Ahoj hudebníci,
je někdo kdo mi může trošku poradit?
Ještě dříve, než si zajedu a chytnu je do ruky rozhoduji se mezi FENDER PM-3 Limited Adirondack Rosewood NAT a TAYLOR 214ce
Osobně se přikláním k Taylorce.
Díky borci Radko
Fender vs Taylor
Pravidla fóra
Re: Fender vs Taylor
Fender neznám, Taylorek 214ce jsem měl v ruce celou řadu. Osobně bych si v té ceně vzal celomasiv od Furcha.
Rád si ji někde poslechnu. Potřebuji elektroakustiku. Hlavně, aby byla slyšet ikdyž hraju jen tak venku na zahradě bez aparatury.
Podle čeho si vybíral?Radko píše:Ahoj hudebníci,
je někdo kdo mi může trošku poradit?
Ještě dříve, než si zajedu a chytnu je do ruky rozhoduji se mezi FENDER PM-3 Limited Adirondack Rosewood NAT a TAYLOR 214ce
Osobně se přikláním k Taylorce.
Díky borci Radko
Jiné tělo, jiná menzura, jiná šířka krku ...
Fender je celomasiv s ebenem, ale Fender akustiky moc neumí.
Taylor je jen polomasiv s cenou 30+ tis. Ale hraje teda parádně, to zas jo, a elektriku mají taky vymáklou ...
Osobně bych nekoupil ani jednu.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Na celomasívne Fendery som bol zvedavý, mal som možnosť vyskúšať a bol som sklamaný 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Takže prioritně potřebuješ elektroakustiku nebo hraní venku bez aparatury?Radko píše:Rád si ji někde poslechnu. Potřebuji elektroakustiku. Hlavně, aby byla slyšet ikdyž hraju jen tak venku na zahradě bez aparatury.
Za mě souhlas s Jesterovým návrhem Furchů - sice šly cenově nahoru, ale pořád u nich jde za lepší cenu koupit minimálně na papíře (a většinou i v realitě) mnohem zajímavější nástroj než třeba u Taylora.
A kdybys nepochodil, podíval bych se i směrem k Seagullům, u nich josu taky zajímavé modely, pokud ti sednou do ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- litrfree
- Bandzone: https://bandzone.cz/_109713
- Kontaktovat uživatele:
S tim sýglem je to asi zajímavej směr. Jen nevím jak nyní, ale před dvaceti lety to byly kulervoucí Déčka. Čas jde dál. U Furchu, to mě nikdy nevzalo, spíš mě krkala ta regionální gloriola, ale skoro libovolný Martin D to Furchovo cokoliv časem udolalo. Na mě to bylo dycky drahý, navíc. Bál jsem se prodeje do sekundhandu. Ale Sýgl, ten měl kytarista vedle, měl to rád, a navíc to hrálo, vázalo to. Jak řikám, před časem, teď to může bejt naprofilovaná věc. Na druhu stranu, Fender aku bych asi někdy prubnul. Na sucho asi nějaký, ale ten těžkej konec, jen na to přijít.
Basy: Squier PB Silver series, Squier PB Special DiMarzio, SX PJ FL DiMarzio. Upy: RR SVT-CL klon 250W & Soundelirium The 14,5 500W & The 15 500W. Przny: B3. Rec&Rhythm: Samson Q7. Lexicon Omega & Olympus VN480PC. Metro: Ymh PSS-190, Seiko SMP10. Back: RR Marshall JCM 800 2204 Mk.II klon 50W, Vox AmPhone Bass & KOSS UR 30. Lajny: Hendrex Cables. Visy: Sepp Wotan. System service: Kardiocentrum Agel & Vebr Guitars. Band: Pichua Shiski Raw Punk.
Řekl bych, že požadavek na elektroakustiku (tzn. dobře použitelnou při hraní na podiu zřejmě i s kapelou hrající přes patřičně výkonnou aparaturu), která by zároveň hrála výborně akusticky, je trochu protichůdný, i když asi nikoli nesplnitelný. Ale nějaký kompromis tam bude muset být. Elektroakustické vlastnosti bych bral jako prioritu a dobrý zvuk na sucho jako bonus. Taylor toto splňuje dobře, ale záleží na vkusu každého soudruha. Tady mě trochu dráždí těch 6 000 Kč navíc, které si Taylor počítá za cutaway, protože jiné značky mají často modely s a bez výkroje za stejnou cenu, protože v tom opravdu z pohledu výroby prakticky žádný rozdíl není.
Já osobně bych vzal Taylor 114e (se slevou VIP 6%, kterou lze získat i při prvním nákupu bude za 18 800 Kč) a s ušetřeným balíkem peněz bych se chvíli cítil jako boháč...
Já osobně bych vzal Taylor 114e (se slevou VIP 6%, kterou lze získat i při prvním nákupu bude za 18 800 Kč) a s ušetřeným balíkem peněz bych se chvíli cítil jako boháč...