Enviro-friendly akustické kytary

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Pikus

Re: Enviro-friendly akustické kytary

Příspěvek od Pikus »

Pokud se odkazuješ na mě, tak je to špatná interpretace.
Bral jsem to z pohledu vynaložený nafty / benzínu na produkci metráku např. hovězího a např. brambor. V rodině se tak nějak zemědělčilo (do nedávna), tak vím, co se projezdilo :D. Na to, cos poslal se ještě kouknu večer. Docela by mě to zajímalo :D.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hendrek píše:Jen k tématu, prosím. Ať to zase nedopadne tak, že se budou rozdávat bany. Kdo nemá věcný příspěvek, ať nepíše. Díky.
Ano. Toto téma o je o enviro-friendly nástrojích a není v Undergroundu, tudíž se buď bude téma držet, nebo se thread přesune pod zem a nebo bude zavřen. Poslední 2 stránky jsou většinou mimo téma - přesvědčování se, kdo je víc nebo míň zelený, fanatický, enviro-přínosný nebo zcela mimo sem nepatří, podobně jako diskuze o Tesle, za/od-lesňování nebo palmovém oleji.

Vzhledem k tomu, jak se toto téma vyvíjí, rozhodně nemám v plánu to tu po vás pročišťovat nebo o to žádat jakéhokoli moderátora, takže případné řešené bude jednoduché dle variant zmíněných výše.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ajdam píše: Další sázeč :-) Lidi, kde jste přišli na to, že sázet stromy je něco úžasně ekologického?
hahaha, schvalne jsem to nechal bez vysvetlovani, co to spusti... nemylil jsem se.
to moje sazeni s ekologii nemelo nic spolecneho, zamlada jsem byl na (povinne) brigade v lese 8)

ale kdyz se dle rozkazu Nera vratim k ekologickym kytaram, je to v drtive vetsine jenom marketingovy trik, snaha o odliseni se na totalne preplnenem trhu, pokus oslovit cílovku fanatických zelenáčů,... samozrejme urcite se mezi vyrobci najde i skutecny greenhorn, který na rozdil od dayslypera presel od internetového misionářství ke kapitalistickym činům.

nez agresivni a v podstate nesmyslne zelene reklamní žvanění, je mi daleko blizsi napr.tenhle pristup (jak vyrábět kytary s trosku vyšším smyslem) http://asthaguitars.com/home-en/
místo prázdného exhibovani na internetu kdo ma zelenější péro, prostě dělá a svým malým dílkem přispívá k lepší Zemi (nejenom ve švýcarsku, ale i tam, kde je to potřeba trochu víc...)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

hyenik píše:
ajdam píše: Další sázeč :-) Lidi, kde jste přišli na to, že sázet stromy je něco úžasně ekologického?
hahaha, schvalne jsem to nechal bez vysvetlovani, co to spusti... nemylil jsem se.
to moje sazeni s ekologii nemelo nic spolecneho, zamlada jsem byl na (povinne) brigade v lese 8)
A já je sázel nepovinně a ještě za peníze, heč :-) Byla to fajn brigáda na čerstvém vzduchu a navíc docela dobře placená. Na své zahradě to ovšem dělám zadarmo.

Jinak souhlasím s oběma tvými příspěvky. Agresivní roztrubovači jediných pravd jsou mi protivní a pro životní prostředí se určitě dají dělat lepší věci než kupovat vegan kytary. Třeba jezdit do práce autobusem místo autem, rozumně třídit odpad, nekupovat každý rok novou televizi nebo mobil, nevytápět barák na 25 stupňů, v létě si otevřít okno místo zapínaní klimatizace, nosit v kapse plátěnou tašku (spotřeba igelitek tím dramatiky klesne), koupit si jablko který vyrostlo dva kiláky ode mě a ne někde u Janova a milión dalších jednoduchých blbostí, který ovšem univerzální spasitele planety nenapadnou páč nejsou kůl.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

A co říkáte na tuhle akustiku... sice je to kytara s rezonátorem, ale je pro akustické hraní... já si myslím, že je podle jistých měřítek dost eko friendly - dřevo a plast na tom skoro není. :)

http://www.jamestrussart.com/models_detail.php?id=13
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

dayslypper píše:
ad "Proč by měla být levná kytara špatná?"... taky nevím. Kde jsem se o tom zmiňoval?
Psal jsi o tom ve svém postu. Viz:

"Dál se snažím rozjet podporu bazarového prodeje hudebních nástrojů pro začátečniky (koupí si levný šunt, pak je to za měsíc omrzí a následně se jim to válí do konce života někde ve sklepě). Zde je snahou vytvořit síť lidí po celé ČR, co se vyznají v nákupu ojetých nástrojů, kteří pomůžou lidem začátečníkům s výběrem dostačujícího použitého kusu (a samozřejmě tak i zařídit, že neupotřebený nástroj pošlou opět dál)."

