TCE TonePrint

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: TCE TonePrint

Příspěvek od Hendrek »

Thomann se pochlapil a Sub 'N' Up Octaver je oproti původnímu předpokládanému červencovému datu dostupný již ode dneška. Můj je již na cestě k doufám spokojenému majiteli.
Tak pěkný svátek dětí přeji všem hračičkům :).

PS: pak sem napíšu nějaké první dojmy a pokusím se o porovnání s micro POGem (nakolik mi jeho zvuk utkvěl v palici, jelikož jej již nevlastním).
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Týýýýýý, a něco takovýho na basu? Jako to TC?
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To funguje univerzálně. Nezáleží jestli hráš na kejtru nebo basu.
https://youtu.be/kGeUG8sWyPg?t=1m30s
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Sákryš, škoda že to už máš na cestě, to bych se přidal do objednávky.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše:Thomann se pochlapil a Sub 'N' Up Octaver je oproti původnímu předpokládanému červencovému datu dostupný již ode dneška.
uz od předvčerejška ;)
domluvili jsme se s Hendrekem na zapujceni a planuju i clanek na frontmanovi, zamereny predevsim na ten "klavesovy" projev.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Litrfree - nezoufej, určitě plánuji ještě někdy v dohledné době nákup u Thomanna. Minimálně nové (větší) prkno pro PB musím koupit.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Včera večer (no, spíš v noci) jsem si urval půlhodinku na odzkoušení možností Sub'n'up oktaveru.
Hnal jsem to přes simulaci Fender aparátu v Zoom G1Xon do sluchátek.

Poly mód, tedy ten, který budu na oktávy využívat nejvíce, se po citlivém nastavení zdá být použitelný. Nesmí se to samozřejmě přehnat s ohulením sub a kontra sub oktávy, jinak je to dost přebasované a zahuhlané. Oktáva nahoru zní sama o sobě trochu chemicky, ale tak je to krabka za 3 litry, žeáno. Použitelný zvuk se tam dá najít. Dobře se pojí se zkresleným zvukem a modulacema, bude to fajn na nějaké netradiční sólo.

U oktáv je slyšitelná drobná latence, ale pokud se oktávy přimíchají k DRY signálu jen na podbarvení, není to znatelné a funguje to dobře.

Srovnání s EHX micro POG 1 vs. 1 jsem provést nemohl, jelikož již EHX nevlastním, ale co si vybavuji, EHX měl ty algorytmy (a tudíž výslednou latenci a tracking) IMHO trochu lepší.

Vintage mód jsem zatím moc nezkoumal, je to prostě věrná simulace starého oktaveru s jeho "nedostatky". Polyfonii neumí, zvukově je to někdy až ring modulator. Více pozornosti jsem mu zatím nevěnoval. Uplatní se zřejmě jako efekt pro nějaký prasozvuk :).

Velmi mě překvapil tovární TonePrint, který simuluje hammondky. Když se hraje prsty a citlivě, tedy bez velkého attacku, který je typický pro trsátko, dá se docílit krásného organického varhanního zvuku s příjemnou modulací. Všeobecně TP bude asi hlavní důvod, proč si to koupit, jelikož možnosti úprav budou nepřeberné. Jiné TonePrinty jsem zatím nezkoušel.

Těším se na další hodnocení a zkušenosti od kolegů, kteří tento oktaver již také mají, nebo jej brzy mít budou. Zdar.
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Už sem ho taky profičel doma přes kombo co to teda dává. Jako míchačka wet/dry na krabce mě to nestačí, mám suchej zvuk bokem, neboť jsem fanda Bi-ampingu, tak mám i stereo kombo, čili to de i doma. (Sice je lepší rovnou míchat stereo direktně z stereo basy, ale de i rozdělit signál na krabkách, a pak i s mono basou to de krmit) Takže spíš dávám plnej wet, nebo hodně plnej.
Jak to chodí na base: Sub a Super Sub nejsou tak značný jako na kytaře, což je dobře pro basu. Poly a TonePrint se hezky projevujou ve vyšších tónech, ale od A naprázdno a níž dolu přes E a na vícestrunkách to velký efekt nedává, ale to je pro mě šumák. Ovšem ve vyšších polohách to je na base maso.
Co nejde při hraní, tak přepínat mezi módama, neboť se tam blbě šahá a navíc to pískne, houkne, zazní, když to přepíná, ta elektronika. Je to třeba přepínat prostě před a ne mezi hraním, pokud chcete jinej zvuk, a myslet na to, že tam je málo místa.
Je supr že to nehejbe nijak zásadně hlasitostí v jakýmkoliv nastavení. Sešlápnutej do ON a nebo vypnutej do true bypass, nebude to nijak velmi ovlivňovat nastavení dalších efektů. Naprosto mě uspokojilo hraní kolem oktávy a vejš, s dotykama strun za účelem harmonickejch tónů, a zároveň vytahování hammeringů volume, i tahání prstama, tam si to ještě slušně přidá.
Při stažení všech Sub a Up na nulu to točákem směrem k maximu Dry/Wet mírně kreslí, což je taky zajímavý. Není ti to nepříjemný, mě aspoň ten přikreslenec nepříjemnej neni.

