SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Čavli

Re: SEŘIZOVÁNÍ KYTARY - NÁVODY, TRIKY,...

Příspěvek od Čavli »

Bobas49 píše:
hyenik píše:
Bobas49 píše:Ještě vyčkej, mám to podaný na patentovým úřadě...
Podal jsi zadost o mezinarodni patent?
Firma, která mě výkresy a popis zpracovává mě poradila, abych to podal jako Užitný vzor, což je téměř stejný, jen to nebude platit po celým světě. Kdybych to chtěl jako patent, tak schválení trvá minimálně 2 roky, musí po celém světě zjišťovat, jestli to už někde není schváleno a stojí to majlant. Raději bych se domluvil na prodeji přímo s cizí firmou, která by si to potom nechala jako svůj nápad patentovat. Zatím jsem v jednání s Fende :| rem.
U registrace Užitného vzoru neprobíhá průzkum novosti ani úrovně řešení, a jeho ochrana je tak velmi chatrná.
Z toho důvodu je ale jeho registrace levná a rychlá.

Neumím si představit jak bys to prodal Fenderu jen s takovou slabou ochranou.

Stejně jenom lakuješ, tak je to jedno.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Bobas49 píše:Firma, která mě výkresy a popis zpracovává mě poradila, abych to podal jako Užitný vzor, což je téměř stejný, jen to nebude platit po celým světě.
Proto jsem se na to ptal. Vybral sis opravdu dobré rádce 8)
Užitný vzor neřeší nic. Spíš naopak, zadarmo nabízíš svůj nápad celému světu (jestli umí česky).
V česku by mohl snad nějakého kopírovatele odradit, ale na bázi psychické než technické.
Chrání jenom patent a to samozřejmě podle místa kde se patentuje (amíci si zcela programově vytírají zadky patenty evropskými o nějakých státečkových ani nemluvě).

Já už jsem takovýchle diskuzí s utajovanými českými vynálezy pár zažil a nikdy z toho, kromě zhrzeného vynálezce nasraného na celý nespravedlivý svět, nic nebylo.

Takže tahle cesta je nesmysl.
Kdybych byl amík z Fenderu, tak z tebe vytáhnu technické řešení (jestli to teda není nějaké obvyklé perpetuum mobile) a udělám si to sám (běžně se to tak děje). Musel bys být chráněný patentem (americkým) a ten jim odprodat. Nebo se domluvit na licenci (ale takových lidí tam mají dvanáct do tuctu).

Mylsím že nás všechny zajímá co to tak zázračného je, když to není seřízení kobylky nebo temperované pražce.
Jenom doufám že si "nevynalezl Earvanu"...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Bobas49

Příspěvek od Bobas49 »

hyenik píše:
Bobas49 píše:Firma, která mě výkresy a popis zpracovává mě poradila, abych to podal jako Užitný vzor, což je téměř stejný, jen to nebude platit po celým světě.
Proto jsem se na to ptal. Vybral sis opravdu dobré rádce 8)
Užitný vzor neřeší nic. Spíš naopak, zadarmo nabízíš svůj nápad celému světu (jestli umí česky).
V česku by mohl snad nějakého kopírovatele odradit, ale na bázi psychické než technické.
Chrání jenom patent a to samozřejmě podle místa kde se patentuje (amíci si zcela programově vytírají zadky patenty evropskými o nějakých státečkových ani nemluvě).

Já už jsem takovýchle diskuzí s utajovanými českými vynálezy pár zažil a nikdy z toho, kromě zhrzeného vynálezce nasraného na celý nespravedlivý svět, nic nebylo.

Takže tahle cesta je nesmysl.
Kdybych byl amík z Fenderu, tak z tebe vytáhnu technické řešení (jestli to teda není nějaké obvyklé perpetuum mobile) a udělám si to sám (běžně se to tak děje). Musel bys být chráněný patentem (americkým) a ten jim odprodat. Nebo se domluvit na licenci (ale takových lidí tam mají dvanáct do tuctu).

