Dvoukrká kytara
Pravidla fóra
Dvoukrká kytara
Zdar všem,
ne snad, že bych uvažoval o koupi dvoukrký kytary, ale koukal jsem na různých stránkách a bývají dost drahý (nedivím se).
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s hraním a využitím takových kytar. Já si nemůžu pomoct, ale připadá mi to prostě jen jako frajeřina, kterou využije málokdo. Jasně, Page na ní hrával naživo Stairway to heaven nebo The Song remains the same a potom přešel rovnou na Rain song, kterej se hraje na přeladěnou kytaru. Ale to byl Page, že jo... A taky na ní hrál jen pár písniček. Ještě mě od něj napadá Wonderful one z koncertu Unledded s Plantem a taky Battle of evermore, kde hraje dokonce na tříkrkou akustiku (mandolína, kytara, dvanáctistrunka)
Prostě jen by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo na takovou kytaru hraje běžně a smysluplně využívá oba krky. Běžne je jeden krk šestistrunnej a jeden dvanáctistrunnej. Teď jsem viděl na stránkách Gretsch, co má oba krky šestistrunný, tam mi ten smysl už uniká úplně.
Jak to vidíte vy?
ne snad, že bych uvažoval o koupi dvoukrký kytary, ale koukal jsem na různých stránkách a bývají dost drahý (nedivím se).
Chtěl bych se zeptat, jestli má někdo zkušenosti s hraním a využitím takových kytar. Já si nemůžu pomoct, ale připadá mi to prostě jen jako frajeřina, kterou využije málokdo. Jasně, Page na ní hrával naživo Stairway to heaven nebo The Song remains the same a potom přešel rovnou na Rain song, kterej se hraje na přeladěnou kytaru. Ale to byl Page, že jo... A taky na ní hrál jen pár písniček. Ještě mě od něj napadá Wonderful one z koncertu Unledded s Plantem a taky Battle of evermore, kde hraje dokonce na tříkrkou akustiku (mandolína, kytara, dvanáctistrunka)
Prostě jen by mě zajímalo, jestli se najde někdo, kdo na takovou kytaru hraje běžně a smysluplně využívá oba krky. Běžne je jeden krk šestistrunnej a jeden dvanáctistrunnej. Teď jsem viděl na stránkách Gretsch, co má oba krky šestistrunný, tam mi ten smysl už uniká úplně.
Jak to vidíte vy?
bandzone.cz/hot
Gibson LP 2013 signature T
Vox AC15C1, Vox AmPhones AC30
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
Re: Dvoukrká kytara
Nikoho neznám, kdo takhle hraje. Beru to spíš jako pěknou a efektní frajeřinku, než něco extra praktickýho.
Jeden čas jí používal i Kodym z Lucie,ale to bylo co jsem zachytil opravdu krátce
čas 1:38 ,ale velice krátce.
EDIT:
"vasekh"Nikoho neznám, kdo takhle hraje. Beru to spíš jako pěknou a efektní frajeřinku, než něco extra praktickýho.
Nemám ten pocit.
čas 1:38 ,ale velice krátce.
EDIT:
"vasekh"Nikoho neznám, kdo takhle hraje. Beru to spíš jako pěknou a efektní frajeřinku, než něco extra praktickýho.
Nemám ten pocit.
Nu, ze slavných věcí se na dvoukrkou kytaru hrál třeba Hotel California ....
Slash používá dvoukrkého Gibsona, Zakk Wylde taktéž.
rozdiel u dvojkrkých gitár býva v ladení, menzúre, počte strún . . . u toho dvojkrkého Gretscha je jeden krk klasická gitara a druhý je tuším barytonka
Což o to, já vím, že Slash, Wylde a další top kytaristi to používají. Mně šlo o to, jestli to běžně používá někdo z místních uživatelů fóra nebo jestli znáte někoho z vašeho okolí, ne jestli znáte někoho z televize 
Protože mě zajímá, jestli se to vyplatí i normálnímu hráči.
Btw. i ten Slash, Zakk atd. na to hrajou jednu písničku z deseti, takže i pro ně je to spíš věc image. Mně šlo o to, jestli někdo hraje takovej styl, kde ty dva krky opravdu využívá a hraje na to třeba většinu.
Protože mě zajímá, jestli se to vyplatí i normálnímu hráči.
