BaCH

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: BaCH

Příspěvek od martina72 »

Strat s Floydem? Není to úchylné? Přijdeš o stratovský zvuk ... Proč nejdeš do kytary, kam se Floyd běžně montoval? Jinak, nevím, jaký rozsah "páčení" tě zajímá, ale dvojzvratné strat tremolo má poměrně dost možností "tvoření" tónu, koukni na Jeffa Becka (z těch známějších tváří).

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Stratovský zvuk nijak nehledám. Nebavme se prosím o tom, jestli je Strat s Floydem košér nebo ne :D Zajímá mě, jak si vedou BaCH kytary ve spolupráci právě s floydem, zda-li s tím máte zkušenosti.
torst

Příspěvek od torst »

Strat s FR mi nijak nevadí. přímo s Bach zkušenost nemám, ale mám jí s jinými levnými superstraty s levnějšími kobylami FR. Jsou legendy, že nekvalitní materiál nevydrží, omelou se závity a pod. Myslím, že při slušném zacházení vydrží. Jiná věc je zvuk. Jsem příznivec levných kopií, ale v těchto případech jsem opravdu narážel na to, že zvuk byl zastřenější, neprůrazný, trochu mdlý. Mám srovnání s Kramerem osazeným orig. Floydem, kterej hraje bezva. Takže z tohoto důvodu doporučuji opatrnost a velké soustředění na zvuk při výběru konkrétního kusu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Zkušenost FR od Bacha mám takovou, že před x lety jsem musel na své kytaře vyměnit kameny na FR - Jackson a jediný samostatný kameny co jsem sehnal byly Bach a můžu potvrdit že kytara už neměla tak jasný zvuk jak s původníma kamenama.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
torst

Příspěvek od torst »

zajímavej postřeh. Myslel jsem, že to dělá celej kus, hlavně materiál základny. že by jen kameny?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Taky jsem se divil, plus ty kameny byly o něco nižší. Tenkrát jsem byl rád že jsem vůbec nějaké samostatné kameny sehnal.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

A co pozdější výměna za origo FR? Rád bych šel třeba do Charvela, ale na toho teď momentálně nemám :D Takže hledám levnější variantu a ten BaCH se mi celkem zamlouvá.
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

A nebude ten origo FR dražší jak celá kytara BaCh :-)? Třeba bych i ten zvuk oželel, ale já osobně bych měl strach u těchto levných napodobenin FR, aby se vracel zpět do původní polohy.
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Pravda :D Kdysi jsem měl Cort EVL X4, tam na tom ten floyd nebyl zase tak špatně. Drželo to vcelku pěkně, ale je pravda, že já s tou pákou zas tak velký prasárny nedělám :D To je taky důvod proč myslím, že by mi BaCH mohl i stačit. Jak moc jste vlastně Floydovi dávali zabrat ? :D
LUBOSH

Příspěvek od LUBOSH »

Já osobně dost. Měl jsem i úvod písničky, že jsem šel od úplně prověšených strun a pozvolně je nechal FR vracet do původní polohy. Problém s laděním jsem neměl. Co se týká těch levných FR, tak kámoš si koupil nějakou kytaru McCoy nebo jak se jmenovalo a stačilo i vzít decentně za páku a ladění v háji, resp. struny mezi sebou ladili akorát celé ladění se posunulo jinam. To jsme pak pochopili proč se v prodejně vymlouvali že nemají funkční ladičku :-). Chybama se hold člověk učí. :lol:
frenk54

Příspěvek od frenk54 »

Nezbývá teda než nevyhnutelná klasika :D přijet a vyzkoušet :D Díky za rady. Pokud to nějak dopadne dám vědět. Mám v plánu tam jet někdy koncem měsíce.
leprák

Příspěvek od leprák »

Narazil jsem na jakési prohlášení odborníků z BaCH: https://www.facebook.com/bachmusik.cz/p ... 3342094839
Doteď jsem si myslel že tělo z jednoho kusu dřeva je v poho, a ono je to úplně špatně?
grock

Příspěvek od grock »

Ten článek míchá hrušky a jablka a dokonce i nesmysly o 5 ks :D . Z toho závěry nedělej.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

