Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
NSWC

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od NSWC »

Kolegové.
Nic ve zlém, ani nechci nějak napadat a pod.Každého věc jak si žije , co dělá na co hraje. :D
Diskuze o nějakém produktu viz KPA , jeho parameterech , nastaveních, zkušenostech atd. , je tady už stejně dávno passé.
Takže buď se vrátíme k jádru pudla , nebo nemá cenu se dohadovat. :?
Peace :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Takže sem smějí přispívat jen šťastní majitelé? :) To bys chtěl trochu moc, ne? :)

Můj názor byl jen úhel pohledu, který jsem vypozoroval u dvou nepříliš zkušených lidí, kteří podle mě před koupí Kemperu ani pořádně nevěděli jak má aparát hrát "správně". :) V tom je zakopaný pes. Nemám problém s tvrzením, že profík si naprofiluje za 2 dny svoje aparáty. Lama je opačný extrém - pere se s tím měsíce, protože neví. :) Lama je 30x přesvědčena, že teď už je to ono. Ale není. :) Ale když lama vydrží, naučí ji to vnímat svůj zvuk, poslouchat ho, řešit... a výsledek se dostaví, protože v Kemperu to je. A podle mě z dlouhodobého hlediska lama vítězí, protože ušetří dost peněz a času za lampoidní pokusy a omyly. :)
Takže já Kempera chválím. :wink: Např s Axe mám jen pidizkušenost, takže pro mě je Kemper první kompletně digitální věc, která funguje jak má kytarovej aparát fungovat - ale popravdě nevyžívám se v hledání nuancí a porovnávání se všemožnými aparáty - zajímá mě jen vlastní pocit, když na to hrábnu. A ten je ok.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Samozřejmě sem může kdokoliv a psát cokoliv,ale obsah užitečných informací o KPA, je ,,0".
Radis

Příspěvek od Radis »

Ahoj všichni,
dovolte mi napsat několik řádek k problematice Kemper profiler.
Toto zařízení je docela nadčasová záležitost a možnost koupit RIG , který je vytvořen opravdu světovým studiem, je opravdu skvělá věc. O faktu, že jsou ke koupi aparáty, které zde nikdo nemá a pokud by byly k mání, nikdo by je nezaplatil. Mnoho lidí diskutuje o problematice tohoto zařízení a to jako zarytí zastánci lamp, nebo na základě videí.
Přátelé máme ve studiu několik lampových aparátů a není potřeba zde namítat, že opravdu každá značka hraje jinak. Nastavení zvuku a lampy je taky hodně o tom, jak si sedne hlava a Box, pokud se nejedná o kombo. Dobrý aparát je tvořen ze zvukově vybraných lamp a soustavou kvalitních reproduktorů, světe div se, ty starší hrají lépe. Tak máme kvalitní sestavu Hlavu a box, nyní je zapotřebí dobrý nástroj a kabeláž. Pokud hrajeme z podia, je vše OK, pokud náš zvuk nabírá zvukař do PA nastává okamžik, který zde někdo zmiňoval a to, jaký má být ten správný zvuk? Ruku na srdce, který kytarista se rád podřizuje kapele a je ochoten hrát přiměřeně hlasitě, ořezat zvuk svého miláčka tak, aby nepřebíjel zpěvy a nemaskoval se např. s Klávesami. Pokud jste byli na koncertě a zvuk kapely byl jedna velká koule, začínáte tušit, o čem mluvím.Sejmout bednu např 4x12 mikrofony, správně je nafázovat a rozmístit je opravdu věda. Tak a zde se Kemper prosadí, jelikož jede přímo do linky a odpadá celý řetězec BOX/MIKROFON. Jsem doslova šokován, jak se Kemper krásně váže s vestaveným efektovým procesorem. Měl jsem možnost si osahat dost zařízení, ale u Kempra nedochází k degradaci zvuku, nebo jeho ztenčení, což je u kytary podstatné. Co se týká latence, nebo pocitu ze hry, tak Kemper vyžaduje přesnější hru, a rozdíl oproti lampě není znatelně horší. Další skvělou vymožeností je routování výstupů a vstupů. Vše je možné nastavovat s úžasnou variabilitou. Příklad: na vstupu můžete mít dvě kytary a preset bude určovat jaký vstup a tedy kytara je použita. Výstupy, umožňují jit stereo do linky, dalším výstupem např. do boxu a dalším např. do In ear. Zvuková kvalita je po zakoupení profi rigů úžasná. Vše je max. citovatelné, hradby parametrů jsou pro technofily a lze dosáhnout téměř jakéhokoliv zvuku. Kemper, ctí kytaru a tak pozor na rigy na singly a humbuckery, hrají opravdu rozdílně. Byl jsem v šoku, že Kemper je docela citlivý i na kvalitu kabelu. To potvrdilo domněnku, že opravdu kvalitní kytara hraje lépe. Pokud jste někdy mněli možnost vyzkoušet kabely s čistým stříbrem doporučuji otestovat. Úsudek si musí každý udělat sám, jako na Kempra samotného. Pokud to budě někoho zajímat mohu se ještě rozepsat o dalších fantastických možnostech. Pravě jsme dotočili kapelu a kytary a basa byla kompletně natočena na Kemper.
Poslechové testy ukázaly zvukovou věrnost a kvalitu.
Tak zase někdy
Radek
http://www.gloriarecords.cz
innerself

