Programovatelné TB lišty

Pedály, multiefekty, procesory, ...
krasty

Re: Programovatelné TB lišty

Příspěvek od krasty »

Dvě stereo smyčky má Boss ES8, navíc umožňuje řadit efekty nejen podle pořadí smyček. Cena je však pekelná. Stereo smyčky má třeba i Vinteck, One Control, Musicom Lab, Carl Martin, GigRig, Providence, ...
Pokud se nebráníš racku, tak se dá najít také spousta looperswitcherů. Vše je o tom, co přesně od zařízení chceš a kolik za to seš ochoten dát.

Přehled získáš třeba tady:

http://www.loopersparadise.de
LiborD

Příspěvek od LiborD »

Uvažujem nad kúpou true-bypass lišty. Celkom sa mi pozdáva lišta Mooer PCL-6, ktorá má v sebe ladičku a na jednu banku má 6 zvukov. Bohužiaľ nedisponuje prepínaním kanálov na aparáte, čo je pre mňa dosť zásadná vec. Nemá ani MIDI, cez ktoré by sa to dalo vyriešiť. Existuje nejaký spôsob, ako by mohlo fungovať prepínanie kanálov na tejto lište, napr. iným zapojením, prípadne upraveným káblom, ktorým by sa prepojila jedna slučka lišty s FS jackom na aparáte? Vraj sa podobný problém dávnejšie riešil aj pri Octaswitch MKI, avšak neviem sa k tomu nikde dopátrať. Ak sa to nebude dať vyriešiť, pôjdem do lišty Harley Benton FXL-8 Pro. Díky za reakcie.
Epiphone Les Paul Custom (Made in Czech Republic, 2003)
Hamer Californian Deluxe (Made in Korea, 2001-2002)
Ibanez SDGR 1006 SOL Custom Made (Made in Japan, 1996)
Ovation Celebrity CC047-5 (Made in Korea, 2003)
Placka

Příspěvek od Placka »

A zrovna ten octaswitch je na bazaru za dobrou cenu:
http://hudebnibazar.cz/octaswitch-mki/ID77846/

Ten Harley BEnton je přebrandované Jojo:
http://www.joyoaudio.com/en/product/show_187.html

Měl jsem to a funguje to v pohodě...
tom.dedlouhý

Efektový systém

Příspěvek od tom.dedlouhý »

Dobrý den,
mám zesilovač a do efektové smyčky zapojím efektový switcher ve kterém mám zapojené efektové krabičky. Dá se nějak zapojit footswitch od zesilovače právě do toho efektového switcheru?
Chtěl bych mít pak z toho efektového switcheru vyveden kontroler kterým bych ovládal vše.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ano, takových zařízení existuje hodně, stačí jen zvolit výrobce a vhodný produkt odpovídající zvažované investici.
Více v tomto vlákně, kam jsem dotaz sloučil.

Edit: nevšimnul jsem si, že již switcher máš.
kunec

Příspěvek od kunec »

Co máš za efektový switcher?

Sent from my iPhone using Tapatalk
tom.dedlouhý

Příspěvek od tom.dedlouhý »

Právě žádný nemám a chci nějaký pořizovat.
Zároveň nejsem úplně znalý a plno věcem zatím nerozumím a proto chci mít systém co nejjednodušeji zapojené a zároveň aby mi dopředu k majku šel jen jeden kabel a to ke kontroleru.
Jde nějak vyřešit abych měl v efektové smyčce ten switcher s krabičkami a do switcheru by šel i přepínač čistého a zkresleného zvuku zesilovače?
kunec

Příspěvek od kunec »

V tom případě koukni na microdesignum.cz
Tam najdeš vše co potřebuješ

Sent from my iPad using Tapatalk
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Chce si to pohledat, protože některé switchery umí použít jedeme že vstupu nebo výstupu jednotlivé smyčky jako přepínač. Tuším, že to umí např G-lab.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ahoj, chtěl bych se zeptat zda existuje něco jako octaswitch 2, který by ale uměl přepínat 4 funkce na zesilovači a měl minimálně 6 smyček pro efekty? Jde o Engl Fireball 100W. Má dva streojacky, jeden je pro funkci clean/lead + master A/B a druhý je pro Booster + Fxloop.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
krasty

Příspěvek od krasty »

Třeba Joyo pxl-pro
Fořt

Příspěvek od Fořt »

To Joyo seženeš u Thomanna pod značkou Harley Benton:
https://www.thomann.de/cz/harley_benton_fxl8_pro.htm
Tamtéž i TB lišty - kontrolery G-LAb, např.:
https://www.thomann.de/cz/g_lab_gsc2_sy ... _216678_46
volfi