Já si třeba myslím, že to funguje spíš tak, že si člověk koupí nástroj za 1500 v Lidlu v případě, že se v tom vůbec neorientuje a na nějakou tvoji aktivitu se ani nikdy "nenapáruje". Pokud někdo má 2500 a víc prostě nedá, protože nemá a mít nebude, tak si těžko bude kupovat nějaký dražší "kvalitnější" a třeba i vegan nástroj z druhé ruky. Jak už jsem psal, nevím, v čem je ta levná kytara za pár korun (třeba nějaký Cort AD řady) míň Vegan, než nástroj výrobce, které jsi zmiňoval. Klidně mi to můžeš vysvětlit, rád se nechám poučit.

O tom, že je maso vražda a že jsme zmetci požírající mrtvoly, psát nemusíš, to mě až tak nezajímá a nikdy jsem se na tohle téma bavit nechtěl a ani tě za to, že jsi vegan, nijak neshazoval - spíš naopak, složil jsem ti poklonu, napsal jsem, že se mi líbí, co děláš, ale že nesouhlasím s tím, že nám dáváš za vzor firmy, kterým je ale imho nějaká ochrana přírody ve skutečnosti naprosto lhostejná.
dayslypper píše:
Označení VEGAN smysl má. Ať už záměr výrobce je čestný nebo marketingový. Je to jasné, srozumitelné označení pro ty, kteří ví (chtějí vědět), co to má znamenat. Což ty evidentně nevíš, protože si do toho označení vkládáš nesmyslná očekávání. Sdělení = výrobek neobsahuje (by neměl obsahovat) živočišné produkty apod. Tedy na něm nenajdeš kost nebo výložky z mušlí.
No, já si teda myslím, že by ten zámět měl být i čestný. Za chvíli budou i Vegan trsátka, když jsou teď vegan pásy? To jako budu mít vedle sebe trsátka dvaceti výrobců a vegan budou jen ty, které výrobce chytrým marketingem označí jako "vegan", přestože budou všechny ty trsátka vyrobeny ze stejného materiálu a možná i na stejné lince někde v Asii???

Na část tvého postu o sadistických nekrofilech nebudu reagovat, protože tímhle směrem se diskuse myslím vůbec neubírala. Nikdo nechtěl řešit nějaké žrádlo, myslím, že jsme prostě chtěli vědět třeba to, proč je plastový pás A označen jako "vegan" a plastový pás B "vegan" není.

Ještě jednou musím upozornit na to, že mi nevadí tvoje stravovací návyky a pralesní aktivity, leze mi ale na nervy to, že se tady začala vyvolávat nějaká nesmyslná hesla napárovaná na aktivity nějakých vynalézavých kšeftmanů. Třeba takový "biosex" (sex s partnerkou nepraktikující hormonální antikoncepci) bych ještě pochopil, ale Vegan plastové pásy na kytaru moc nedávám...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

hyenik:
Astha/Brunner Guitars vypadají zajímavě skrz konstrukční vychytávky, ale nenašel jsem tam informaci o původu materiálů (můžeš mě navést?). Evropan, co to myslí s globálním přínosem Indům opravdu vážně, zajistí jim obživu skrz práci na ochraně zdejšího panenského přírodního bohatství (SAI Sanctuary), a ne ničení jeho posledních zbytků, ze kterých zcela jistě ten "indický eben, mahagon a palisandr" pochází. Kdyby těžba měla základní aspekty udržitelnosti, zcela jistě by se s tím pochlubili. Tedy, pokud mě něčím nepřekvapíš, to vypadá na klasiku, tedy černý nebo šedý trh, který nesvětí ani spirituální žvatlání pana Brunnera:
"Being able to create things, particularly fine guitars, is a real privilege and I look at it as a wonderful gift. God created us in HIS image as little creators. I want my guitars to reflect some of HIS goodness and the creativity he endowed us with knowing that my guitars will never be as “godly” perfect… He is the ultimate designer in every aspect of beauty and functionality far beyond our little minds… I believe in Him as our amazing creator and provider of all things, all the wonderful tone woods, but also the ability to work them into something sounding beautiful"
Zašťující organizace ACTS má ve svém portfoliu sotva jeden projekt týkající se životního prostředí, kde není zjevná aktivita víc, než rok. Přitom v Indii není tak těžké se zapojit. Tedy, když by se to sečetlo Švýcarský kapitalista vs. Tygr bengálský 1:0.

