poradit. :)
Naposledy upravil(a) Nameless dne 3.01.2016 17:07, celkem upraveno 1 x.
Nameless

Re: Kombo do zkušebny či na menší pódia do 5000

Příspěvek od Nameless »

Obnovuji téma.

Požadavky zůstávají víceméně stejné - potřebuju utáhnout zkušebnu + pódia v klubech pro takových 400 lidí (strop), žádné velké kluby. Budeme hrát death/black/doom.

http://hudebnibazar.cz/peavey-valveking-112/ID981612/

Šli byste do toho? Mně přijde prostě 50w na koncert málo, ale nemám zkušenosti, tak si nechám poradit.

Díky za odpovědi! :)
kunec

Příspěvek od kunec »

Už je tady na toto téma dost napsáno. Hledej

Sent from my iPhone using Tapatalk
Placka

Příspěvek od Placka »

přesně tak, hledej a studuj a pak se ptej.

Každopádně v klubu pro 400 lidí bude stoprocentně velmi slušnej místní zvuk (PAčko). 50 W v lampě je v pohodě na rock a příbuzný styly, ale hlavně - pokud máš jen těch pět tisíc, tak stejně asi nic silnějšího nepořídíš:-). Takže ber Valvekinga a až nabereš nějaký zkušenosti, tak třeba došetříš peníze a koupíš něco lepšího. Do tý doby uděláš mnohem líp, když čas místo mudrování nad aparátem věnuješ hraní a kapele;-).
torst

Příspěvek od torst »

žádnej velkej klub, asi pro 400 lidí ! Hm, Takže něco mezi Lucernou a Rock café ... ! :oE
50W v lampě je dělo až na půdu, to tě bude ještě zvukař okřikovat. Ty Valvekingy, někdo je chválí, někdo haní, ale myslim, že neprohloupíš, zkus ho. Opět obecná zkušenost - lamp. combo je konstrukční nesmysl ! Na nošení je abnormálně těžké, lampy trpí vibracema od repra a navíc podvěšené hlavy přehřívají šasí zesíku.
Osobně jsem velkej propgátot tranz. comb Peavey Transtube. Ale lampa je lampa, bez diskuse.
http://hudebnibazar.cz/prodam-peavey-st ... /ID979136/
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Nameless

Příspěvek od Nameless »

torst:

Takže kdybych si měl vybrat mezi VK a tebou navrhnutým transtubem, doporučíš mi to tvoje kvůli výdrži a komfortu? Zvukově srovnatelné (VK jsem zkoušel v hudebninách, byl jsem spokojen, s Transtubem naživo nemám zkušenosti).

Co se týče kapacity klubu, tak třeba u nás ve městě je malinký klub, který má nejvyšší kapacitu 400 lidí (to je strop, který byl horko těžko někdy naplněn), tak to neber zle. :)
torst

Příspěvek od torst »

Nameless píše:torst:Takže kdybych si měl vybrat mezi VK a tebou navrhnutým transtubem, doporučíš mi to tvoje kvůli výdrži a komfortu? Zvukově srovnatelné (VK jsem zkoušel v hudebninách, byl jsem spokojen, s Transtubem naživo nemám zkušenosti).
No nevím, je to dost podobné, ale TT mi přijde lepší jako combo. Pokud lampu, spíš hlavu+box.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Valveking 112 není nijak brutálně těžkej. Kamarád ho měl léta, a žádné potíže technického rázu s nim neměl... Pro tyhle požadavky bych upřednostnil VK před transtube. Jinak s výkonem si nedělej starosti, 50W kombo bude hlasitý ažaž.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

torst píše:podvěšené hlavy přehřívají šasí zesíku.
/ID979136/
Mohl bys nám technickým analfabetům tuhle problematickou záležitost polopatě osvětlit?

Ještě že ten internet nemá sekyru, to by bylo bezrukých mudrlantů na www kecárnách, ty hlavo.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nekomu se zas přehřívá hlava ....jako obvykle 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Já věděl že se to tu už probíralo. Kdo hledá tak najde. :idea: post702303.html#p702303
Ty fotky od Tube Guru jsou moc pěkný. :D
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“