Multiefekt co není sh*t

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
KuřeCz

Multiefekt co není sh*t

Příspěvek od KuřeCz »

Ahooj. Po letech nehraní jsem založil kapelu, lehce progresivní (Tool/perfect circle jsou určitě naše vzory..) a potřebuju efekty, jenže nevim co potřebuju :D :D . Proto shánim multiefekt, kterej bude mít modulační efekty, octaver, kompresor, reverb, pár delayů. Je mi líto kupovat si kvuli jedný písničce octaver za několik tisíc, kvuli 5 vteřinám v další písničce reverb, asi víte jak to myslim. Mno a pokud možno aby to byl vážně jen multiefekt, né kytarovej simulátor - shánim něco co zbytečně nesimuluje aparáty a tim pádem mi to uplně nepodělá zvuk lampovýho marshallu, realně mi jde o více krabiček v jednom. Do 10 000 kč prosím
arcilucifer

Re: Multiefekt co není sh*t

Příspěvek od arcilucifer »

Line6 M13, kde budeš používat jen modulační efekty.
https://hudebnibazar.cz/line-6-m13-stom ... /ID105686/
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

M13 (nebo M8) bych taky doporučil. Sám ho už pár let mám a jsem maximálně spokojený.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Taky bych doporučil LINE 6 M13,to by Ti mělo vyhovovat.Určitě Ti to potvrdí i Kinx,který ho používá.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Len mysli na to, že isté efekty (krabičky) patria pred amp a iné za amp (aj keď to nie je pravidlo). Multiefekt moôžeš dať iba pred alebo za (skô asi za) - takto napríklad taký reverb bude OK, ale napríklad phaser môže byť lepší pred ampom.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

Ivan : To, co potřebuje tazatel patří všechno do smyčky.
Ty Line6 M3 a pod ti to určitě splněji. Jen mám dojem, že některé z nich (všechny?) neumí kombinovat víc efektů dohromady (např. chorus+Delay). Takže si zas přihřeju polivčičku - ZOOM G1on. Malej, levnej, univerzální a s počertech dobrými, věrně znějícími efekty. Myslím, že ostatní mě taky podpoří (viz samostatné téma). Rozumím tvé nechuti použít simulace aparátů a distortionů. Ale to se vče nechá v G1on vyřadit a mít určité presety jen jako čistý delay, flanger a td. S tím, že si můžeš sestavit řetěz až 5ti ambiencí. No a plus máš možnost občas (na doma) využít i to ostatní-simuilace apců pro cvičení, bubeník, ladička, looper. No nekup to ! ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
KuřeCz

Příspěvek od KuřeCz »

Jestli ty simulace jdou vypnout a jsou opravdu vyplý, tak mam asi favorita - ty prachy :D . Díky moc za odpovědi
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Nevím,ale trochu velký skok na porovnání M13 a G1On . M13 umí čtyři různé efekty - nebo čtyři stejné současně.,ladička, looper 28 s. Play / Stop, Half Speed, Reverse, Undo / Redo atd.

https://line6.com/m13/specs.html
torst

Příspěvek od torst »

jenže podívej, kolik stojí a jak je velký G1on a M13 !
Kuře : V ZOOMu ani tak nejde o vypínání simulací. Prostě začneš stavět preset od nuly - čistej stůl, žádnej efekt (vlastně bypass) a je na tobě, jestli si do nového presetu vložíš simulaci zesilovače Orange, nebo chorus, flanger + Reverb a td.
Chápu tu nedůvěru k černomodré plastové hračce. Líbí se mi i Digitech RP360. Festovnější, dražší a zvukově pravděpodobně stejně kvalitní jako ZOOM, možná i lepší. Ale nezkoušel jsem.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jastud

Příspěvek od jastud »

KuřeCz píše:Jestli ty simulace jdou vypnout a jsou opravdu vyplý, tak mam asi favorita - ty prachy :D . Díky moc za odpovědi
Jdou vypnout a jsou vyplý, skutečně je aktivní jen zapnutý efekt. Každopádně třeba reverby nejsou nijak ohromující. Jde to použít, ale zas taková pecka to není. Na druhou stranu za ty peníze je to boží. Za dva litry co stojí G1On neseženeš ani slušný krabičkový reverb. Jo a doporučuju verzi s expression pedálem. To pětikilo navíc se ti stokrát vrátí.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Ogys

Příspěvek od Ogys »