Příspěvek od innerself »

Já teda k tomu co tu čtu se taky zapojim. Hned ze začátku řeknu, že jsem na něj nehrál, ale věřim, že to může hrát dobře. Nicméně nevim jaký pro to obyčejnej člověk může mít využití. Já teda osobně bych musel hrát asi na svoje profily. Jenže ono to naprofilování neni tak jednoduchý. Kopíruje to jak nastavení samotnýho zesilovače, tak jakej je použitej reprobox a v jaký je mikrofon poloze. To už je prostě moc pro obyčejný smrtelníky jako já :D Viděl bych to jako neskutečnou výhodu pro profíky co se tim živí a jezdí po světě. vlastně si přivezou v jedný krabičce uplně totožnej zvuk, kterej použili při nahrávání alba atd. Jedinou výhodou kterou by to nejspíš mělo zatim pro mě je fakt ta váha a tahání toho na koncert :D A hlavně kdybych věděl že ten zvuk co zrovna mam je fakt nejlepší na světě a pro moje ucho a žádnej jinej lepší neexistuje, tak bych si to nejspíš taky vycucnul do kempera, kterýho bych tahal na koncerty. Ale nejsme třeba machine head nebo jiná kapela tajtoho kalibru, která na zvuku kytar maká s různejma frajerama třeba tejden, aby to bylo uplně nejlepší :D Každej z nás si semtam někde zkusí zesilovač na nějaký bedně co zrovna je na skladě u v nějakym krámu a řekne si: Jo takle by to mohlo znít s mojí bednou atd. Nebo ještě líp si prostě ty věci koupí naslepo. A jak už tady padlo. Lidi si dokážou štelovat zvuk třeba rok, takže to za nějakou hodinku zkoušení v krámě fakt člověk nezjistí co mu uplně sedí a co ne. Ale řikám bejt nějakej slavnej frajer co se tim živí, tak vyzkoušim taky uplně všechny zesilovače světa na všech reproboxech světa, ještě bych si najal na to maníky aby mi s tim píchli a jak bych si zvuk představoval. A pak bych teprv měl uplný využití kempera.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ja jsem na Kempera hral a je to dobre. Kvalitně to naplňuje očekávání určitých cílových skupin
(heavy touring musicians, sound engineers, neverending soundchacers...)

gloriapromo - Chlapi nebylo by na síťový kabel lepší čisté zlato? 8)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@Radis
Hezky napsaný. Díky :)

&innerself

Za mě musím dodat, že já jsem utratil už takových peněz, že to ani nechci počítat.
Ozkoušel jsem hodně.Vždycky jsem něco koupil, vyměnil, prodal ze ztrátou atd.

Kombinoval hlavy, boxy atd atd.
Engl Thunder . Marshall 6101 30th Anniversary, Marshall JVM , Marshall JMP 1, PEAVEY preampy atd.....
Z mulťáků:
Pody / všechny/. GSP 1101.Bosse ....

Na Kempera jsem koukal už dlouho a kdybych si ho koupil hned, tak jsem si mohl koupit za ty prodělaný prachy dva , možná tři :D
Koupil jsem ještě kvalitní monitor ,,RCF NX 10-SMA" a do té doby , dva roky ,kupuji pouze struny :D
Mám kolegu , kterého jsem nepřesvědčil , že Kemper je cesta jak ušetřit a jeho analogový myšlení jsem nezměnil.
No jo ,ale ten maník chodí každý měsíc , že si koupil super zesík a jak to skvěle hraje.Pak ,ale začne měnit bedny, repráky a najednou příjde, že si musel koupit jiný Amp a tak to jde dokola.Takže už v tom zase lítá a to nemluvím o tom, že to má všechno na splátky.
To my s Kemper chodíme na fórum Kemperu a na RigExchange a tam si můžeš najít co chceš.Trochu si s tím pohraješ a ,,voalá" .
Výrobci profi profilů tam občas dají nějaký rig na ukázku zadarmo.Můžeš si je koupit on-line.Pohybují se od 3 do 20 eur za sadu.
viz. např.http://www.guidorist.com/en/product-cat ... -profiles/
Na Rigexchange jsou sice hodně velký shity, ale tak 30% je jich hodně kvalitních. Momentalně je tam 7511 rigů .
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