Dál nechápu, jak pán prokazuje svůj Boží dar tvořivosti a vynalézavosti, natož úctu k dětem Božím z řádu zvířat, když neumí dát v dnešní době na kytaru něco jiného blyšivého, než perleť.
Švýcarský kapitalista vs. vodní svět 1:0.

Neříkám, že nedělají zajímavé kytary, ale ani ty nejsou zrovna levné, místní si je za tu cenu těžko pořídí. Takže proč by si Švýcar měl kupovat tento brand? Jen kvůli lehké podpoře indické komunity bez zjevného multiplikačního efektu obsahyjícího přírodu? Co je na tom celém tak výjimečné?

EDIT:
hyenik píše:jezdim v aute s nizsima emisema nez Tesla, vysadil jsem několik tisíc stromku, ale zeleny terorismus na me nefunguje.
Já tady všem ukážu, co je zas pro mě zelený terorismus hraničící s psychopatií... třeba publikovat video, kde se rozpitvá chobotnice, a ještě se tím chlubit na YouTube a ostatním zde na fóru jen proto, čes do toho brnkl něco na kytaru. Nechť si o tobě udělá každý názor dle tohoto videa, čím můžeš přispět do tohoto fóra. Já bych byl samozřejmě agresivní, a upřímně ti přející, aby ti taky někdo vytrhal vnitřnosti jako té chobotnici.

Řekni mi, jaký je tvůj morální kredit, natož znalosti, že se z pozice Rádce máš potřebu zapojovat do tématu životního prostředí, když nejseš schopný mu prokázat ani základní míru úcty a provozovat si své deviace potají doma ve sklepě?
hyenik píše:Zvlast když dayslyper za par let bude stejne agresivne propagovat zase něco nového, co ho chvilkove (ale o to intezivneji) zaujme na jeho ceste za hledanim sveho ja.
Ano, toto je přesně rozdíl mezi námi dvěma. Já jsem schopný vývoje, proto jsem už někdy před 15ti lety jako maturant z konstrukce aut dokázal už tehdy zavrhnout spalováky, což je něco jako na teologický fakultě přestat věřit v Boha. Nechť každý posoudí, kdo je víc následováníhodný, jestli ten, kdo pravdu neustále hledá a zpřesňuje si obraz o světě. Nebo ten kdo pravdu "už našel" a tvrdošijně ji tlačí.

Zatím tu ze všech stran slyším, že je důležitější to a to, čímž jsem si už skrz své "hledačství pravdy" prošel už dávno a tedy zjistil, že jsou tu věci o řád zásadnější, což vás ale qwerem nezajímá, nebo to považujete za agresivní, protože vám to šahá do talíře. Jiným to ale šahá na život, vy emoční analfabeti.
Naposledy upravil(a) dayslypper dne 8.01.2017 17:20, celkem upraveno 1 x.
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Chlapi, nikdo na světě nestaví kytary pro nic jiného než pro peníze, jestli hledáte nějaké eko friendly kytary, nenajdete.Největší eko stopu udělá dovoz přes půl světa. Tak nejekologičtější kytara je od nejbližšího kytaráře. Bohužel to není eko(nomic) friendly takže bychom podobný problém řešili ve vlákně economic friendly akustické kytary - kde sehnat :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Doprava samotná pravděpodobně zas takový vliv mít nebude (na dopravu jednoho kontejneru z Honkgkongu do Hamburku potřebuješ cca 800 l paliva). Takový místní kytarář by v tomto ohledu porážel dovozové zboží, jen pokud by používal jenom lokální dřeva. Existuje někdo takový? Celkem by mě to zajímalo, kytara vyrobená ze středoevropských dřevin by mohla být zajímavá...
budweiser

