Toto je diskuze k recenzi recenze-alb-f60/iq-subterranea-1997-t23553.html
Marillion znám, IQ jenom podle jména. Když začali vydávat Marillion desky (ještě s Fishem), hodně jsem je poslouchal. I když všichni říkali, že to jsou vlastně vykradení Genesis. Ale hodně to pozdvihával právě hlas Fishe a jejich první dvě desky, si kdykoliv rád pustím. Po třetí desce jsem je přestal sledovat.
IQ - Subterranea (1997) - diskuze
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: IQ - Subterranea (1997) - diskuze
Za málo
Ale přiznávám, že jsem se do toho musel dost nutit, nějak mi to dnes nešlo od ruky - asi nebyla tvůrčí slina
Já mám ty IQ hodně rád, byť je poslouchám jen relativně hrátkou dobu. Hodně mě baví druhý a třetí deska (Tales From A Lush Attic + The Wake) a pak alba, když se vrátil Nicholls. Ty desky, co vydali po Subterranee (Dark Matter a Frequency) zní poměrně tvrdě, dost jinak než desky z 80. let, ale pořád je tam ten prog-rockový nádech.
Co se týče mám u Marillion taky víc rád alba z Fishovy éry, ale i s Hogarthem udělali několik zajímavých alb - například Marbles nebo Somewhere Else. Ale je to přece jen něco jinýho. Ale pokud si je neslyšel, tak bych ti doporučil je vyzkoušet...

Já mám ty IQ hodně rád, byť je poslouchám jen relativně hrátkou dobu. Hodně mě baví druhý a třetí deska (Tales From A Lush Attic + The Wake) a pak alba, když se vrátil Nicholls. Ty desky, co vydali po Subterranee (Dark Matter a Frequency) zní poměrně tvrdě, dost jinak než desky z 80. let, ale pořád je tam ten prog-rockový nádech.
Co se týče mám u Marillion taky víc rád alba z Fishovy éry, ale i s Hogarthem udělali několik zajímavých alb - například Marbles nebo Somewhere Else. Ale je to přece jen něco jinýho. Ale pokud si je neslyšel, tak bych ti doporučil je vyzkoušet...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Po cca 6 letech jsem se k desce vrátil a momentálně je to moje nejposlouchanější deska. :-)Takže ještě jednou díky Nero. I když teda znovu desku poslechnout mě přiměla recenze na progboardu.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak to jsem rád
Já teď ten "starší" prog rock poslouchám poměrně málo, možná je čas se k tomu trochu vrátit...

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008