Aktivní reproduktory a AC napětí na vstupech

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
Ales2017

Aktivní reproduktory a AC napětí na vstupech

Příspěvek od Ales2017 »

Čau,
mám trošku problém s reprobednama AQ M24. Nemám problém s tím, že nefunguje, ale při zapojování do externí zvukovky to v rukou docela dost štípalo. Změřil jsem tedy napětí a mezi RCA kabelem(střed konektoru) a uzemněním (v tomhle případě zvukovka) je 90V střídavýho napětí.
Ačkoli bedny normálně fungují, tak tohle mě trochu děsí.

Je to normální?

Mimochodem, mám ještě jedny aktivní repra jiné značky a tam je napětí mezi cinchem a zemí asi jen 12V.

Jen ještě doplním, že těch 90V je měřeno bez zátěže. Pokud obvod propojím třeba jen rukou, napětí klesne na cca 20V.

Aleš
Trevor
Odborník

Re: Aktivní reproduktory a AC napětí na vstupech

Příspěvek od Trevor »

máš vše napojeno na jeden prodlužovák /zásuvku?
externí zvukovka je napájena samostatně nebo z pc?
předpokládám že měříš digitálem ?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Ales2017

Příspěvek od Ales2017 »

Ano, vše na jedné zásuvce, mám tam klasickou lištu s přepěťovou ochranou. Karta je napájena přes USB, ale uzemnění karty je v podstatě to samý, co zem v zásuvce. Změřil jsem cinch od repra se zemí ze zásuvky a výsledek stejný. Měřím digitálem.
Já mám ale dojem, že je to nějaká špička, která po zapojení do zvukovky spadne, protože pokud v tom udělám odpor suchou rukou, tak to rapidně klesne a ruka má hodně velký odpor.
Ale nevím, nerozumím tomu. Jen je mi divný, že mi to dává pecky. To se mi stávalo třeba u našich, když jsem zapojoval DVD, anténu, nebo tak...
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Dobré a pro tebe příjemnější bude, když nejdřív zapojíš kabely a pak teprve zapneš přístroje, pokud to nedělá žádný problém zvukovce či pc, tak není co řešit.. ta anténa je zase jiná kapitola ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“