hyenik píše:ja jsem na Kempera hral a je to dobre. Kvalitně to naplňuje očekávání určitých cílových skupin
(heavy touring musicians, sound engineers, neverending soundchacers...)

gloriapromo - Chlapi nebylo by na síťový kabel lepší čisté zlato? 8)
Meteoritický.

OT: Dělá se to i na basu? De si to někde pronajmout? (To je myslim snad povolená otázka do diskuse) Nebo někde že bych si to na tom simulátoru vozkoušel, to by šlo dost rychle, co a jak by asi tak hrálo, a pak si konečně koupil pro ten správnej měsíc co mě to bude bavit, ten správnej vopravdickej aparát? Na rychlý porovnávání by to mohlo bejt skvělý. Přeci jen, železo je železo.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Samozřejmě basa je taky možná.Mam pocit ,že mimo jiné basák z Greenday na Kemper hraje.Potom určitě basák z Accept.Accept mají gear už jen z Kemperu.
Já jsem ale z Prahy.A můžes si odzkoušet jestli maš zájem.
innerself

Příspěvek od innerself »

Radis píše: Sejmout bednu např 4x12 mikrofony, správně je nafázovat a rozmístit je opravdu věda. Tak a zde se Kemper prosadí, jelikož jede přímo do linky a odpadá celý řetězec BOX/MIKROFON. Jsem doslova šokován, jak se Kemper krásně váže s vestaveným efektovým procesorem. Měl jsem možnost si osahat dost zařízení, ale u Kempra nedochází k degradaci zvuku, nebo jeho ztenčení, což je u kytary podstatné.

No přesně si tady napsal celej proces, jak je složitý nazvučit správně kytaru. Resp. všechno co k ní patří, končíc mikrofonem. Možná to vidim špatně, ale z logickýho hlediska se přesně taklhe nastavuje i profilování svýho zvuku do kempera. Nemam pravdu?
NSWC

Příspěvek od NSWC »

U Kemperu je možností víc jak udělat zvuk.Pořád vylepšují FW.
Můžeš si udělat DI profily.To je ,že uděláš profil jen zesilovače vč. powerampu!!!!!! bez bedny a mikrofonu.!!! Můzes potom přidávat jakekoliv bedny, které jsou dělané v módu DI.(merge).
Dále může udělat jen preamp.Nebo u profilů vypnout cabinet driver.Můzes použít funkci " Pure cab".Opravdu to není jen zvučení přes mikrofony.
innerself

Příspěvek od innerself »

Jo vim že i tohle jde dělat. Ale zase na jiný navolení bedně bych si svuj zesilovač našteloval zase jinak. A pochybuju, že umí přesně okopírovat kde na tom danym zesíku budou zabírat středy vejšky basy presence a resonance. Tady nikdo neřiká, že je to špatný nebo že to nehraje dobře, ale že bych pro to osobně já neměl takový využití jako klasický hlavy co mi sedí.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Chce to všechno ozkoušet.Já jen popisuji možnosti a funkce.
torst

Příspěvek od torst »

" A pochybuju, že umí přesně okopírovat kde na tom danym zesíku budou zabírat středy vejšky basy presence a resonance."
Na to jsem se už ptal a ostatní mi to potvrdili, že ty profily jsou statický. Ano, uděláš přesnej otisk zesíku s nějakým nastavením korekcí, ale když pak přidáš např. basy na KPA., není to totéž jako kdybys je přidal na té hlavě. Zrovna tohle by mi tolik nevadilo. Úplně stejně jsem na tom byl, když jsem "profiloval" svůj apec pomocí VSTček a ZOOMu. Takže jsem na to zvyklej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ok.