Baterky - nechce to obyč devítku, hlídá si to hodně proud, a tak to chce lepší alkaliku. Na obyčku to má tendenci nesepnout, už po malý chvíli.
Classic je dobrej, zvuk je mohutnej, ale jelikož to budu mít nasolený ve zkreslený vetvi, tak to moc nevyužiju, ten širokej zvuk mám pošéfovanej na tý druhý větvi, a proráží tam dost. To si zatím myslím, uvidím s kapelou ve zkušebně. Bubeník bude nadšenej, že.
Při velkým vytočení poťáků je to náchylný držet nekonečnej tón. Favoritem asi budou TonePrint variace, a pokud si mícháte zvuk basy sami jako já, a nemáte v kapele klávesy, tak se tahle krabka může stát pro Vás slušným zdrojem zábavy. Pro mě teda je. Je to slušnej oddepresovávač. :-)
Pro adminy: Možná by to patřilo do basový sekce, ale nerad bych tam zakládal zamořovací jednopostový vlákno, leč když uznáte, přesuňte mě.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jde o univerzální efekt, tak to může být i tady. Ono vůbec v baskytarové sekci to efektama moc nepřekypuje a tady si to přečte více lidí.
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Trochu jsem si s tim ještě jedno odpoledne na base hrál, a jen krátce k čemu jsem se prodrátoval: V tuhle chvíli se mi jeví pro zkreslenou větev dobrý pořadí od basy - Big Muff, Treble Booster, a až za nim Sub´n´Up. Šlo mi též o rovnováhu výstupní úrovně, aby to neskákalo, a takhle to podle mě jde vyvážit rozumně.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tak po víkendovém prvním testu Sub’n’Up určitě nezklamal - jako každý trochu "jiný" pedál, i tenhle bude potřeba rozchodit do optimálního nastavení, ale nebude to zas taková dřina - potenciál tady je velký.

Po zapnutí v Poly módu, oktávách na cca 10 hodinách hrábnu do strun a hle - funguje to! :)
Ne že bych čekal něco jiného, ale za tu cenu (polovina současné ceny micro/nano POGu) ve mě hlodalo mírné napětí. Ale ať už jsem vzal akordy pěkně zostra nebo nebo jednu strunu po druhé, nikde se to netrhá a vzájemně neruší, i bending funguje spolehlivě a bez problémů.

Co se týká trackingu, slyšitelný malý náběh tam je - zvlášť pokud je stáhnete Dry a necháte znít jen ony oktávy navíc. Pokud je Dry alespoň v půlce a tón se má tak o co "opřít", ani při rychlejší hře tahle mikro-prodleva nijak zvlášť nevadí - pokud navíc použijete "maskování" v podobě zařazení některé z modulací, nějaké úvahy o náběhu vás už pomalu a jistě přestanou zajímat.

