Jaky snimac vybrat??
Pravidla fóra
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jaky snimac vybrat??
Ahojte. Poraďte prosím nejaký minihumbucker ku krku na stratocaster. Hľadám niečo na pekný guľatý sólový rockový zvuk.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
DiMarzio AirNorton S.
Jaké máš ostatní snímače a poťáky? Protože jestli je to do HSS Fendera, tam bývají slabší PAF HB a 250K. Na to bude asi Airnorton moc temný a silný. Chceš aby to znělo úplně jako HB nebo jako singl na steroidech?
- Ivan.ps
- Kontaktovat uživatele:
Ostatné snímače nám Bare Knuckle, presný typ neviem, ale sú dosť silné. Chcel by som aby to znelo ako HB s tým, že v medzipolohe by bola jedna cievka zapnutá súčasne so stredovým snímačom, čo by som používal na clean. Ale v krajnej krkovej polohe by som určite chcel zvuk HB.
OK, Airnorton nebo Protrack by měly být v pohodě.
- Alternátor
Všechny Vás po dlouhé době zdravím. Pořídil jsem si kytaru Gibson Explorer se snímači Burstbucker 2 a 3 a z kytary půjdou pryč. Nahradí je 500T a 496R, se kterými mám na Exploreru jen tu nejlepší zkušenost. To, na co se ale chci zeptat je, zda se vyplatí vyměnit Burstbuckery na Fokus Les Paulu za tovární snímače. Na Exploreru se mi zvukově nelíbí a ve srovnání se záladními snímači na Les Paulu mi připadají dost nekonkrétní, docela blátivé se slabším výstupem. Otázka je, jak se budou chovat na Les Paulu. Je mi jasné, že celomahagon bude oproti kombinaci mahagon+javor top basovější s daleko méně výškami, ale mám poměrně strach, že by to zvuk Les Paulu mohlo spíš zhoršit, než zlepšit. Má někdo zkušenost s výměnou továrních Fokus snímačů za Bustbuckery? Podotýkám, že jsem manuálně levej a snímače si sám měnit nebudu, proto bych radši nejdřív znal názor, než bych je eventuálně nechal přehodit. Díky za každý tip 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Jediný tip a názor, který můžu beztrestně dodat - snímače si vyměň sám. Pokud máš pájku, není co zkazit. Hlavně - pokud jde o klasické HB, bez rozepínání. Jsem taky poleno, ale výměnu snímačů zvládnu.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Alternátor
Pájku nemám
. Ale došel jsem k závěru, že tu koreu za Burstubckery přece jen vyměním. Na takovej ten oldchool rock to není špatný.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
https://aukro.cz/pajka-pajecka-etp-iii- ... 6950717688
Mám přesně tuto. I dle názoru jiných - nic lepšího neexistuje !
Mám přesně tuto. I dle názoru jiných - nic lepšího neexistuje !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Je to trafopáječka, tak raději pájet dost daleko od snímače. Někde jsem četl, že může demagnetizovat magnety snímače.
aha, tak už vím, proč mi všechny snímače hrajou stejně !
Uau, to jako fakt? Je k tomu někde nějaká reference, měření, nebo nejlépe důkazové youtube video? 
Že by trafopájka dokázala svým magnetickým polem za pár vteřin pohnout silou pole (téměř) permanentního magnetu se mi nechce věřit. Ale neříkám, že to nejde...
Že by trafopájka dokázala svým magnetickým polem za pár vteřin pohnout silou pole (téměř) permanentního magnetu se mi nechce věřit. Ale neříkám, že to nejde...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si vzpominam tak princip odmagnetovani je takovej, ze se zmagnetovany kov da do stridaveho magnetickeho pole a to se pak postupne zmensuje k nule. S trafopajkou se to da docilit tak, ze k magnetu prilozis trafo (ne hrot), zapnes a pomalu oddalujes. Funguje to treba na zmagnetovany sroubovak. Silny permanentni magnet ve snimaci to urcite uplne neodmagnetuje ale mozna pri castem mavani zapnutou trafopajkou v bezprostredni blizkosti (jednotky cm) to magnet trosku oslabi. ??
Pri beznem letovani vyvodu ktere jsou 15-20cm od snimace se asi nic nestane.
Pri beznem letovani vyvodu ktere jsou 15-20cm od snimace se asi nic nestane.
Hraju výhradně na šrot.
Já jsem to taky nemyslel úplně vážně. Koneckonců stejnou oranžovou 100w páječkou jsem taky přepájoval snímače na své kytaře. Ale riziko už by to mohlo být třeba u pájení krytu snímače, kde je potřeba to prohřát a pájí se přímo na snímači.
ta možnost tu je ale musel bys ten snímač mít u trafa přímo, alnika jsou na to o dost citlivější, ale při běžném pájení potenciometru v kytaře jsi dvacet třicet čísel od magnetů, takže v poho..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