Mylsím že nás všechny zajímá co to tak zázračného je, když to není seřízení kobylky nebo temperované pražce.
Jenom doufám že si "nevynalezl Earvanu"...
Kluci, ty rozladěný akordy u nultého pražce mě hrozně sra...y, myslím, že jsem kromě muzikanta i dosti technicky zdatný a uvažující 67 letý dědek.
Jsem asi snílek, že by to ode mne někdo za miliony koupil, ale psal jsem zde, ať mě polopatě napíšete, jak sem můžu vložit snímek z obrázků v PC. Já to neumím. Poraďte a možná se budete divit až to uvidíte, protože normálně to nedává smysl, ale fakt to funguje. Mám to na třech kytarách! S Fendrem jsem v "kontaktu" přes výhradního dovozce, čecho-angličana, ten se spojil přímo s člověkem, který má takový věci u Fendra na starost. Poslal jsem jim dopis, že jsem vyřešil problém ladění dole hmatníku. Omluvil se, že víc neuvádím. Jenže pak, když mě ten čechoangličan nezištně pomáhal a já mu tím byl zavázán, jsem mu poslal fotky Strata a SG. Tím jsem to asi podělal, protože od té doby se zatím neozval. Zkusím mu teď napsat jak to vypadá, ale asi kulový. Proto i Vám ty fotky uveřejním. Za to, že jsem něco vyrobil, proseděl u PC kvůli neskutečným ptákovinám, co po mě chtěli ještě zaplatím přes 10 000,- a bude mi to na h***o. :oops:
Mějte se a odpovězte, jak sem dát foto. Bobas49
starypard

Příspěvek od starypard »

Pošli foto komukoliv z modů nebo adminoj a je to.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

foto posles v zalozce Příloha pod rameckem kde pises zpravu.
das prochazet a prilozit soubor.

na tomhle webu je to docela slusne a strucne popsano
http://www.uzitny-vzor.cz/pravni-ochrana
akorát ze pripadny soudni spor vetsinou trva roky, takze málokdo ze soukromych osob ma na to nervy a prachy na soudni vylohy (a mezitím se kola dějin točí dál...)
Bobas49

Příspěvek od Bobas49 »

hyenik píše:foto posles v zalozce Příloha pod rameckem kde pises zpravu.
das prochazet a prilozit soubor.

na tomhle webu je to docela slusne a strucne popsano
http://www.uzitny-vzor.cz/pravni-ochrana
akorát ze pripadny soudni spor vetsinou trva roky, takze málokdo ze soukromych osob ma na to nervy a prachy na soudni vylohy (a mezitím se kola dějin točí dál...)
Tak snad to tam bude, mě se seká PC, furt se to jen načítá.
Když tak mi napište někdo na : matunovi@volny.cz
Přílohy
Nultý pražec 2.JPG
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

OK, takze nastavitelna Earvana (nejznamejsi kompenzovany prazec)
slovy klasika, teď, teď, teď tu byl..... http://www.google.com/patents/US20100005944

další varianty bastl nebo profi

Obrázek

Obrázek

Reálně, žádná velká firma se tímhle zabývat nebude. Je to příliš složité, drahé a přinos je přinejlepším diskutabilní (přestože se argumentuje horlivě)

Obrázek

Navíc v okamžiku kdy existují varianty za 3kila jako je Hosco SOS nutnebo MTS guitar system, to muze byt leda lahůdka pro velike fajnsmekry (tj. zadne velke prachy z toho nekoukaji, i vzhledem k tomu, ze od tohoto zhmotnělého napadu k nejakemu potencionálnímu vyrobku je ještě velice dlouha cesta)

Může snad potěšit, žes to vynalezl sám.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

"Adjustable nut" není nic nového. Aby se to masivně chytlo, muselo by to být technicky vyřešeno tak, aby to bylo levné a kompaktní. Zatím to jsou všechno hrozná monstra, včetně toho tvého.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
starypard

Příspěvek od starypard »

Já su rád, že se pan vynálezce (chvála jemu a všem ostatním lidem, kteří nečumí na telku a o něco jim jde) projevil. Klobouk dolů. Tož - oživil a realizoval starou známou myšlenku. To není špatné.
Používat to nebudeme - my, co na strata (a na jiné kytary) hrajeme.
Protože to nepotřebujeme ....
Poprvé jsem se setkal s "kompenzovaným něčím" v roce ´86, mělo to moje déčko Yamaha, pak i dvanáctka téže značky. Jo, ladilo to, bylo to hratelné. Od té doby se hrály jiné kytary .... a ladily nějak hratelně taky. A nebyly kompenzované. Vlastně je to už 30 let. Je možné, že by se něco smysluplného za 30 let, v éře globalizace, nechytlo?
Je to možné. Pokud je to nadbytečné - pro ten účel.
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše:slovy klasika, teď, teď, teď tu byl.....
:P
Slovy klasika : "Kdyby jste místo vymýšlení ptákovin raději skládali a hráli !"
Musí být kompenzovaný nulák nutně nastavovatelný? Nějakej "obecnej výlisek" přeci musí stačit.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Čavli

Příspěvek od Čavli »

torst píše: Nějakej "obecnej výlisek" přeci musí stačit.
No ano, dělá se toho spoustu ...

https://www.google.cz/search?q=Earvana& ... &q=Earvana

Rozdíl bude hlavně v tom, jestli je G ovinuté, nebo ne
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

torst píše:Musí být kompenzovaný nulák nutně nastavovatelný? Nějakej "obecnej výlisek" přeci musí stačit.
Jasně, stačí, ale pouze na konkretní sadu strun.