To je prostě příspěvek (s přidaným povzdechnutím), který zjevně má příčínu v tom, že u BACHa se setkávají s lidmi, kteří chtějí kejtru z jednoho kusu jen proto, že třeba tady na hudebnímu foru se o tom naplácalo všelicos co to forum existuje.
Ona vlastně kytarovina je de facto obyčejná stolařina. A někdy dost vydělává na příběhu o stromu ze země "pána prstenu".
leprák

Příspěvek od leprák »

Prošlo mi rukama několik kytar vyrobených v čr, některé z jednoho kusu a nebyl problém ani se zvukem ani s kroucením, cena vždy přijatelná, ani mě nikdy žádný kytarář v čr nikdy nevykládal pohádky o bájném stromu, jenom "chceš mahagon? tu máš mahagon, chceš olši? tu máš olši" toť moje zkušenosti.
Docela by mě zajimalo, pokud takového kytaráře znáš, který rád vydělává na pohádkách o dřevu aby se napakoval, tak to napiš, myslím si že by to byla nejen pro mě ale i pro ostatní užitečná informace.
A pokud někdo chce kytaru podle své představy tak jde přece za kytarářem a ne k bach který má eshop levných kytar přece :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A proč teda řešíš příspěvek BACHa z FB profilu? Nedává mi to smysl poté cos tu teď vyplodil. Když máš něco za sebou, tak tě to přece ani nemusí zajímat co vykládají tví odborníci na FB.
A proč by řemeslník nemohl materiálu dávat příběh, třeba i pravdivý? Je to jeho byznys a zákazník je vždy ten, který mu na to skočí nebo odmítne.
leprák

Příspěvek od leprák »

:D
Dobrá tedy, když se podíváš na můj předešlý příspěvek... týká se samotného dřeva, a to mě celkem zajimá, jak jsi napsal, na jejich "povzdechnutí" jsem si dovolil napsat moje "povzdechnutí" snad ti to nevadí :)
Téma samotných bach, že za nimi chodí lidi kteří chtějí po nich "nesmysly" jsi tu rozvinul ty, ale mám pocit že tě to nějak popudilo, tak sorry a hezkou neděli 8)
pain2

Příspěvek od pain2 »

Byl jsem u toho a sám nerad vyrábím těla z jednoho kusu. Jde o to se vyhnout středovému jádru. V tom místě je velké pnutí a je to náchylnější potom na klimatické změny. (u olše se tomu vyhnout nedá) S tím Fendrem to ale tak je :D zbrousíš tělo, které je pod plnou barvou a je to slepené ze zbytků. A pozná to někdo? No nepozná. Bach levné kytary sice má, ale teď už mu je dělá Musicworld nebo jak se ta firma jmenuje. Co dělá Schectery, Deany, Chapmany. Tam šlo o to, že člověk chce tělo z jednoho kusu, že taková hraje nejlíp ze všech. No fajn :D ale nikdy jsem ten rozdíl nepoznal, jestli to bylo slepené ze dvou tří nebo jednoho kusu. A kvůli vyhýbání se středovému jádru je lepší dělat kytary ze dvou kusů. Co mám i suché dřevo, tak kolem toho jádra se to pořád kroutí. Zhobluje se to a za měsíc je tam zase prohlubeň. Přestože dřevo má vlhkost 8% Bych řekl, že pnutí je větší potvora, než samotná vlhkost ve dřevě.

Jinak Bach vyrábí i na zakázku nástroje u nás. Cena je pak samozřejmě jinde.
grock

Příspěvek od grock »

"....ty fendery, nad kterými slintáte, jsou z 5 kusů. " (Bach)
pain2 píše:... S tím Fendrem to ale tak je :D zbrousíš tělo, které je pod plnou barvou a je to slepené ze zbytků. A pozná to někdo? No nepozná.
Opravdu někdo viděl (a zbrousil?) tělo Fendera, nad kterým se slintá, tj, z 50tých a 60tých, popř z CS - z 5 ks ???
A o TO snad jde ! Ne o nějaké ekonomické řady, ne ?
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
pain2

Příspěvek od pain2 »

No dyť jo :) Je pravda, že 5 kusů a vice najdes malokdy, ale Americke Fendery delavaji ze 4 kusů. Ale já v tom nevidim nic spatneho. :D jde jen o estetiku v tomto případě a pod plnou barvou se to schová.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“