Příspěvek od volfi »

Ten g-lab se mi hodně líbí. A zjistím někde jestli to opravdu podporuje engla? Abych to nekoupil a nezjistil, že mi nespíná kanály,fx,boost a mastery.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Stáhni si manuál z webu Thomannna nebo G-Labu. Výstupy z těch 4 switchů jsou realizovány jako 2 stereo jacky, tzn. bys musel mít 2 kabely se stereo jackem na jedné straně a 2 mono jacky na druhé straně. Ty switche mohou pracovat v latch nebo non-latch (momentary) módu, tj. buď jako tlačítka nebo přepínače. Vše se nastavuje v liště, u momentary switchů, pokud se nepletu, se dá nastavit i trvání kontaktu. Jde to i propojit a editovat v PC. G-Lab může vysílat i příkazy přes MIDI, pokud je můžeš na tom Englu využít.
Na G-Labu si pak sepnutí vybraných switchů můžeš naprogramovat do presetu spolu se zařazením vybraných smyček.
G-Lab funguje spolehlivě, mám GSC-2.Ovšem ten Harley Benton, i když je jednodušší, by toto vše možná zvládnul taky, možná bych si pročetl manuál.

Edit: Teď koukám, že Engl to má taky na stereojacky, takže asi no problem.
volfi

Příspěvek od volfi »

Ano engl má stereojacky, takže to bude fungovat děkuji mockrát :-)
Placka

Příspěvek od Placka »

To Joyo (= harley Benton) jsem měl. Má dva stereojacky, jde nastavit polarita, momentary/latch mód, zkrátka to co potřebuješ. Pokud nemá Engl nějakou vychytávku jako třeba Fender, že jedním monojackem zapínáš dvě funkce podle úrovně napětí, tak to fungovat bude i u Harley Bentonu.

Zkrátka jestli ti Engl jde přepínat libovolným jiným footswitchem (třeba Marshall), tak ti to bude fungovat s G-labem i s Harley Bentonem. Kdyby tě k tomu harley bentonu něco zajímalo, můžu napsat osobní zkušenost. Přepínal jsem s tím funkce na zesilovači HOT.

Nakonec jsem se vykašlal na purismus a koupil si G-System, pač jsem stejně měl v řetězci digitální delay a modulace. G-systém má 4 loopy pro analogový krabičky (typicky zkreslení), taky umí ovládat kanály zesilovače (používám na Egnater Renegade - channel/boost/reverb) a hromadu dalších vychytávek...neřeším akbely, dopředu tahám jenom jeden UTP k ovládací části boardu, zbytek mám u komba=minimální délka kabelů a minimální problémy.
Na bazaru teď byl za 13000, což je super cena.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Placka píše:Pokud nemá Engl nějakou vychytávku jako třeba Fender, že jedním monojackem zapínáš dvě funkce podle úrovně napětí, tak to fungovat bude i u Harley Bentonu.
I to jde vyřešit. Prostě si ten obvůdek, který je v netypickém footswitchi, jako u většiny Fender zesilovačů/komb, uděláš mimo do pidi krabičky, s tím, že switch v tom obvůdku je nahrazen switchem v TB liště. Jen potřebuješ kabely a konektory navíc, příp. krabičku. Já si takový obvůdek udělal pro přepínání komba Fender SCXD G-Labem, a připájel jsem ho přímo k jednomu ze 2 výstupních konektorů (pro stereo, které nevyužívám) pedalboardu (Behringer, kufr á la Boss), takže jsem pro něj ani nepotřeboval krabičku.
Placka

Příspěvek od Placka »

to je vlastně pravda a super nápad. Ten obvod v SCXD je jednoduchej, sám sem stavěl tyhle footswitche dva...

Takže ano, Engl tím půjde ovládat na 99%
volfi

Příspěvek od volfi »

K englu mám tento footswitch http://www.obchody-plus.cz/al-202b-foot ... soundking/ ale musel jsem odstřihnout leddiodu aby to fungovalo
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Placka píše:to je vlastně pravda a super nápad. Ten obvod v SCXD je jednoduchej, sám sem stavěl tyhle footswitche dva...
Nebyl to můj nápad. Někde jsem viděl, snad právě u G-Labu, prodávat kabely, kde je ten obvůdek natěsnaný dovnitř jacku. Takže vlastně nejsou potřeba žádné kabely ani konektory navíc. Je to jen pár součástek, ale na mě už to byla moc velká miniaturizace, tak jsem to udělal externě.
Edit: Tady je link na adaptéry/kabely pro různé zesilovače přímo od G Labu:
http://www.glab.com.pl/index.php/en/pro ... s-for-amps
Engl tam není.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“