Drop tunning

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Lubik

Drop tunning

Příspěvek od Lubik »

Zdravím, chtěl bych se vás zeptat na téma drop tunning, mám naladěna na standartní ladění, ale chtěl bych zkusit drop s 13. Ale nevím jestli je dobré pro kytaru tam natáhnou takhle jiné struny ( z 11 na 13) a ladění, protože by struny mohly drnčet a podobně, takže otázka zní jestli si můžu normálně natáhnou struny a naladit, nebo si mám jít nechat kytaru celkově nechat seřídit na jiné struny... díky za odpovědi
torst

Re: Drop tunning

Příspěvek od torst »

musíš napsat, jakou máš kytaru. Obecně platí - nižší ladění, silnější struny. Ale nevím co je ´drop s 13´.
Nechceš raději zkusit tohle ? :
https://hudebnibazar.cz/morpheus-droptune/ID108507/
Zní to hodně věrně a nemusíš řešit kytaru.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
remisa

Příspěvek od remisa »

Chudák, nový uživatel s úplně jednoduchým (ač zmateně položeným) dotazem a ty na něho hned s takovouhle krabicí :D

Lubiku, jestli máš struny 11, nyní ve standartním ladění a chceš pouze naladit drop D - čili pouze tlusté E o dva půltóny níž - tak nic neřeš, struny 11 to v pohodě zvládnou na jakékoliv kytaře.

Struny 13 řeš, až budeš chtít ladit celou kytaru níž, třeba Drop C - a s tím počkej než tomu budeš více rozumět :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Bestial

Příspěvek od Bestial »

Jak píše Remisa, nedělej si s tím tolik hlavu.

Drop D ti zvládnou 11 struny, nebo hybridní struny 10/11.
Zeptej se v hudebninách, např. https://kytary.cz/elixir-optiweb-light-heavy/HN170009/.
Nemusíš ani kupovat drahé, s těmihle mám jen dobré zkušenosti.

Pokud chceš jít do drop C, H, A.. Už bych uvažoval o tlustší struně E. Pak jde už o ladění zbylých strun. Pokud zůstáváš ve standardím ladění, řešíš jen to dropnutou strunu. Pokud chceš přeladit kompletně níž, je to trochu slžitější.
Napiš víc informací :)
Daniel Magnus
Nový uživatel

Příspěvek od Daniel Magnus »

Já jsem při svých pokusech s drop laděním hledal a zkoušel všechno možné, a nakonec mi nejvíce vyhovují tyhle struny:
https://www.muziker.cz/ghs-david-gilmou ... g-0105-050
Bál jsem se, že budou moc tenké, ale nejsou - dokonce i to .50 tlusté "E" nebyl problém dostat na "C", aniž by to drnčelo, ztrácelo moc brzo sustain nebo to jinak zlobilo. Jen to chtělo malinko zvednout dohmat, ale fakt jen malinko. Přece jen ten prokmit je u takhle povoleného drátu větší :-) Ono podle mě hodně taky záleží na tom, na jakou kytaru to člověk natáhne a jak moc za to pak rve. Jo a musí se jemněji zacházet s hranou dlaně při tlumení - jinak je to slyšet, protože jak je to všechno volnější, jsou menší síly a snadno se při tom zatlumení "zamáčkne" kobylka a zvýší se hrající tón.
Lubik

Příspěvek od Lubik »

Zdravím, omlouvám se za neaktivitu, ladil bych drop c, drop a, kyraru mám les paula od epiphone,kolikátky na takové ladění, a mám si to jít tedy nechat seřídit ?
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Čus, na drop c - daddario exl158 - struny 13-62, na drop A - daddarion exl157 - struny 13-68 nebo ernie ball 2839 - struny 13-72 - ty jsem měl i na standard A...seřídit si to nech...dohmat, oktávy...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Chtít ladit na LesPaulu drop A mi přijde hodně nerozumné z důvodu kratší menzury LesPaul kytar. Struny jsou pak v daném ladění měkší, čím je menzura kratší. Nevím jaký hraješ styl - asi něco drsného, ale prostě ta kytara na to není stavěná právě tou menzurou. Proto tam musíš pak tahat takové brutální lana jako 72 nebo 68 strunu. To je magořina.
Na takové ladění, respektive hudební styl, bych se snažil mít odpovídající kytaru = odpovídající menzuru. Na takové podladění tedy rovnou kytaru barytonovou, či alespoň něco jako dělají Schecter s 686 mm menzurou. Stratovská menzura je na tohle minimum (648mm). Cokoli míň je podle mě nerozum a cítím v tom jasnou snahu být módní (mám kytaru tvaru LP!) na úkor použitelnosti (plandaj mi struny a zní to jak bahno, kompenzuju to nerozumnou tloušťkou strun)...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

No nebudu řešit, jestli se Lubik provinil jasnou snahou být modní - podle mě je to spíš mladej kořeň, co se ňák dostal k lespaulu a doteď možná netušil, co je to menzura a že se rachot nedá dělat v éčku - ale za mě - tu nerozumnou tloušťku strun mám samozřejmě vyzkoušenou a ověřenou, že (mě) nic jinýho takhle hluboko nevyhovuje...na 648mm teda...i ta 62 je na áčko málo...
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

No kytarista z In Flames má Les Paula ladí do Drop A# (česky B) s basovou strunou - 68, ale je to individuální, záleží jak to vyhovuje tobě i samotné kytaře (já mám například kytaru s tradiční 25,5 menzurou a na D používám 56, jinak se mi tam objevují "špinavé" frekvence)
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Však v pohodě. Najde se dost příkladů, kde to lidi takto používají. I Bongripper kytarista hraje na LP s P90 ty jejich pekla... Asi jim to vyhovuje. Mi až tak ne, a proto říkám, že mi to přijde nerozumné. Vím ze zkušenosti, že dobrého kýženého výsledku se v tomto dá dosáhnout použitím věcí k tomu více určených a to podstatně jednodušeji a pohodlněji :)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Atjov

Příspěvek od Atjov »

Zdravím,
kdybych chtěl tuto kytaru: https://kytary.cz/prs-se-mark-holcomb-hb/HN167331/ přeladit na standardní ladění, není to blbost? Hrozně se mi líbí, ale zjistil jsem, že je továrně laděna na Drop C, na což nejsem zvyklý :D .
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Úplně vpohodě. Má to normální stratovskou menzuru, takže bez problému. Akorát možná bude potřeba poštelovat trochu krk, jestli je výztuha a nastavení dané na Cčko...
Atjov

Příspěvek od Atjov »

To by možná potřebovalo i jinou tvrdost strun, ne?
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nejspíš ano. Nevím jaké tam jsou, ani jaké ti na standard E vyhovují. To musíš vědět sám :)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Pisou, ze tam jsou struny 010“/052“ To mam na stratovske menzure ve std ladeni a pohoda.
Hraju výhradně na šrot.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

remisa píše:Chudák, nový uživatel s úplně jednoduchým (ač zmateně položeným) dotazem a ty na něho hned s takovouhle krabicí :D

Lubiku, jestli máš struny 11, nyní ve standartním ladění a chceš pouze naladit drop D - čili pouze tlusté E o dva půltóny níž - tak nic neřeš, struny 11 to v pohodě zvládnou na jakékoliv kytaře.

Struny 13 řeš, až budeš chtít ladit celou kytaru níž, třeba Drop C - a s tím počkej než tomu budeš více rozumět :)
Mě i na Drop C přijdou třináctky jak námořnický lana. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“