Jaký kompresor ke klávesám
Pravidla fóra
Jaký kompresor ke klávesám
Mám ke klávesám připojené bedny se zesilovačem. Když hraju, tak se mi kolísá hlasitost zvuku, protože záleží na tom, kolik tónů naraz zahraji, jestli jeden nebo víc. Taky v tom zvuku mám špičky, protože některé rejstříky mají špičku na začátku tónu. To kolísání a ty špičky se mi nelíbí, a proto jsem udělal pokus. Něco jsem zahrál a nahrál do počítače. Potom jsem ten zvuk upravil pomoci audacity a použil jsem u toho nástroj fastlokatehead limiter. Tím jsem srazil veškeré kolísání hlasitosti, i špičky. Nakonec jsem přiměřeně zesílil nahrávku. A výsledek: Takový zvuk se mi líbí a s výsledkem jsem spokojený. Jenom škoda, že to tak pěkně nemůžu poslouchat přímo při hře tak, aniž bych musel něco nahrávat do počítače a pak upravovat. Abych ten požadovaný zvuk mohl poslouchat už při hře, tak jsem si koupil kompresor, který jsem zapojil mezi klávesy a ty bedny. Nepamatuji si už přesně ten model, ale byl to nějaký Behringer. Byl jsem však zklamán. Ikdyž jsem attack nastavil na nejrychlejší, přesto ten kompresor nereagoval dostatečně rychle, a proto zůstavaly kousky nezatlumených špiček, což znělo dost nepěkně. Přístroj obsahuje také limiter a proto jsem ho zapnul taky. Ty zbylé špičky už nebyly slyšet, ale zase ten limiter měl pomalý doběh - release - a ten je napevno 1 sekunda a nejde nastavit na menší. Výsledek potom bylo to, že se mi tlumily i kousky zvuku, které se tlumit neměly. Další nedostatek na tom přístroji je, že když dám u kompresoru treshold moc, tak to hraje moc potichu, protože regulátor gain po kompresi nemá dostatečný rozsah, abych mohl dostatečně zesílit po kompresi. Jaký kompresor/limiter by jste mi poradili?
Naposledy upravil(a) balyk dne 14.01.2017 11:00, celkem upraveno 2 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaký kompresor ke klávesám
No já bych poradil víc cvičit. Práce s dynamikou hry je základ. Jinak prostě rychlý kompresor či limiter - ale v HW variantě nepoužívám, takže z praxe neporadím.
P.
P.
Nepises na jaky nastroj hrajes. Cim horsi 'dynamicka' klavesnice, tim horsi dynamika hry. To je hodne slyset pri hrani kil ci arpeggio. Pavlii ma na 100% pravdu, ze cviceni to srovna. Pokud chces mermomoci berlicku, doporucuji kompresory Universal Audio.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - čím měkčí klaviatura, tím spíš jsou znát dynamické nuance ve zvuku.
P.
P.
Vy jste vůbec nic nepochopili. Vůbec nevíte, o ce se mi jedná. Nejedná se mi o to, že bych chtěl napravovat svoji neschopnost pořádně hrát. Ani žádnou plesnivou berličku při hraní nepotřebuji. Jde mi úplně o něco jiného. Chtěl bych si vylepšit poslech a dodat tomu takový efekt. Líbí se mi, když je ve zvuku ořezaná dynamika, což se vám líbit nemusí. Lépe mi to s tímto efektem zní nejen u mého hraní, ale dokonce i u nahrávek, které jsou v klávesách zabudované od výroby. Vím, o čem mluvím, protože jsem už udělal se zvukem na počítači mnoho pokusů, takže jsem měl dost přiležitostí získat zkušenosti a udělat si názor o tom, co mi zní lépe. Já vím, že se vám nemusí líbit to, co mi, můžete říct třeba, že se to nedá poslouchat, ale mi se to zase líbí. Mohl bych klávesy připojit k počítači, tam nastavit požadovaný zvukový efekt a hrát tak, ale to je nepohodlné. Proto sháním vhodný přístroj, který má požadované schopnosti, a který můžu mít pohodlně vedle kláves, abych se nemusel drbat s počítačem. Proto jsem tady položil ten dotaz, jestli někdo z vás nemá náhodou nějaké zkušenosti s těmi efektovými přístroji.
Naposledy upravil(a) balyk dne 25.02.2017 12:03, celkem upraveno 4 x.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No tak to je taky argument. Nicméně stejně nemám co víc dodat nemaje osobních zkušeností. Zkusit pohledat e-shopy a bazary a zaměřit se papírově na požadované vlastnosti (obzvlášť teda rychlosti).
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Dovoluji si upozornit, že je proti pravidlům měnit význam příspěvku (tedy i jej smazat), pokud je na něj již reagováno. Diskuze pak pozbývá smyslu.balyk píše:odstraněno