Jo asi neumí 100% okopírovat chování EQ originálu.Což je dobře!!! protože stejně i na originalu si snad každý kroutí EQ jak se mu líbí.A nechceš mi řict, že např Mesa hraje super ve všech polohách. Můžeš si udělal třeba 100 profilů stejného zesilovače s různým natavení EQ.Ale proč.Vždyť jich stačí pár a Kemper má dost možností a nástrojů jak zvuk ještě vylepšit , aby byl lepší než originál.!!!!
Ty profily jsou opravdu každý jiný a fakt rapidně rozdílný.

Já teď schválně udělám nějakou improvizaci a dám tam různý profily namátkově.
Ale pro @torst.
Ty stále argumentuješ co si slyšel od jiných.Proč to pořádně nevyzkoušíš, neposoudíš , neporovnáš a potom děláš závěry.

Já jsem ochotný někam i zajet jestli někdo má zájem.

Takže jinak.
Kemper je další zesilovač v řadě jako je Marshall, Mesa, Engl atd.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ok rychlá improvizace.

Náhodně jsem vybíral z Rigexchange a přepínal.
Neberte to jako ukázku kvality spíše naopak. Jak se to dá zkurvit, když je tam špatně udělanej profil.
Přílohy
kemper.mp3
(3.52 MiB) Staženo 166 x
innerself

Příspěvek od innerself »

torst píše:" A pochybuju, že umí přesně okopírovat kde na tom danym zesíku budou zabírat středy vejšky basy presence a resonance."
Na to jsem se už ptal a ostatní mi to potvrdili, že ty profily jsou statický. Ano, uděláš přesnej otisk zesíku s nějakým nastavením korekcí, ale když pak přidáš např. basy na KPA., není to totéž jako kdybys je přidal na té hlavě. Zrovna tohle by mi tolik nevadilo. Úplně stejně jsem na tom byl, když jsem "profiloval" svůj apec pomocí VSTček a ZOOMu. Takže jsem na to zvyklej.

No mě by to zrovna třeba vadilo. Ono stačí mít dva reproboxy s totožnejma reprákama a každej z nich hraje jinak. Takže bych to chtěl jako vždycky doladit eq. Jak jsem už psal. Určitě to hraje dobře a umí to přesnej otisk nastavení danýho zesilovače, ale neumí to kompletně okopírovat zesilovač. Já ale mam osobně rád charaktery růzunejch zesilovačů. Každej z nich hraje jinak, jinak zabírá atd. Tohle prostě kemper napodobit neumí. Určitě bych si tam nějakej zvuk našel, kterej by mi vyhovoval, ale já si ho vlastně našel i na line 6 spideru dvojce :D Stejně to děláme všichni kvůli sobě. Vsadim boty, že se nikdo z nás tady hudbou neživí a 80% procent publika by ani nepoznalo kdy jste hráli na levnej tranzistor, nebo na jeden z nejlepších zesilovačů. Ten zvuk se zkrátka líbí jen a jen nám a proto do toho vrážíme veškerej čas a prachy.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ano máš 100% pravdu.Publikum to nepozná.
Já už hrajij en v homestudiu a občas nějaký Jamming s kámošema.Ale právě proto je pro mě Kemper to pravé.
frytol

Příspěvek od frytol »

NSWC píše:Samozřejmě basa je taky možná.Mam pocit ,že mimo jiné basák z Greenday na Kemper hraje.Potom určitě basák z Accept.Accept mají gear už jen z Kemperu.
Já jsem ale z Prahy.A můžes si odzkoušet jestli maš zájem.
Já bych měl teda určitě zájem a o porovnání vůči axe, měl bys zájem?
torst

Příspěvek od torst »

NSWC píše:Ty stále argumentuješ co si slyšel od jiných.Proč to pořádně nevyzkoušíš, neposoudíš , neporovnáš a potom děláš závěry.

Jo, jen teoretizuju, jako 80% lidí tady. Dík za nabídku k vyzkoušení, ale o KPA vůbec neuvažuju, nemá to pro mě smysl. Poslech jsem si nahrávku. Zvuky zněji dobře, opravdu "bednově", některé dost extrémně, ale to se může opravdu stát při určitém typu a postavení mikráku. Musel bych si hodně kriticky vybírat a nakonec bych asi použil 2-3 zvuky.
ALE ZNOVA - NENÍ TO PRO MNE. POSLEDNÍ DOBOU RAPIDNĚ DOWNGRADUJU, návrat k tranz. combu a asi i prodej lamp hlavy, boxu, celestionů ..., už mě ty tanečky kolem maximálního vytuněnýho zvuku pustily ...
P.S.: Pokud si chcete přečíst něco o nejnovějších možnostech v amplifikaci kytary, doporučuju rozhovor s Jennifer Batten v posledním Muzikusu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“