Ještě malá poznámka k té m13, jde zapojit zátoveň před preamp i do efektové smyčky.
Rhjr Jazzmaster Custom, Gibson Les paul studio GT
Kemper
Orange TH 30 + 1960A
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Snažím se si představit jak Kinx hraje (a zápasí) na svých svižných koncertech se Zoom G1on...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

vzhledem k rozpoctu a zadani bych momentalne zvolil M9 (idealne bazarovy)
(M13 je zbytecne velky, G1 je zbytecne levny ;)
pripadne jako low cost variantu Zoom G3 (kovova krabice, lepsi ovladani a programovani nez G1)
na vyzkouseni co vlastne multaky delaji a umi, samozrejme bohate staci i G1 (coz pro začátek muze byt nejlepší varianta, zjistit na co to potrebuju, jak to chci ovládat atd... presne jak poznamenal wikxzen, multaky se daji používat ruzne).

PS: muze mi jastud osvětlit jak se mi stonasobne vrati ten plastovy exp pedal?
Specialne u Zoomu kdy muzes priradit jenom jeden parametr. Chapal bych to u Lejna6, kde muzes priradit klidne všechny najednou, ale zrovna u Zooma mi exp.pedal prijde bohuzel "vykastrovany" a osobne to povazuju za největší slabinu ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jastud

Příspěvek od jastud »

hyenik píše:
PS: muze mi jastud osvětlit jak se mi stonasobne vrati ten plastovy exp pedal?
Specialne u Zoomu kdy muzes priradit jenom jeden parametr. Chapal bych to u Lejna6, kde muzes priradit klidne všechny najednou, ale zrovna u Zooma mi exp.pedal prijde bohuzel "vykastrovany" a osobne to povazuju za největší slabinu ;)
Může.

1/ Pomocí pedálu lze zapnout/vypnout dedikovaný efekt v patchi, jde to i jinak ale tohle je podle mě nejšikovnější řešení. Pravda chce to nalepit kousek gumy na správné místo aby to šlo, ale to byla operace na dvacet vteřin.

2/ Regulace dedikovaného parametru, ano jde jenom jeden, ale tak nějak mi to přijde lepší než nic.

3/ Regulace celkové hlasitosti patche, taky to jde jinak, ale tohle je opět nejjednodušší.

4/ Můžu kvákat.

Prostě mi to za to pětikilo stálo a pokud bych kupoval Zoom znovu tak zas jedině s pedálem. Stačí takhle?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

hyenik píše:vzhledem k rozpoctu a zadani bych momentalne zvolil M9 (idealne bazarovy)
+1
Ivan píše:Len mysli na to, že isté efekty (krabičky) patria pred amp a iné za amp (aj keď to nie je pravidlo).
M13 jde nastavit tak, že část efektů bude před smyčkou, část v ní. Není problém.
torst píše:neumí kombinovat víc efektů dohromady (např. chorus+Delay)
To naopak většina multiefektů umí. Viz předchozí diskuze.
KuřeCz píše:Jestli ty simulace jdou vypnout a jsou opravdu vyplý...
M13 žádné simulace aparátů nemá.
KuřeCz píše:G1On
G1On mám doma, ale mám pocit, že už to s ním tady na fóru trochu přeháníte :-D

M13/M9 má svoje mouchy, to je jasný, ale myslím si, že to je skvělá volba. Jako alternativu do 10t bych možná doporučil ještě G-majora, na bazaru se občas objeví (5-7t) s kontrolerem se do 10 vejdeš, ale M13/M9 jsou "super jednoduchý" na ovládání. Chová se to jako samostatné krabičky v pedalboardu. Prostě vybereš efekt, nastavíš parametry a je to. Žádné menu, žadné nastavování, prostě plug&play.
Ještě bych k němu doporučoval pořádnej expression pedál - http://www.svetkytar.cz/line6-m13-kvakadlo
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:Ivan : To, co potřebuje tazatel patří všechno do smyčky.
Kompresor?
rotten77 píše:M13 jde nastavit tak, že část efektů bude před smyčkou, část v ní.
Tak to je supr.
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jastud píše: Prostě mi to za to pětikilo stálo a pokud bych kupoval Zoom znovu tak zas jedině s pedálem. Stačí takhle?
Díky, staci. Bal jsem se, ze mi něco uniklo.
Pro ostatní je to presna ukázka jak se muzou nároky na pouzivani lisit.
Ja tedy zustavam u verze bez exp.pedalu :)
I když je třeba priznat ze u G3 ext.pedal občas použiju...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“