Kde je problém? Lampy? Box? Genz Benz El Diablo 100?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sneakerhead

Kde je problém? Lampy? Box? Genz Benz El Diablo 100?

Příspěvek od Sneakerhead »

Ahoj, řeším velký problém. Už rok hraji v thrash metalové skupině, jsme spíše technicky zaměření (Megadeth, Slayer), a jak jistě víte - důležitou roli u thrashové kytary hraje komplexní compressed zvuk a obě kytary by na tom měly být, jak zvukově, tak co se týče hlasitosti, velmi podobně. V srpnu jsem koupil Genz Benz El Diablo 100, box Marshall 8Ω 4x12 (4 x Celestion G12L-35) a Dean (teď nevim název) z roku 2006, Korea, ok pasivy, Floyd Rose, zámky, všechno. Je to Dimebagova signatura. Vše je z bazaru a dohromady to stálo úžasných 20 000,-. A někde je problém. Pokud srovnám sólistův zvuk, má Laney IRT120, 300w 16Ω Laney a Washburn Parallaxe flying V, ten jeho zvuk je milionkrát ohebnější, má více výšek, je mnohem konkrétnější a má mnohem bohatší zvuk. Tak a kde je problém? Ten Dean zní krásně a má noiseless snímače, toho můžeme vymazat. Nikdy jsem nevytáhl šroubovák a nepodíval se do toho Marshalla, třeba tam ty Celestiony nejsou, bůhví... Ale největší vinu pokládám tomu Genzi... Přiznám se, že je to moje první lampa a koupil jsem ho od týpka (na první i na druhej pohled fakt frajer), co s Vildou Čokem nahrál album právě s timhle zesíkem a koncertoval s nim o sto šest. Někde jsem slyšel, že je proti Genzům spousta lidí právě kvůli tý nekonkrétnosti zvuku, na druhou stranu starý lampy prý jen pískaj, a o barvě zvuku se nemluví. A tak se ptám: Kde je problém? Co mám dělat? Nebo je problém v kabelech? Mám zkusit vyměnit lampy? A co nějaká super metalová krabička? Nebo se mám dokonce zbavit celýho Genze?!? Poraďte prosím, mockrát děkuji.
Tube Guru
Odborník

Re: Kde je problém? Lampy? Box? Genz Benz El Diablo 100?

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, bez ohledu na to, co na něj kdo nahrál a jak s ním koncertoval bych nedal na řeči a pokud to není šálek Tvého čaje, rychle bych se jej bez dalšího ztrácení času zbavil. Ač jsem vůči názorům z různých for velmi skeptický, přeci jen jsem četl víc negativních než pozitivních např. tady:
http://www.rig-talk.com/forum/viewtopic ... &mobile=on
Než dlouze zkoumat co by mohlo vést ke zvuku, po kterém toužíš, je výhodnější Diablo prodat a koupit něco co Ti bude aspoň na 90% vyhovovat. Na výběr je toho fakt hodně, je jen třeba si některé vytipovat a ty pak vyzkoušet třeba v obchodě nebo u někoho, kdo ho vlastní. Název je z hlediska marketingu bombastický, ale Genz Benz není mezi zesilovači totéž co Mercedes Benz mezi automobily :wink: . A žádný "ďábel" to asi taky není.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Sneakerhead

Ahoj, díky moc za odpověď. Když jsem Genze zkoušel, zněl parádně. Asi přelampuji, pak se rozhodnu.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Pokud se ti líbí zvuk tvého kolegy, tak se s ním domluv a zkuste postupně prohazovat jeden "kus" výbavy za druhý. Takže tvoje kytara a hlava s jeho boxem, jeho kytara a tvůj aparát atd. Aspoň si uděláš představu, co je ten slabý článek. Já na 98% tipuju, že to bude ten box. Pokud je to marshall osazený G12L-35, což už je sám o sobě mizerný reprák, bude to nejspíš něco ze serie valvestate, tzn. malý box s krabicoidním zvukem. Což samozřejmě nevylučuje to, že bude stát za prd i ten Genz :)

Každopádně na muziku, kterou hraješ je naprostá klasika celestion vintage 30, stejně jako asi na všechny metalové žánry. Takže doporučuju zkusit a pak i koupit pořádný box (klasika je orange, engl, mesa, checherda tady z fora nedávno prodával riveru atd.) a pak až řešit, jestli ti sedí hlava nebo ne a za co ji případně vyměnit.
torst

Příspěvek od torst »

Souhlas s Latamem. Box bych hádal jako první. O jaký typ Marshallu jde přesně?
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
Sneakerhead

Ahoj, je to Marshall 8412. Taky mě napadl ten reprák. Genz zněl před koupí fakt zajímavě, a i přes dva kanály se tam dalo nakroutit dost. Třeba úplně parádně seděl k Fenderu Jaguar.
kunec

Příspěvek od kunec »

Genz dělal boxy, které měli specifickou kounstrukci. Daji se ale blbě sehnat. Dohromady s diablem to hrálo pekelně.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sneakerhead

Přesně, viděl jsem s tim ná pódiu frajera s JCM (asi 900) a touhle pikslou... Ten kraloval!
Sneakerhead

Ahoj, chci Vám moc poděkovat. Použil jsem zmíněnou vylučovací metodu, a problém je v Marshallovi. Genz Benz je neskutečný dělo!!!!! Ještě jednou díky moc za rady!!!
torst

Příspěvek od torst »

ten Marshall je řada Valvestate a to je dost bída. Zkus 1960A, klasika.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Máš ideálně možnost pořídit matching bednu ;)

http://hudebnibazar.cz/genz-benz-g-flex-212/ID77646/
kunec

Příspěvek od kunec »

Tahle bedna je pecka

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

nevím co je matching bedna, ale o GB 212 jsem čet chvály dost.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

matching = vyrobená přímo pro použití s tímto zesilovačem.
torst

Příspěvek od torst »

jasně, ale věřim, že bude bezva i s jinými.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“