Příspěvek od budweiser »

dayslypper píše:Nechť každý posoudí, kdo je víc následováníhodný, jestli ten, kdo pravdu neustále hledá a zpřesňuje si obraz o světě. Nebo ten kdo pravdu "už našel" a tvrdošijně ji tlačí.
Moc nechápu, proč by kterýkoliv z uvedených životních příběhů/postojů měl být následováníhodný... :roll:
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Stačí, když půjdeš vylučovací metodou a vyřadíš ten příběh, který není následováníhodný vůbec (alespoň z hlediska tématu této diskuse). V mém případě experimentální pitva zvířat skončila někdy na prvním stupni žížalou. Nechápu tedy, co nám chce hyenik z jeho pozice k tématu říct.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Neni to chobotnice... A urcite na tom "intelektualne" neni o moc lip nez ta zizala, kterou jsi popitval. A pokud si myslis, ze rostlinky, ktere chroupes, nic neciti, nemysli a nedokazi se prizpusobovat, vyvijet, spradat dokonale strategie proti ostatnim zivocichum, tak bys mel obcas pustin na yt i neco jineho, nez ty vymazy mozku... Porad tady tahas akorad zradlo, ktere tady nikdo nechtel resit, na nase otazky ohledne plastovych vegan kravinek nedokazes reagovat. Jdi si pred spanim treba pustit video kosatky, jak si pul hodiny hraje s pokousanym tulenem, pak ji muzes taky od sveho pc z tepla napsat o tom, jak se chova proti prirode a je emocne disfunkcni :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

dekuju dayslyperovi za jedno shlednuti videa, ale opravdu uz by si mel vzit prášky.
Davam si ho do nepratel, sbohem zelenino.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Měl jsem připravenu filipiku většího rozsahu, ale nemá to cenu, zakladatel tématu to stále otáčí k prezentaci svého světonázoru. Jen bych vypíchnul následující:
dayslypper píše:Pikus:
... Byl jsem idiot, co měl potřebu hromadit. Minimálně polovinu z toho jsem už prodal nebo prodávám. Je to normální úchylná obsese, to vám dojde, když narazíte na nějaký extrém, třeba sbírku Ricka Nielsena. To je nejen za hranicí nenormality ale i nemorality. ...
Typické pro pachatele dobra proti vůli "obdarovaných". Nechte laskavě morální rozměr v osobní rovině dotčeného nebo doplňte "podle mého názoru", prosím! Pokud je to legální, je vám do toho ... prd. Takhle to začne, pokračuje to třeba kytarou jako buržoazním pa-nástrojem a končí totální kulturní revolucí pod vedením těch, kteří to myslí se vším a se všemi úplně nějlépe. A citát ukazuje část klasického bolševického vzorce. Sebekritika, kritika nepřátelského jevu a schází už jen akce k jeho eliminaci. Pamatuji dost ...

Podle mého tady tohle téma nemá co dělat. Dočkáme se ještě eko-vegan aparátů, bicích, mikrofonů ... ?
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

ajdam píše:Doprava samotná pravděpodobně zas takový vliv mít nebude (na dopravu jednoho kontejneru z Honkgkongu do Hamburku potřebuješ cca 800 l paliva). Takový místní kytarář by v tomto ohledu porážel dovozové zboží, jen pokud by používal jenom lokální dřeva. Existuje někdo takový? Celkem by mě to zajímalo, kytara vyrobená ze středoevropských dřevin by mohla být zajímavá...
Kolega sinechal vyrobit parlorku z evropského smrku a tuším olše od Honzy Fišer, vím že Honza hodně dělá z evropských dřev hlavně lubovky.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

hyenik: Já děkuji.

qwer:
Neodpověděl jsem, protože jsem se chtěl co nejvíc držet tématu. Děkuji tedy za další off-topic trollení, na témata, o kterých jsi velice povrchně informován z bulváru, dle mě nehodný Rádce, ale pokusím se odpovědět co nejvíc ke vztahu k hudebním nástrojům, což s "cítícími rostlinami" bude trochu oříšek.

Levný šunt = levná kytara, co je zároveň šunt.

