Zkresleny zvuk ve zvukovce
Pravidla fóra
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Zkresleny zvuk ve zvukovce
Ahoj,
Koupil jsem si dneska Focusrite Solo 1gen. Zapojil, nainstaloval prislusny ovladac. Ve windows nastavil aby record a playback sel z/v zvukovku. To stejny v daw Mixcraft.
Pripojim do toho kytaru a kytara je zkreslena. Co s tim? Gain je nastaveny ok, nikde nic neclipuje.
Setkavam se s tim poprve, nerozumim co to muze delat. Mel jsem pujcenych mraky ruznych karet a tohle mi nikdy nedelaly.
Koupil jsem si dneska Focusrite Solo 1gen. Zapojil, nainstaloval prislusny ovladac. Ve windows nastavil aby record a playback sel z/v zvukovku. To stejny v daw Mixcraft.
Pripojim do toho kytaru a kytara je zkreslena. Co s tim? Gain je nastaveny ok, nikde nic neclipuje.
Setkavam se s tim poprve, nerozumim co to muze delat. Mel jsem pujcenych mraky ruznych karet a tohle mi nikdy nedelaly.
- Přílohy
-
- zkresleni.mp3
- (344.37 KiB) Staženo 137 x
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zkresleny zvuk ve zvukovce.
Podobný problém měly některé Focusrite Scarlet a tuším snad i Steinberg UR (v první verzi, než problém odstranili). Silnější signál např. z aktivních snímačů i při gainu na nule už přebudil preamp. Konstrukční chyba.
nestraš, já ji na tvůj popud také objednal...
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Tak ze je mi to teda k nicemu?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano - bez nějakého předřadného prvku ano. Přesně, jak píše Hendrek.
P.
P.
takže mám objednávku zrušit, dokud je čas?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Za mě - ano. Tyhle problémy jsou oficiálně známy.
P.
P.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Ach jo. Tak potom dotaz. Co je momentalne nejaktualnejsi na trhnu z hlediska domacich zvukovych karet? Nejaky doporuceni po cem bych se mel podivat pokud chci domaci coverovani? Planuju zkreslovat kytaru pomoci VST.
No ak ti stačí jeden vstup (a podľa tvojho výberu asi stačí) , ja môžem doporučiť Audient iD4. DI vstup je fakt dobrý, mikrofonový už menej, ale ak to chceš iba na gitaru, tak je to dobrá voľba.Disasterpiece píše: 28.03.2018 15:05 Ach jo. Tak potom dotaz. Co je momentalne nejaktualnejsi na trhnu z hlediska domacich zvukovych karet? Nejaky doporuceni po cem bych se mel podivat pokud chci domaci coverovani? Planuju zkreslovat kytaru pomoci VST.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Lexicon Alpha. Hehe 
Myslím naprosto vážně, ověřena funkčnost na Win10, Linux i Android.
Který jiný hw v oblasti zvukových karet se může prokázat stejně dlouhou životností z hlediska prodeje. Asi kvalitní oddíl, Chvojkovice Brod.
Pokud uvažuješ i o nahrávání mikrofonů, využití midi, spdif atd., pak Omega.
Myslím naprosto vážně, ověřena funkčnost na Win10, Linux i Android.
Který jiný hw v oblasti zvukových karet se může prokázat stejně dlouhou životností z hlediska prodeje. Asi kvalitní oddíl, Chvojkovice Brod.
Pokud uvažuješ i o nahrávání mikrofonů, využití midi, spdif atd., pak Omega.
když mně se tahle líbí, že funguje i s iPadem, iphonem...
no uvidím, zítra mi přijde do kytar, tak ji tam asi hned vyzkoužím a budu moudřejší
no uvidím, zítra mi přijde do kytar, tak ji tam asi hned vyzkoužím a budu moudřejší
Re: Zkresleny zvuk ve zvukovce
Já myslel, že ten zmíněný problém s některými snímači se projevuje tak, že i když je gain na minimum, tak to clipuje. Jestli to Disasterovi neclipuje, nebude problém někde jinde?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Zkoušel jsi na jiném PC, .Mac, ipad?
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Nezkousel, nebyl cas. Dneska to zkusim pichnout do notebooku. Jak rikam, input level je v pohode ale leze to co je v te nahravce.
Mně pravé přišla do kytar, odpoledne vyzvednu a dam vědět
No až teraz som som si vypočul tú nahrávku, ale mne to príde ako by ti to skresloval už nejaký efekt (pre alebo post). Toto je fakt clean gitara do instrument vstupu bez efektov v "Inserte"? 
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Presne tak. Kytara>Focusrite>Mixcraft. Zadny efekt. DAW i windows nastaveny na focusrite. Buffer 512, latence kolem 11ms.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmm - a jaký je ovladač v DAW? To je podstatné vědět!
P.
P.
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Focusrite Asio.
hele, teď si s ní už asi půl hodiny hraji.
prvních 10 minut jsem myslel, že jí hodím z okna. Pak jsem si uvědomil, žě mám sluchátka se čpinovým konektorem. Po výměně kabelu, pohoda.
testováno na Macbooku s Garagemande, na iPadu s Garagebandem a Jamup. Pohoda, hraje to fajn.
Ale gain mám uplně stažený, jinak to klipuje, snímače EMG HZ
uvidím co to bude dělat se stratem
prvních 10 minut jsem myslel, že jí hodím z okna. Pak jsem si uvědomil, žě mám sluchátka se čpinovým konektorem. Po výměně kabelu, pohoda.
testováno na Macbooku s Garagemande, na iPadu s Garagebandem a Jamup. Pohoda, hraje to fajn.
Ale gain mám uplně stažený, jinak to klipuje, snímače EMG HZ
uvidím co to bude dělat se stratem