Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
jirkatol

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od jirkatol »

torst píše:sluchátka nebo PC bedýnky, hifi. Pokud si koupíš combo na doma, tak budeš bědovat jako Ivan.
Já mám na doma Marshall DSL5C a neběduju,pokud si můžeš dovolit osolit,tak proč ho nemít?Používám občas k němu G3 a jsem spokojenej.
torst

Příspěvek od torst »

jirkatol : já bych taky nebědoval. řeč byla o někom jiném. Normální člověk přeci nečeká, že mu malej Marshall bude hrát jako CD Sepultura. Normální člověk ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

To torst: Nepochybuji, že jsi odborník na zvuk a tvé rady mají vysokou hodnotu (bez ironie) , ale i tak to není kvalifikace posuzovat normálnost lidí. Často se tu řeší chybějící pokora nováčků a co druhá strana? Zkušení dborníci, kteří prostě ví jak to je a tak můžou ty, co si cestu teprve hledají škatulkovat :( Omlouvám se za OT, jen myslím, že to pohodě fóra neprospívá
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
torst

Příspěvek od torst »

jo, asi jsem zbytečně příkrej, uznávám. zkusim teda uvěřit, že opakování je matka moudrosti.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kunec

Příspěvek od kunec »

Já se Trostovi ani nedivím. ....

Sent from my iPhone using Tapatalk
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pavdi píše:To torst: Nepochybuji, že jsi odborník na zvuk a tvé rady mají vysokou hodnotu (bez ironie) , ale i tak to není kvalifikace posuzovat normálnost lidí. Často se tu řeší chybějící pokora nováčků a co druhá strana? Zkušení dborníci, kteří prostě ví jak to je a tak můžou ty, co si cestu teprve hledají škatulkovat :( Omlouvám se za OT, jen myslím, že to pohodě fóra neprospívá
Torst by mel dostat medaili za trpelivost a shovivavost!!!
(osobne jsem v tomto tematu prestal "radit" uz davno, protoze ja adept na medaili rozhodne nejsem 8)

A ne ze se do neho jeste bude nekdo navazet, kdyz udela drobny vtipek (navic az prilis krutě pravdivý).
Na rozdil od vytrhavani jednotlivych vyroku z kontextu je na diskuznich forech daleko smysluplnejsi sledovat situaci komplexně i včetně pozadí a souvislostí.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Pavdi

Příspěvek od Pavdi »

Myslím že torst pochopil co jsem myslel, já mu také rozumím a ani se mu nedivím. Poslední dobou hodně pročítám toto fórum od rannych příspěvků (nepatřím k těm co by se potřebovali ptát na věci, které se tu řešili mockrát) a musím říct, že ten posun zpusobu komunikace obecně za cca 10 let je značný. Nevím proč se to tu tak změnilo, ale je to škoda.

To hyenik: Jestli máš pocit že "navážet se" je to, co jsem chtěl nebo dělal, tak se jeden z nás hodně plete. Pokud jsem to já, omlouvám se.

Používám Torstovi presety na zoomu, sám bych nikdy nedokázal nastavit nic rozumného (znalosti a zkušenosti chybí). Myslím že si medaili zaslouží nejen za trpělivost, ale hlavně za přínos pro některé z nas. Díky za to
Harley Benton Fusion-II HSH, Cort m200, Mooer ge150, jbl flip 3, Lexicon alpha

Jestliže zůstáváš klidný, zatímco ostatní ztrácejí hlavu, je to neklamná známka, že jsi problém nepochopil
torst

Příspěvek od torst »

díkydíky, chvála potěší. Sám bych taky nikdy nic rozumného nenaeditoval. Vždy šlo o přímé ladění podle reálného apce (Engl, Marshall). Prostě posloucháš a upravuješ tak dlouho, až je to (skoro) totéž. Žádná věda ani složitá technologie.
Někdy se to podaří takřka dokonale, jindy o něco hůř (Recto, PV6505). Dnes jsem "profiloval" Toma Scholze X100 a ten analog je prostě tlustší, masitější. ZOOMem se mi podařilo dotahnout tak na 80% originálu.
samillsons

Příspěvek od samillsons »

a co byste mi doporučili za sluchátka k tomu zoomu v rozmezí 1000-2000 kč. dík
weiland

Příspěvek od weiland »

To se dostáváme trochu do OT...
Pokud uzavřená, mohu určitě doporučit svoje Beyerdynamic DT-770 Pro, ale to už je přes 3 tisíce...
Chválí třeba tyhle: http://www.sluchatka.net/shure-srh-240/ za 1250,- , ale neslyšel jsem je.
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Taky prihreju polivku, daji se najit do dvou tisic. http://sluchatka.heureka.cz/audio-techn ... Ai0y8P8HAQ
samillsons

Příspěvek od samillsons »

dík
torst

Příspěvek od torst »

kunec

Příspěvek od kunec »

Už je pryč

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

nedivim se.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

V sobotu na skúške som ho skúsil direkt do PA-čka, máme tam 2x15´repro. No a radšej ostávam pri využití iba ako efekt. jednotka v slučke... :? a samozrejme doma cez sluchátka - tam zatiaľ G1 nesklamal...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Já jsem jej v neděli použil také přímo do PA. Smůla je, že co si člověk nastaví v klidu doma (FX return komba bez simulace reproboxu), musí pak na místě (do mixu se simulací repra) ještě dotvořit, protože každý ten systém na to reaguje jinak a i zvuk je tedy dost rozdílný, rozuměj nepřenesitelný z jednoho systému na druhý.
Taky nastavení master volume se mi ukázalo jako stěžejní pro správný zvuk dle mých představ. I když si teď zpětně uvědomuji, že jsem nejspíš zapomněl přepnout u amp simulace typ výstupu. Tak možná by to tedy fungovalo lépe, kdybych na to nezapomněl.
litrfree
Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od litrfree »

Zdar, sem evidetně digitálně negramotnej, kde a jak se dostanu k tomu, abych si Zoom upravoval z PC. Sem blbej, ale učenlivej, když vim co mám dělat. Klidně mě dosekejte že to je támhle a támhle, hlavně když se mi to podaří. Díky předem, borci.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
torst

Příspěvek od torst »

Stahneš si z jejich webu ten instalátor (.exe, tuším). To zvládneš, ne? a dej si ho hned nahoru na disk C, ne někam do adresářů. Pak připoj po USB G1on. v PC odpálíš tu instalaci a měla by se natáhnout. Možná je potřeba na ZOOMovi nějakej dvoj, trojhmat, možná je to v popisu na exe po rozbalení, nějaký .txt.
úplně dole : https://www.zoom.co.jp/products/guitar/ ... #downloads
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:Já jsem jej v neděli použil také přímo do PA. Smůla je, že co si člověk nastaví v klidu doma (FX return komba bez simulace reproboxu), musí pak na místě (do mixu se simulací repra) ještě dotvořit
Tak to si snáď uložíš na inú pozíciu, nie? Ja mám patche so simuláciami na A0-A9 a analógie do slučky na B0-B9, napríklad... Miesta je na G1 predsa dosť :D
Ale tak či tak, na každom PA-čku to bude znieť inak. V skúšobni môže dobre, ale na zvukárovom PA niekde na nejakej open-air akcii hrozitánsky zle. Preto takéto nevyspytateľné riešenie pomaly, ale isto zavrhujem a G1 si u mňa so simuláciami už asi nezahrá (okrem sluchatiek).
A začínam plne akceptovať tu na HF už niekoľko krát spomínaný názor, že aj tak raz každý skončí s kombom a analogovými krabičkami :?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“