Btw. i ten Slash, Zakk atd. na to hrajou jednu písničku z deseti, takže i pro ně je to spíš věc image. Mně šlo o to, jestli někdo hraje takovej styl, kde ty dva krky opravdu využívá a hraje na to třeba většinu.
bandzone.cz/hot
Cort MR 710F NAT
Cort MR 710F NAT
Měl jsem to SG Epiphone, hrálo to krásně, ale neunesl jsem to, že to mělo tělo z překližky. Přitom uváděli mahagon masiv. Tak jsem ji vyměnil. Jinak je to strašně těžké na delší hraní. Chtěl jsem pak toho dvoukrkého BC Rich, ale nebyly peníze a přestali ho vyrábět. Struny jsem na to kupoval 10 elixiry, takže tak cca litr dohromady za dvě balení strun (ty na 12 stály přes 600).
Ale kdybych měl prachy, tak bych do toho šel znova, tu 12 ničím nenahradíš.
Ještě jsem měl kdysi sg od Fokus, 12 hrála dobře, ale ta 6 byla taková hluchá, navíc se tam krk kroutil do vrtule.
Ale kdybych měl prachy, tak bych do toho šel znova, tu 12 ničím nenahradíš.
Ještě jsem měl kdysi sg od Fokus, 12 hrála dobře, ale ta 6 byla taková hluchá, navíc se tam krk kroutil do vrtule.
Je i varianta kytara+basa, u nas pouzival tusim Vane v kapele Bronz, hrali v triu bici-klavesy-kytara. kde klavesy hraly i basu a když hraly solo, tak bas.part prevzal kytarista.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
nechtěl bych ve zmatku před koncertem ladit 18 strun ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hral nekdo na fokus doubleneck?
http://hudebnibazar.cz/uzivatel/detail/?ID=21358
z ceho to je? vypada jeste lip, nez ten epi - nema sroubovane krky a treba nebude ani z preklizky
http://hudebnibazar.cz/uzivatel/detail/?ID=21358
z ceho to je? vypada jeste lip, nez ten epi - nema sroubovane krky a treba nebude ani z preklizky
Z toho doublenecku mám jen 1/2, tedy Fokusácký SG a to chválim, hraje skvěle. Při restaurátorských pracích jsem narazil na masiv mahagon.
http://torst.rajce.idnes.cz/Fokus-Gibson_SGT/
http://torst.rajce.idnes.cz/Fokus-Gibson_SGT/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hm, ty nekonecny pauzy mezi pisnickama kvuli ladeni by za to mozna staly
potazmo nezamenitelnej chorus efekt rozladeny dvanactky je taky v poradku
Vzhledem k použitým čínským mechanikám a krásným plastovým nultým pražcům budeš mít rozladěnou i šestku, a ladit budeš po každém vibratu/bendu. Tolik za mě k fokusáckým kytarám, měl jsem v rukách celkem 3 a z toho jednu vlastnil. Každá měla jen 1 krk, ale asi není důvod čekat že u dvou to bude jinak 
imho to neni nic neresitelnyho. nulaky budou eventualne vetsi problem nez ty oem mechaniky a o snimacich nebo treba prepinacich si tez nedelam iluze, kazdopadne porad me to docela zajima.
Neřešitelná bude spíše ta váha. Pokud se nepočítá s dvojitým řemenem či specifickým stojanem pro hraní. U Brauna v Ostravě tam kdysi takový Fokus byl, ale na rameno jsem si jej ani nepověsil, protože už byl těžký v mých rukách. Hned letěl zpátky na věšák. 
Není to přece kytara na odehrání celého koncertu. Široký, dobře vypolstrovaný řemen by mohl pomoci. Page přece nebyl žádný obr, a přežil to. I nalitej či zkouřenej ...
Samozřejmě, jak se člověk na takové video dívá, tak má pocit, že takový kus dřeva bude v pohodě. Výraz pana Claptona v určitých momentech ... k nezaplacení. 
S fokusáckýma mechanikama a výztuhou ani po letech problém nemám, i ty pražce až překvapivě drží. Ořech tam mám tuším nový. (Používám pouze krk - celojavor). Ale dokavad jsem měl ten krk na stratovy, měl jsem tam i kladkové srážeče (z aleximu za pár šupů..). I když v případě SG jsou tyhle záležitosti irelevantní. A kvalitní dvouramený ORX řemen zlehčí i fakt ultra těžké kousky..
Ad fořt: kdyby jen nalitej nebo zkouřenej
Ad fořt: kdyby jen nalitej nebo zkouřenej
Na video jsem kouk. Page vypadá opravdu jetě. A preciznost hry? Trochu mi to zvedlo sebevědomí. Zejména to legendární sólo. Kdyby takhle někdo zahrál v Krupce nad Nežárkou, každej by řek : Prase a lopaťák. Ale u J. Pagea jde o fííííling !! Na to nezapomínejme !
P.S.: Mám Fokus SG a bezva.
P.S.: Mám Fokus SG a bezva.