DigiTech GSP1101
Pravidla fóra
Re: DigiTech GSP1101
A kruci. Hlavně že jsi celý ty
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
feki píše:Hodinu před koncertem, kilometr před místem. Čekal jsem až projede protijedoucí a zezadu jsem dostal překvapení. Dopadl jsem relativně dobře, auto likvidace, a teď řeším poškozené aparáty.
To se vyřeší,hlavně že jsi v pořádku !Ale asi to byla šupa.
Zdravim, mam otazku na GSP a pedale. pouzivam 4CM, mam krabky (2x distortion) - zapojit ich dopredu, cize GITARA - KRABICKY - GSP - LAMPA atd, alebo medzi GSP a lampovu hlavu, cize GITARA - GSP - KRABKY - HLAVA. Vdaka.
Já bych je dal hned za kytaru, ale pokud bych používal kvákadlo a kompresor z GSP, tak bych to dal do GSP efektové smyčky před lampu.
Přátelé, asi bych potřeboval nasměrovat při nastavení noise gate. Při postupné stavbě nového aparátu, konec ENGL 830/30, preamp Rocktron Piranha, který bude 4CM do ef. smyčky v GSP mi místo klasického šumu vzniká i takový hnusný elektronický bordel (nevím, jak to ani popsat). Tenhle bordel zmizí, až když nastavím gate někde na úroven 50, ale při hraní tam ve spod toho zvuku je.
Na Rocktronu mám HUSH vypnutej, přijde mi nesmyslné používat 2 brány najednou.
Je pravda, že ten elektronický bordel je i na druhým cajku, kde je GSP zapojenom taky 4CM do hlavy Laney VH100R, ale přijde mi, že to není takovej bordel.
Může na to mít vliv i to, že je preamp hned nad koncem? (Je pravda, že na většině fotkách to tak všichni maj).
Díky za jakkékoliv nasměrování. (GSP jede ve verzi C63)
Na Rocktronu mám HUSH vypnutej, přijde mi nesmyslné používat 2 brány najednou.
Je pravda, že ten elektronický bordel je i na druhým cajku, kde je GSP zapojenom taky 4CM do hlavy Laney VH100R, ale přijde mi, že to není takovej bordel.
Může na to mít vliv i to, že je preamp hned nad koncem? (Je pravda, že na většině fotkách to tak všichni maj).
Díky za jakkékoliv nasměrování. (GSP jede ve verzi C63)
-
marekmarus
Zdravím ťa, keď sa pozrieš na 8 stranu tejto témy tak pred cca 3 rokmi som riešil to samé.. Umiestnenie komponent v racku nemá na to vplyv, to som skúšal. Ja som to mal o to horší že nepoužívám noisegate, pretože potrebujem ovládať volume na gitare. Ešte k tomu som to mal zapojené hodne zložito (v smyčke Gsp 4x loop a v tom zapojené preampy a krabičky.. ) Vadilo mi to tak, že som proste nepoužíval 4cabel zapojenie. Inak u rôznych preampov bol ten bordel rôzny čo sa týka intenzity. U JMP1 to bolo menej, u E530 a taky Pirani to bolo viac.. Nakoniec som s tým bol u Slávka Šámala (4rockers). Problém je v spojení zemí. Nejde to však vyriešiť jednoduchým odpojením zeme(tienenie kabelu) v propojovacích kabeloch, ono ten bordel sa dostane aj do signálovej vetvy(jadro vodiče). Jediná možnost je dôsledné galvanické oddelenie preampu a GSP, prípadne ďalších komponent. Ale počítaj s tým že každé oddělovací trafo ti trochu ovplyvňuje zvuk. Záleží len od teba čo si ochotný akceptovať. Ja som to vyriešil tak, že som zrušil preampy, koncáky, krabičky a ďalšie blbosti, kúpil poriadnu hlavu, GSP do smyčky, k tomu ladičku a vybavené. No nevyužiješ efekty pred smyčkou GSP..
Ale vieš, zvuk mám oveľa lepší než predtým..
.. možno si tým musí každý prejsť sám, myslím že tieto skúsenosti sú neprenosné..
Je to na tebe. Nech sa darí.
Ale vieš, zvuk mám oveľa lepší než predtým..
.. možno si tým musí každý prejsť sám, myslím že tieto skúsenosti sú neprenosné..
Je to na tebe. Nech sa darí.
jj, 3 roky zpět a povídali jsme si o tom 
Ale díky váze (hlava + rackové věci) chci přejít na něco lehčího, takže přesný opak toho, čím procházíš ty
Uvidíme, zkusím si s tím ještě chvilku hrát, ale evidentně to bude něco, co asi neovlivním, možná trochu pomůže když to všechno půjde přes distributor Phonic.
Ale díky váze (hlava + rackové věci) chci přejít na něco lehčího, takže přesný opak toho, čím procházíš ty
Uvidíme, zkusím si s tím ještě chvilku hrát, ale evidentně to bude něco, co asi neovlivním, možná trochu pomůže když to všechno půjde přes distributor Phonic.
-
marekmarus
Phonic distributor ti nepomôže. Všetky tieto výrobky (za pár tisíc) sú defacto len rozdvojky s nejakou základnou ochranou, nejakými pojistkami a pár svetielkami.. Jedine nejaký Furman atd. za ranec peňazí..
Slávek mi doporučil použiť malý oddeľovací trafáčik Neutrik NTE1NF (presný typ som našiel až dodatočne, Slávek si musí nejaké know-how nechať pre seba). U neho sme to skúšali a fungovalo to. A vedel by to dostať dovnútra jacku 6.3, čo by bolo ideálne(aspoň to tvrdil).
Inak k tej hmotnosti. Predtým som mal rack 8U, vážil asi 50kg a nestačil. Dnes mám hlavu a malinký rack 3U kde je distribútor, GSP a ladička. Určite by som to vedel dať do jednej bedne ale mňa to teraz trápiť nemusí keďže to mám furt doma
Ale zase záleží čo hráš, s kým a kde. Každopádne mne návšteva Slávka pomohla vo viacerých smeroch..
Inak určite by som 2 kusy tých Neutrikov doma vyhrabal, keby si chcel. Len som ich skúšal inak nie sú používané.
Slávek mi doporučil použiť malý oddeľovací trafáčik Neutrik NTE1NF (presný typ som našiel až dodatočne, Slávek si musí nejaké know-how nechať pre seba). U neho sme to skúšali a fungovalo to. A vedel by to dostať dovnútra jacku 6.3, čo by bolo ideálne(aspoň to tvrdil).
Inak k tej hmotnosti. Predtým som mal rack 8U, vážil asi 50kg a nestačil. Dnes mám hlavu a malinký rack 3U kde je distribútor, GSP a ladička. Určite by som to vedel dať do jednej bedne ale mňa to teraz trápiť nemusí keďže to mám furt doma
Ale zase záleží čo hráš, s kým a kde. Každopádne mne návšteva Slávka pomohla vo viacerých smeroch..
Inak určite by som 2 kusy tých Neutrikov doma vyhrabal, keby si chcel. Len som ich skúšal inak nie sú používané.