Nicméně kytara bude vždycky nástroj občas "neladící", to je cena za temperované ladění.
Sice nepřímý, ale jasný důkaz je, že se tyhle všemožné vychytávky příliš nerozšířily.
Přestože se lidi snaží ze všech sil... napr. Buzz Feiten system a spousta dalsich vynalezcu.
Uchytilo se jenom kompenzované sedlo (kobylka) protože to jsou obvykle jednoduchá řešení, která výrazně zlepšují ladění. Další drobné vylepšení (za velkou cenu a složitost) už tak není tak pozitivně vnímané.
Bobas49

Příspěvek od Bobas49 »

torst píše:
Musí být kompenzovaný nulák nutně nastavovatelný? Nějakej "obecnej výlisek" přeci musí stačit.
Ahoj,https://www.google.cz/search?q=Earvana& ... &q=Earvana
tady máš výlisků, jen si vybrat, ale to je podle mne na h***o :!:
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.ps »

Bobas49 píše:
torst píše:
Ahoj,https://www.google.cz/search?q=Earvana& ... &q=Earvana
tady máš výlisků, jen si vybrat, ale to je podle mne na h***o :!:
Bohužiaľ sa asi budeš musieť zmieriť s tým, že "Amerika už bola objavená", pre tebou...

A vôbec, niekedy mám pocit, že ako muzikanti niekedy riešime úplne detaily, namiesto toho aby sme hrali a cvičili. Keď takáto vychytávka s dokonalým ladením nechýba svetovým majstrom gitaristom, tak mne osobne to už nechýba vôbec. Stačí si kúpiť lepšiu gitaru, poriadne ju nastaviť a tie nepresnosti ladenia sú zanedbateľné. Už len rozdielny dopad prsta na strunu môže zmeniť ladenie až o niekoľko centov, tak neviem, na čo je dobré toto riešiť. Gitara nie je klavír, že tam to kladivko udrie do struny vždy pod rovnakým uhlom.
Milan

Příspěvek od Milan »

Pánové, Bobas má určitě nějaké eso v rukávu. Když o sobě píše, že je technicky zdatný, tak by se tady neztrapňoval nějakým objevem Ameriky. Prostě vás ukojil nějakou fotkou a Fender už šustí bankovkama.
Jestli ono za tou nulou nebude nějaká hvězdička. :?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Právě jsem si donesl kytaru s nainstalovanou podobnou piči*čandou alias SOS nutem, zvuku to nevadí, ale jestli to ladí líp, to úplně nedokážu posoudit... na elektriku budu teprve instalovat

torst

Příspěvek od torst »

zeptám se na problém s klipovou ladičkou. Kolega si jí dá na Lespaula a ladí bez problému. Pokud ale současně začnu hrát na kytaru já, hlasitě přes combo, ladička se zblázní, přestane ladit kolegu a chytá tóny (asi rezonancí), které hraju já. Je to normální? Myslel jsem, že ty klipovky jsou imunní, že se počítá s laděním v kraválu, i při hře.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Třeba moje klipovka umí ladit jak přes piezzo, tak i přes mikrofon. Jednou jsem si ji omylem přepnul na mikrofon. Ten tvůj popis by tomu odpovídal. To je tak jediná věc, která mě napadá.
torst

Příspěvek od torst »

taky mě to napadlo, ale je to úplnej low end. že by měla mikrofon?
Čavli

Příspěvek od Čavli »

torst píše:zeptám se na problém s klipovou ladičkou. Kolega si jí dá na Lespaula a ladí bez problému. Pokud ale současně začnu hrát na kytaru já, hlasitě přes combo, ladička se zblázní, přestane ladit kolegu a chytá tóny (asi rezonancí), které hraju já. Je to normální? Myslel jsem, že ty klipovky jsou imunní, že se počítá s laděním v kraválu, i při hře.
Je to úplně normální, občas ladím když mi ladička leží na stole. Prostě stůl vibruje podle zvuku kytary, to samé udělá i kytara.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“