Kytara - vyjeté závity
Pravidla fóra
-
respectdejff
Kytara - vyjeté závity
Ahoj,
mám otázku jak řešíte, jeden problém. Když chci vyměnit na kytaře struny musím vyšroubovat zadní kryt na kytaře. Problém je, že nyní mi už nechce kryt držet a závity ve dřeve jsou vykotlané. Jak to řešíte? Silnější šrouby, delší šrouby, kytara bez zadního krytu? Díky za odp.
mám otázku jak řešíte, jeden problém. Když chci vyměnit na kytaře struny musím vyšroubovat zadní kryt na kytaře. Problém je, že nyní mi už nechce kryt držet a závity ve dřeve jsou vykotlané. Jak to řešíte? Silnější šrouby, delší šrouby, kytara bez zadního krytu? Díky za odp.
Re: Kytara - vyjeté závity
Sirka a vteřinivé lepidlo....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Už som tento "servis" robil na x gitarách. Zápalka, alebo špajdla + Duvilax.
Zmíněná technologie je málo rockerská. Vidím to na lepeňák s pořádnou hlavou a větší kladivo. Kdyžtak jich prohulit krytem víc. To samé s pickem, pokud se v tom častěji hrabeš. Po čase bude z kytary Vinettouova stříbrná puška. Pak bude nejvyšší čas na přejmenování kapely, případně změnu žánru (poku jsi punk již nehrál předtím).
Hlavně nějak přispět,že?!starypard píše:Zmíněná technologie je málo rockerská. Vidím to na lepeňák s pořádnou hlavou a větší kladivo. Kdyžtak jich prohulit krytem víc. To samé s pickem, pokud se v tom častěji hrabeš. Po čase bude z kytary Vinettouova stříbrná puška. Pak bude nejvyšší čas na přejmenování kapely, případně změnu žánru (poku jsi punk již nehrál předtím).
Co máš za kytaru ?? 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Na Strata třeba existují kryty tremola, který mají díry, takže nemusíš nic demontovat
Navštiv nějakou prodejnu hudebních nástrojů, kde pracují profíci (namátkou u nás je to HNS, neboli hudební nástroje Skotnica ve Frýdku-Místku) a určitě ti poradí.
Navštiv nějakou prodejnu hudebních nástrojů, kde pracují profíci (namátkou u nás je to HNS, neboli hudební nástroje Skotnica ve Frýdku-Místku) a určitě ti poradí.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
-
respectdejff
Cort G254 s Wilkinson dvojzvratným tremolem. Snímače jsou měněny za značku Seymour Duncan. Respektive u kobyly snímač.grock píše:Co máš za kytaru ??
A to v krytu není díra na provlečení struny ? Typ g250 i 260 to stejně jako jiné kytary má.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Přesně tak.Takto by to mělo vypadat,ne. To jsem nikdy neslyšel ,sundavat kryt na výměnu struny,pěkná kravina.
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
- bundes
- Bandzone: https://bandzone.cz/whitefruithoney
- Kontaktovat uživatele:
G220 je tam má takygrock píše:A to v krytu není díra na provlečení struny ? Typ g250 i 260 to stejně jako jiné kytary má.
12. listopadu jsme vydali zbrusu novou věc
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
https://youtu.be/0-91BqDs9vo
nebo hraj jako správné rokér, bez dekla:-)
stejně to omezuje rezonanci (nebo podporuje?)

mam strata od Godina, v deklu ma diru-vyrez, ale obcas se blok tremola pohnul tak divne, ze diry pro struny byly mimo ten vyrez ... hlavne tlusty .. nez se s tim rvat bylo lepsi dekl odsroubovat ...grock píše:A to v krytu není díra na provlečení struny ? Typ g250 i 260 to stejně jako jiné kytary má.
Tak si to seřiď ,ne ?
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
souhlas ... proto jsem to psal za pouziti minuleho casu, ne ?
... dnes je tam drevenej spalicek, tremolo blok se ani nehne, packa je odsroubovana a nekde schovana a tudiz je vse OK .. 
Tenhle kryt jsem zatím na všech svých stratech úspěsně demontoval a ztratil
nijak mi nechybí
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
ahoj řešil jste někdo vykvedlany díry u drzaku na popruh? mam skoro 40let starej nastroj a je tam uz neoriginalni sroub a při hrani ve stoje a trochu v pohybu se mi hned stane ze se sroub vytrhne do pulky delky ven...rad bych to nejak vyresil aby to bylo uplne napevno, třeba do te diry nasrat nejakej tmel nebo lepidlo aby to bylo proste napevno...nebo nenapada nekoho setrnejsi reseni? tlustsi a delší srouby uz tam rvat nechci
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Vybrať starú skrutku, špajlu namočiť do Duvilaxu a zatlačiť do tej diery (najlepšie na celú dĺžku skrutky). Nechať zaschnúť a na druhý deň našrobovať skrutky nanovo. Ak je diera naozaj veľká, môžu sa použiť aj dve, tri špajle. Tento systém je 100% funkčný. Robil som to už na X gitarách. Týmto spôsobom robia takéto opravy aj známi gitarári.
- FPC
- last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
- Kontaktovat uživatele:
Super, to by me nenapadlo, diky moc
)
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Takamine G320
Bach ukulele