Ano, pokud stejně jako většinová společnost věříš, že kapitalismus a letáky v Lidlu jsou vrcholem evoluce vědomí lidstva a tedy tam do smrti budou nakupovat kytary, tak to vypovídá jen o tom, že Ty nebudeš mezi těmi, kdo ten systém změní. Aktuálně se už ekonomika založená na penězích bortí sama do sebe. Viz. současny propad, který nekoreluje kapitalistickými modely. Je nutné (a za pár desítek let nevyhnutelné) založit ekonomiku nikoliv na neomezenosti množení peněz v oběhu a růstu životní úrovně pár lidí, ale na omezenosti přírodních zdrojů, na nichž a na jejich omezené rychlosti obnovy stojíme a padáme všichni.

Každý vegan ocení, když se v produktech může rychle orientovat, a to umožňuje nálepka "vegan" (která není a nebude ekologicky dostatečná). Levné kytary nemá smysl označovat "vegan", protože vzhledem k ceně je jasné, že tam bude jen plast a ne TUSQ. U kytar střední třídy to jasný není, jestli je výložka pravá nebo plastová imitace. A vegan si to musí ověřovat mailem přes podporu.

Pokud nechápeš vegan pásy, a mou odpověď, skrz kterou se lze dovtípit o toxicitě výroby kůže, vč. používání látek jako arzen,výskytů rakoviny v okolí kožedělných závodů. Dál situaci krav v Indii, co jim vyčerpaným na onom pochodu smrti do očí mažou chilli, aby se zvedly ze země. Pak napiš do Thomanna, proč tam vegan pásy některé plastove a některé ne. Třeba ty vegan jsou z PET-lahví, či recyklovaného plastu.

O živočišných produktech to tu z části JE (kosti, intarzie z mušlí a škeblí). Přesto hned v první větě meleš něco o slepicích, Babišovi. Dál o palmovém oleji. Vegan nejsi, v koalici proti PO aktivní nejsi, vyhýbáš se aspoň PO?
Teď zas něco o cítících rostlinách. JSI SNAD BOJOVNÍK ZA PRÁVA ROSTLIN??? Ty jsi člověk bez špetky sebereflexe, a furt tu máš potřebu kázat. Tedy úctu mi tu prokážeš, když tato off-topic témata, u kterých je třeba začít především u sebe, nebudeš vůbec otevírat.

Odpověď na cítící rostliny... Měl bys vědět, že Michael Pollan, člověk osvěty v oblasti inteligence a vnímání rostlin, je jedním z hlavních mentorů filmu Cowspiracy zaměřeného na vysvětlení zkázy živočišného průmyslu jako hlavního motoru ničení pralesů v Brazílii, a že v žádném případě není řešením ani bio-produkce, ani lokálnost. A proč jako "ochránce" rostlin se toho zastává? Protože je to logické. Zkus zapojit někdy kritické myšlení a neselektovat informace dle toho, co se ti hodí do krámu.

Spousta lidí se stává vegany už jen kvůli časté neskutečně hloupé protiargumentaci, jakou tu právě předvádíš vč. toho, že je pro tebe důležité řešit, jestli pan Hannibal (pardon Hyenik) si pohrává s chobotnicí nebo kalamárou, mušlí, škeblí. Všichni mají ganglion, který jim umožňuje vnímat bolest podobně jako savcům. Tedy jako člověk máš šanci se vcítit do toho, jak jim je (tedy jsi, třeba jako škeble, postižená holčička od narození odsouzená k životu na lůžku, a někdo tě najednou přijde rozsekat mačetou jen proto, že máš pěkný blyštivý náušnice). Tedy nejdřív zkus sám najít soucit ke zvířatům, a pak si dovol něco o rostlinách, kterých jako všežravec "zabíjíš" násobně víc.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Po mém upozornění 14 příspěvků a z toho možná 3 k tématu. A navíc to zase sklouzává do osobní roviny. Ani zakladatel jako "vlastník" vlákna se není schopný držet jeho tématu.

Téma zavírám, jeho znovuzaložení v stejném stylu budu vnímat jako úmyslný trolling.
Pokud si na rozhodnutí chce někdo stěžovat, tak v hudebniforum-cz/stiznosti-na-admina-mod ... t9256.html Na SZ v této věci nebudu reagovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Zamčeno

Zpět na „Akustické kytary“