Ony modulace jsou to, na co jsem se osobně nejvíc těšil - pěkně udělané oktávy jsou jedna věc, možnost na jedno sešlápnutí přidat i efektně rozechvělé vibrato, chorus nebo flanger (jako že jich tam je několik druhů), to už je luxus. Je libo po čistém vybrnkávání přidat roztřesené "varhanní" tóny? Voilá, je to tu - a je to nakažlivě hravé... :D

Když to porovnám s POGem 2, který jsem loni zázrakem pořídil za babku, malé rozdíly jsou v trackingu i v podání oktáv, zvlášť té horní. Skutečně těžko říct, jak to EHX sakra dělá, ale v oktávách přemožitele (alespoň podle mě) pořád nemá. Není potřeba se ale u TC bát nějakých chemických pazvuků - ona celá ta věda okolo oktáv je vlastně "chemie" už z podstaty. Rozkmit struny na třetím pražci bude vždycky holt fyzicky jiný než na patnáctém (a to neuvažuju ani jinou tloušťku strun), takže se podle mého nikdy nedočkáme naprosto věrné simulace oktáv. Ale co - máme funkční polyfonii, modulace, EQ jednotlivých sekcí, programovatelné knoby... Za ty peníze? Víc než OK... :)

Ještě krátce k Editoru - ten je tak rozsáhlý, že se ani nevejde na jednu obrazovku a musí se rolovat dolů, než třeba vůbec najdete modulace. Nastavení je tu velká kupa, stejně tak šablon, které lze použít pro tvorbu vlastních Toneprintů. Za mě zatím vítězí "Organ Donor", opravdu nakažlivý varhanní zvuk vymodelovaný silným chorusem. Už jenom ten by stál za celou krabku...

Těším se, až krabičku vezmu na "velký" aparát - po dvou dnech testování doma je toho pořád ještě tolik co zkoumat...
Naposledy upravil(a) darwan23 dne 14.06.2016 6:44, celkem upraveno 1 x.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kucy, mohl byste se pak někdo kouknout v kompu, zda není mezi modulacema v Sub’n’Up simulace leslie? Prostě "rotary" či jak by to nazvali?
Díky.
litrfree
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Zdravím, v základu to nevidím jako možnost volby.
Co je na obrazovce je zde.
Co je na obrazovce je zde.
Ale jelikož to obsahuje v základu podnastavení jako Trichorusy nebo Delay w. FB atd. stejný jak jejich Shake krabky, kde na stránkách TCE právě tohle u Shakerů vyjíždí, když si dám hledat Leslie nebo Rotary - zde je odkaz:
http://www.tcelectronic.com/shaker-vibr ... r-default/

... tak si myslim, že něco jako Leslie effect v tom schovaný mít budou. Jenom mě to zajímalo, když ta otázka zazněla, já používám Rotary maličko přidaný (na 4ku 5tku max) dalo by se říct skoro pořád, přes jinej efektor, přes MPX 110. (Na base ale!)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

diky hendrekovi mam na chvili taky.... prvnich pet minut s efektem.
nejakeho pomalejsiho trackingu sem si nevsiml, nebo mi to nevadi
zvuk se mi libi ve vsech trech presetech
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tracking je naprosto OK, srovnával jsem ho jen s POGem, který je o malý chlup (a opravdu ne víc) rychlejší. Při přimíchání alespoň malé části dry signálu je to nepostřehnutelné.

Mezi modulacemi jsou různé chorusy, flangery a vibrato - leslie jako takové tu není, ale otázka je, jestli se nedá kýžený (alespoň trochu podobný) zvuk nenasimulovat právě třeba přes vibrato apod. Jakmile je ve hře víc přimíchaných oktáv, modulace zabírají zas trochu jinak než u "suchého" tónu. Třeba ta zmíněná šablona "Organ Donor" (dostupná pouze v Editoru), která je postavená na TriChorusu - už samostatně zní perfektně, jen by v ní člověk na první poslech fakt chorus nehádal...

Ještě malá blbůstka - na pedálu jde nastavit i vychytávka a lá Flashback - díky uživatelskému namapování knobů jde do krabičky samostatně "natlačit" i některá z modulací (přes parametry speed, depth, mix) - ale proč si blokovat pedál něčím tak "obyčejným", že? ;)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Díky za info, chlapi.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tož takto čistí hendrekův subnup.... https://soundcloud.com/hyenik/tce-subnup
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Pěkná nahrávka. (Nejen) kvůli zvukům z poslední čtvrtiny se tenhle pedál opravdu vyplatí...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dvě staré specialitky, na které jsem díky Hyenikovi narazil ve vlákně o pedalboardech:

darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Ha, už jsem to omylem poslal do jiného vlákna - pardon... :D
kytarove-efekty/pedalboardy-t217-1800.html#p713844
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“